Comunicate de Afaceri

Planifici înmormântarea unei persoane dragi? Iată ce trebuie să iei în calcul!

Planificând adecvat și  urmând cele câteva sfaturi de mai jos, prețul unei înmormântări  poate fi depășit mai ușor pentru toți cei implicați. 

Comunică cu membrii familiei

Când planifici o înmormântare pentru cineva din familie, este important să iei în considerare dorințele fiecărui membru al familiei. Dacă persoana decedată și-a exprimat dorințele de înmormântare în timpul vieții, atunci știi deja care sunt aspectele de care trebuie să ții cont. Dar dacă nu și-a exprimat niciodată dorințele pentru înmormântare, atunci rămâne la latitudinea ta să decizi cum se va desfășura totul.  

Notează totul

S-ar putea să crezi că vei putea să reții toate detaliile înmormântării, dar nu subestima efectul pe care stresul emoțional îl poate avea asupra ta. Căci stresul combinat cu tristețea poate face dificilă reținerea detaliilor, mai ales că când trebuie să te ocupi de foarte multe detalii. Pentru a te asigura că toată planificarea o să dea roade, notează tot ceea ce este important. 

Vorbește despre bani

Costurile unei înmormântări pot fi destul de mari, așa că ia în calcul orice ar putea avea legătură cu banii, căci nu vrei să te ajungi într-o criză financiară din cauza înmormântării. Fii realist cu privire la ceea ce îți poți permite să cheltuiești și ia decizii obiective în funcție de bugetul tău. Sau poți apela la servicii funerare sector 5 și în acest fel vei afla încă de la început tot ceea ce trebuie să achiți pentru înmormântare.  Asigură-te ca toate costurile să fie clar specificate, astfel încât să nu existe surprize. 

Anunță-i pe toți cei care vor participa

Un necrolog este o modalitate bună de a face publice informațiile funerare. Cu toate acestea, vei dori, de asemenea, să îi anunți pe toți cei din familie, prietenii sau vecinii. Creează o listă de nume și apelează la ajutorul membrilor familiei pentru a-i contacta pe toți.  

Ține cont de detalii

Când planifici o înmormântare, acordă suficient timp pentru a te gândi la toate detaliile pe care le poți alege pentru a personaliza ceremonia. Dacă persoana decedată a fost un pescar avid, gândește-te să-l îngropi cu undița norocoasă. Dacă el sau ea a avut o floare preferată, atunci folosește-le în aranjamentele florale. Dacă persoana decedată a avut o preferință în ceea ce ține de ținuta vestimentară, alege-o pentru a o purta la ceremonie.

Creează o ceremonie personalizată

Când planifici o înmormântare, în aceste zile există opțiuni nesfârșite din care să alegi când vine vorba de formatul înmormântării. Mulți oameni preferă un amestec de religie, amintire, spiritualitate și o întâlnire cu toți cei care au fost importanți în viața decedatului. Această combinație poate liniști mulți membri ai familiei, satisfăcând dorințele tuturor. O casă funerară te poate ajuta să acoperi toate aceste cerințe și să organizezi o ceremonie de înmormântare care va fi pe placul tuturor.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare