Comunicate de Afaceri

Proiectul PIDRU - Programe integrate pentru resursele umane in zonele rurale din Regiunile Sud-Est (Dobrogea) si Sud-Muntenia se prelungeste cu inca doua luni de activitate.

Desi programat pentru a se desfasura pe parcursul a 18 luni de activitate (aprilie 2014 – septembrie 2015), PIDRU se prelungeste cu inca doua luni. Proiectul este implementat de Asociatia Europeana pentru o Viata Mai Buna (AEVB) in parteneriat cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Tulcea, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Giurgiu si Agentia pentru Dezvoltare Regionala RODOPI S.A.

In perioada de prelungire se vor mai organiza 5 cursuri: 2 de competente informatice si 3 de competente antreprenoriale. In plus, in luna septembrie se vor termina 4 cursuri: lucrator in comert (Tulcea), camerista si brutar (comuna Oinacu, Giurgiu) si vopsitor industrial (Tulcea).

PIDRU isi propune ca, pe termen lung, sa genereze dezvoltare durabila locala prin cresterea numarului de persoane ocupate in activitati non-agricole si prin crearea unor conditii pentru demararea afacerilor in activitati non-agricole, corelativ cu cresterea nivelului de pregatire prin participarea la formare profesionala continua si diminuarea riscului de excluziune sociala.

Un numar de 740 de persoane (400 persoane somere de lunga durata si 340 persoane in cautarea unui loc de munca) din mediul rural beneficiaza de servicii de consiliere si orientare profesionala pentru dezvoltarea increderii in sine. Acestea sunt indrumate in privinta modului de prezentare la un interviu, cum sa-si caute un loc de munca si participa la programele de formare profesionala continua, beneficiile fiind reprezentate de obtinerea unei calificari si dobandirea unor competente profesionale in vederea facilitarii accesului pe piata muncii.

Prin crearea a doua Birouri regionale de Dezvoltare Profesionala, se ofera celor 740 de persoane somere de lunga durata si persoanelor in cautarea unui loc de munca un program integrat. Activitatea celor doua Birouri regionale de Dezvoltare Profesionala are in vedere si cresterea competentelor profesionale ale persoanelor somere de lunga durata si persoanelor in cautarea unui loc de munca din regiunile amintite. In mod concret, 520 de persoane (300 persoane somere de lunga durata si 220 persoane in cautarea unui loc de munca) sunt formate profesional si certificate prin cursuri de calificare si cursuri de specializare. In acest context trebuie mentionat ca, pe langa faptul ca absolventii cursurilor primesc certificate ANC (Agentia Nationala a Calificarilor), recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerul Educatiei Nationale, acestia beneficiaza si de subventii.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Scriptmedia

Comentarii

Cauta

Categorii populare