Comunicate de Afaceri

"Solutii pentru dezvoltarea economica a comunitatilor rurale" din Ilfov

Ilfov, 18 octombrie 2012. Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri - FNTM, in parteneriat cu VMB Partners SA si Revista Capital, a organizat conferinta “Solutii pentru dezvoltarea economica a comunitatilor rurale”, la Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale ILFOV, din Voluntari.
Evenimentul a venit in sprijinul intreprinzatorilor si factorilor de decizie din cadrul autoritatilor publice locale, in demersul lor de a asigura dezvoltarea comunitatii locale, prin dezvoltare economica si cresterea capacitatii administrative. La conferinta au participat oameni de afaceri din Ilfov si Prahova, precum si persoane cheie din administratia locala, respectiv reprezentanti ai APIA, ai Consiliului Judetean si ai unor primarii din judetul Ilfov.
Expertii au sustinut prezentari si sesiuni interactive cu participantii,pe subiecte legate de oportunitati de finantare, educatie si dezvoltare acomunitatilorrurale. Marius Bostan, presedinte FNTM, a subliniat faptul ca “dezvoltarea localitatilor se bazeaza in foarte mare masura pe cooperarea stransa intre oamenii de afaceri locali si administratia publica locala”.
S-au prezentat solutiile propuse de VMB Partners SA pentru maximizarea veniturilor bugetelor locale, prin cresterea bazei de impozitare, imbunatatirea colectarii impozitelor si taxelor locale, administrarea mai eficienta a domeniului public, stimularea parteneriatului public-privat sau atragerea fondurilor europene. In luarile de cuvant expertii au subliniat ideea ca eforturile administratiilor publice locale in sensul cresterii veniturilor proprii trebuie sa fie reale, constante si fundamentate de politici publice coerente si consecvent aplicate. „Sprijinul comunitar, construit pe respect, onestitate si transparenta decizionala constituie una dintre premisele necesare succesului administratiilor publice locale” a afirmat Mircea Tulea, analist investitii VMB Partners.
In cadrul evenimentului a fost prezentat de asemenea portalul www.Cazarelapensiune.ro, instrument de promovare turistica si rezervari online, dezvoltat de FNTM. “Autoritatile locale ar trebui sa apeleze la serviciile specialistilor in marketing pentru o promovare eficienta a localitatii”, Alin Angheluta, antreprenor si lect. univ. dr. la Facultatea de Marketing, ASE Bucuresti.
Marius Bostan, presedintele FNTM, a subliniat faptul ca “in general, in perioadele de recesiune economica au rezistat afacerile acelor antreprenori care au avut o educatie managerial mai buna, iar in Romania exista un deficit de educatie de afaceri. “
In vederea sustinerii educatiei de management, fiecarui participant la Conferinta i s-a acordat o bursa in valoare de 1000 lei, pentru inscrierea la “Programul de Educatie Antreprenoriala” online, lansat de FNTM. Cursul se desfasoara pe o perioada de 6 luni si ofera instrumentele pentru dezvoltarea unei afaceri de succes, prin parcurgerea celor 7 module de curs concepute de o echipa de profesori recunoscuti in mediile universitare: Antreprenoriat si inovarea afacerii, Managementul afacerii, Comunicare si negociere in afaceri, Finantele si contabilitatea afacerii, Firma si mediul economic, Marketing si Initiere IT pentru afaceri.
Aceasta actiune se inscrie in misiunea Fundatiei Nationale a Tinerilor Manageri de promovare a culturii manageriale moderne in societatea romaneasca, in spiritul economiei de piata si a valorilor capitalismului de tip occidental.
Pentru mai multe detalii cu privire la proiectele si actiunile FNTM vizitati www.fntm.ro.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Comentarii

Cauta

Categorii populare