Comunicate de Afaceri

Tips & Tricks: care sunt serviciile pentru care poți merge la un cabinet notarial?

Declarații și procuri

De la declarații simple, până la documentele aferente înființării unei societăți sau redactarea de acorduri complexe, care să fie ulterior semnate de către 2 părți, toate aceste documente pot fi obținute de la un cabinet notarial bun. Indicat este ca oamenii să sune înainte, să explice care este motivul pentru care au nevoie de ajutor și să facă o programare în acest sens.

Contracte

Un alt serviciu pentru care românii ar putea merge la notar este pentru a obține contracte redactate atent. Poate fi vorba despre contracte de vânzare/cumpărare, promisiuni bilaterale de cumpărare, contracte de donație sau contracte de schimb. Toate aceste documente au propriile lor caracteristici și trebuie să conțină informații clare și detaliate, care să nu poată fi atacate în instanță.

Convenții matrimoniale încheiate la un cabinet notarial

În ciuda faptului că regimul matrimonial este reglementat în România prin legislația în vigoare, viitorii soți au dreptul de a-și separa bunurile înainte de căsătorie. Contractele prenupțiale sunt necesare mai ales în cazul în care partenerii vor să-și protejeze achizițiile realizate înainte de a păși într-un mariaj. Această metodă este din ce în ce mai des folosită și poate fi negociată între cele 2 părți.

Succesiuni

Procedura succesorală este necesară după decesul unei persoane care nu a lăsat un testament. De exemplu, cei care și-au pierdut părinții și vor să intre oficial în posesia bunurilor defuncților trebuie să colaboreze cu un notar bun. Există câțiva pași pe care oamenii trebuie să îi facă, iar întreaga procedură poate dura până la câteva săptămâni, însă după această perioadă, solicitanții vor obține rezultatele dorite și vor fi posesori de drept ai unor imobile sau a unor terenuri, în funcție de caz.

Alte tipuri de proceduri notariale

Pe lângă toate serviciile anterior menționate, mai există și altele pentru care oamenii ar putea merge la notar. De exemplu, ei trebuie să apeleze la specialiști atunci când au nevoie de copii legalizate ale unor documente sau atunci când vor să legalizeze specimenul unei semnături.

În general, toate serviciile prestate de către un notar sunt menționate pe site-ul online. Tot ce trebuie să facă românii este să studieze lista pe care o au la dispoziție, iar ulterior să își facă o programare. Astfel au garanția că atunci când merg la notar, nu trebuie să aștepte la coadă și că își vor putea rezolva problemele foarte repede! Mai mult, recomandat este ca românii să studieze și lista de prețuri, pentru a fi pregătiți din punct de vedere financiar!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare