Comunicate de Afaceri

13.000 de copaci plantati de Daikin Romania impaduresc 4 hectare de teren degradat

“A venit momentul să punem în practică rezultatele campaniei «Plantăm Aer». Chiar dacă efectele acestei acțiuni vor fi mai vizibile în timp, ne bucurăm că am reușit să ne implicăm în dezvoltarea, refacerea sau extinderea suprafețelor de pădure și implicit, că am făcut încă un pas spre un viitor cu aer mai curat. Mulțumim tuturor membrilor echipei - angajați și dealeri Daikin, dar și zecilor de clienți și voluntari – care au făcut posibilă plantarea unui număr impresionant de puieți în cele nouă județe din țară. Cu ajutorul lor, 4 hectare de teren degradat vor deveni surse de oxigen pentru generațiile următoare și vor contribui la menținerea echilibrului ecologic. Entuziasmul și implicarea lor în acțiunile de anul acesta ne dau încrederea că și în viitor ne vom bucura de o susținere importantă în demersurile de protejare a mediului înconjurător”, a declarat Daniel Vasile, Managing Director Daikin România. 

„Campania realizată împreună cu Daikin este, fără îndoială, cea mai bună definiție a implicării și a solidarității pentru o cauză de mediu. Sprijinul finanaciar, dublat de munca angajaților, partenerilor și clienților Daikin care ne-au dedicat zile prețioase din viața lor, ne determină să fim recunoscători și să ne dorim să îi avem alături pe termen lung”, a adăugat Simona Camburu, coordonator fundraising PFBro. 

Pe 18 noiembrie voluntarii Daikin au plantat puieți forestieri de pin, gladiță, salcâm și cer, contribuind astfel la împădurirea terenurilor degradate din localitățile Sînmihaiu Român (jud. Timiș), Vladimir (jud. Gorj), Moinești (jud. Bacău) și Peștera (jud. Constanța). Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, acțiunile de plantare din celelalte cinci județe au fost reprogramate pentru data de 25 noiembrie. Astfel, sâmbăta trecută, puieți de salcie albă, plop, frasin, ulm, stejar și mojdrean au prins rădăcini în localitățile Jegălia (jud. Călărași), Armășești (jud. Ialomița), Cozieni (jud. Buzău), Grecești (jud. Dolj) și Călugăreni (jud. Giurgiu) cu ajutorul voluntarilor Daikin.

 În total, acțiunile de împădurire desfășurate de Plantăm Fapte Bune în România au acoperit o suprafață de 26 de hectare și au vizat reducerea riscului de alunecări de teren, împiedicarea procesului de erozione, diminuarea poluării, îmbunătățirea calității solului și mai ales a aerului.

 Pentru angajații și partenerii Daikin este al doilea an consecutiv în care au demonstrat ce înseamnă comportamentul eco-responsabil, participând ca voluntari în ample acțiuni de plantare. De altfel, strategia companiei pentru anul 2018 vizează continuarea acțiunilor cu impact asupra mediului înconjurător și societății, mizând tot mai mult pe implicarea publicului larg în campaniile de responsabilitate socială.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: TailorAd

Comentarii

Cauta

Categorii populare