Comunicate de Afaceri

Blogul Drumul în siguranță publică rezultatele sondajului privind siguranța rutieră a copiilor la aniversarea celui de-al treilea an de la înființare

Chestionarul, constând în 10 întrebări pe tematica siguranței rutiere a copiilor, a fost distribuit în perioada 15-31 martie 2016 învăţătorilor/profesorilor din două şcoli localizate în municipiul Ploieşti, dar şi online, via blogul Drumul în siguranţă.
Majoritatea celor intervievați au fost de acord că măsurile abordate în județ sau la nivel național pentru siguranța rutieră a copiilor sunt insuficiente (72,2%), rolul principal în educația rutieră a acestora revenindu-i familiei (61,1%). Repondenții chestionarului au fost de acord, în cea mai mare parte, că cei mici nu sunt conștienți de riscurile la care se expun dacă nu respectă regulile rutiere. 61,1% dintre cei care au răspuns acestui chestionar consideră că foarte puţini dintre copiii şcolari sau preşcolari sunt familiarizaţi cu regulile de circulaţie. Atât orele de educație rutieră, cât și discuțiile cu părinții au fost considerate de repondenți ca fiind eficiente în educarea copiilor privind siguranța rutieră (55,6%).
Blogul Drumul în siguranță a fost creat ca parte a angajamentului asumat de Industrie Mică Prahova SA la semnarea Cartei Europene a Siguranței Rutiere.
Carta Europeană a Siguranței Rutiere este o inițiativă a Comisiei Europene creată în scopul reducerii numărului de accidente și, implicit, a victimelor cauzate de acestea. Peste 2300 de orașe, instituții, asociații profesionale/federații, companii și organizații non-guvernamentale din Europa au semnat acest document până în prezent, contribuind astfel la salvarea a peste 40 000 de vieți.
Blogul poate fi accezat vizitând site-ul www.industriemica.ro, secțiunea Blog, sau direct, la adresa www.blog.industriemica.ro.
Industrie Mică Prahova SA activează în domeniul semnalizării orizontale și verticale din anul 1990 și are clienți primării și consilii locale și județene din România.

###

Pentru informații suplimentare:

Iulia-Mihaela Matreș
Specialist relații publice
MCIPR, CIPR Accredited Practitioner
Telefon: 0244 543 515
Fax: 0244 543 606
E-mail: iulia.matres@industriemica.ro
Social Media
Vezi toate articolele autorului: S.C. INDUSTRIE MICA PRAHOVA S.A.

Comentarii

Cauta

Categorii populare