Comunicate de Afaceri

Industrie Mica Prahova SA sustine #Moments2live4, campania globala online dedicata eroilor nevazuti ai sigurantei rutiere

Ploiești, 5 decembrie, 2023 – La finele anului 2023, Industrie Mică Prahova SA susține campania #Moments2live4, inițiată de United Nations Road Safety Fund și derulată exclusiv online. Campania, aflată la a treia ediție, este dedicată oamenilor care ne fac viața mai ușoară în trafic, de la agenți de poliție, paramedici, inspectori de vehicule, până la ingineri de trafic sau ambulanțieri. Astfel, între 6 decembrie și 12 decembrie, blogul Drumul în siguranță, prin pagina sa de Facebook, va distribui zilnic materiale privind eroii nevăzuți ai siguranței rutiere. 

La fiecare 24 de secunde cineva își pierde viața pe șosea la nivel global. În anul 2023 nu ar trebui să trăim într-o lume unde există standarde diferite de mobilitate, însă este o realitate faptul că peste 90% dintre decesele de pe șosele au loc în țările cu venituri mici și medii. Deși România este inclusă de Banca Mondială în categoria țărilor cu venituri mari, numărul accidentelor rutiere o plaseză pe primul loc în UE în ceea ce privește mortalitatea în acest domeniu. Această ediție a campaniei #Moments2live4 este despre oamenii care, prin efortul lor constant, contribuie la salvarea de vieți și la creșterea siguranței în trafic.      

„Această campanie este derulată de UN Road Safety Fund pe parcursul a câteva săptămâni (între 19 noiembrie și 12 decembrie) și vorbește despre oamenii care, departe de lumina reflectoarelor, de cele mai multe ori rămași necunoscuți, duc o luptă constantă pentru viață sau își aduc contribuția proprie la o mai bună siguranță rutieră. Acești oameni trebuie menționați, iar munca lor nu trebuie să fie uitată,” a transmis cu acest prilej Iulia-Mihaela Matreș, Director general adjunct al Industrie Mică Prahova SA. „Noi susținem acest demers pe parcursul unei întregi săptămâni, prin postări zilnice pe pagina Drumul în siguranță,” a adăugat aceasta.     

Fondul Națiunilor Unite pentru Siguranța Rutieră (UNRSF) – înființat în 2018 – este un parteneriat global care lucrează pentru a ajuta la înjumătățirea deceselor și rănilor rutiere în țările cu venituri mici și medii, unde se petrec peste 90% din cele 1,3 milioane de accidente mortale din fiecare an. Fondul lucrează cu comunitățile, societatea civilă, guvernele, întreprinderile și agențiile ONU pentru a elimina lacunele critice în sistemele naționale de siguranță rutieră. Fiind un fond comun inovator, UNRSF mobilizează fonduri de la donatori privați, publici și individuali, canalizând resursele către proiecte de siguranță rutieră de mare impact, scalabile și durabile în întreaga lume. 

Industrie Mică Prahova S.A. activează în domeniul semnalizării orizontale și verticale de peste 30 de ani. Interesul constant pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere în România a fost demonstrat prin semnarea Cartei Europene a Siguranţei Rutiere şi lansarea primului blog de companie în domeniul siguranţei rutiere din România, Drumul în siguranţă, în urmă cu peste zece ani, dar și prin numeroase campanii create cu scopul diminuării numărului accidentelor rutiere.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: S.C. INDUSTRIE MICA PRAHOVA S.A.

Comentarii

Cauta

Categorii populare