Comunicate de Afaceri

Conferinta ANBPR BiblioPUBLICA: Biblioteca publica intre adaptare si reinventare”

„La aceasta editie a Conferintei ANBPR propunem participantilor un format de intalnire bazat pe ateliere tematice paralale. Dorim sa acordam, astfel, contextul adecvat pentru dezbateri si consultari pentru diferite grupuri profesionale: bibliotecari, metodisti, coordonatori de formare profesionala, directori, contabili si personal de specialitate sau personal administrativ din bibliotecile publice. Speram ca aceasta maniera de lucru sa permita dialogul si schimbul de experienta intre colegi si sa conduca la o mai buna relationare intre diferitele structuri profesionale ale Asociatiei”, a declarat Monica Avram, Directorul Bibliotecii Judetene Mures si Vicepresedinte al ANBPR.

Intalnire traditionala a membrilor Asociatiei, Conferinta de primavara ofera un spatiu generos de interactiune profesionala intre comunitatea bibliotecarilor si principalele structuri de conducere la nivel asociativ. Cu acest prilej, cei 150 de participanti, asteptati la eveniment, vor lua contact cu tendintele si bunele practici ale domeniului si isi vor impartasi experientele de lucru, in vederea sincronizarii activitatii la nivelul retelei profesionale nationale.

„Biblioteca publica este, in sine, un barometru al schimbarilor la nivelul societatii si al mediului de lucru din zona culturii. Atat ANBPR, ca organizatie profesionala de rang national, cat si bibliotecile membre traverseaza o etapa de reconsiderare si adaptare a rolului si misiunii bibliotecii in comunitate. Vorbim de reasezari si reconfigurari ale serviciilor de biblioteca, de ajustarea ofertei la nevoile actuale ale utilizatorilor si de acomodarea membrilor comunitatii cu o noua relatie utilizatori-biblioteca, din perspectiva dezvoltarii locale. Tema Conferintei ANBPR invita asadar la reflectie si propune punerea in discutie a noii paradigme biblioteca-utilizatori, pornind de la ideea de implicare, parteneriate si bune practici”, a declarat Dragos-Adrian Neagu, Presedintele ANBPR.

Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.

www.anbpr.org.ro

Mai multe informatii:
Anamaria Sabou
Asistent Director
ANBPR
tel.: 0758 220 290
email: anbpr_ro@yahoo.com
Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare