Comunicate de Afaceri

Coroana de flori in ritualul de inmormantare

Coroanele funerare se regasesc in ritualul de inmormantare, fiind o modalitate simpla prin care familia si apropiatii defunctului isi manifesta regretul si isi iau adio.

Din pachetele funerare pe care Funerare Ieftine, firma de serviciu funerar sector 3 si nu numai, le pune la dispozitia clientilor sai, nu lipsesc coroanele. Acestea pot fi lucrate din flori naturale sau artificiale accesorizate cu benzi pe care se scriu mesaje adresate persoanei decedate.

Originile obiceiului de a oferi coroane funerare la inmormantare
Acest obicei de a oferi coroane funerare porneste din secolul trecut, cand coroanele erau destinate eroilor nationali si soldatilor morti pe front. Primele coroane erau realizate din diferite flori pe cadru de brad, iar dupa acest secol marcat de doua razboaie mondiale, acest obicei a prins amploare.

Initial se obisnuia sa se aseze coroanele funerare pe mormantul personalitatilor importante ale vremurilor, iar ulterior, s-a ajuns ca la orice ceremonie de inmormantare sa fie aduse coroane din flori naturale sau artificiale. Acestea au rolul de a transmite un mesaj dupa pierderea unei persoane dragi.

Semnificatia coroanelor funerare

Coroanele funerare arata regretul celor care le ofera pentru pierderea suferita. In plus, au si o semnificatie spirituala. Bradul, pe de alta parte, este folosit la aceste coroane pentru ca exprima viata vesnica.

Pe coroanele funerare se exprima mesaje foarte emotionante, iar florile transmit mesaje individuale, indiferent ca este vorba despre dragoste, prietenie pierduta, respect famlial sau pretuire. Cei care comanda coroanele funerare pot folosi mesajele tip propuse de companiile de pompe funebre, de tip “nu te vom uita niciodata”, “sincere condoleante”, “regrete eterne”, dar fiecare persoana in parte poate compune propriul mesaj pentru coroana.

Ce insemnatate au florile din coroanele funerare?

Potrivit companiei de pompe funebre sector 3, Funerare Ieftine, coroanele pot fi realizate din diferite flori si din cetina de brad. Uneori sunt folosite flori artificiale pentru ca sunt si mai ieftine, dar cele mai frumoase si expresive coroane funerare sunt cele din flori naturale. Cele mai folosite flori pentru coroanele funerare sunt garoafele, trandafirii, crinii, crizantemele, orhideele si gerberele sau irisii.

In timp ce trandafirii albi semnifica puritatea, cei galbeni inseamna pretenie, iar cei rosii dragoste eterna. In timp ce orhideele se folosesc la persoanele in varsta decedate, irisii si garoafele se pot folosi in cazul tinerilor. Nu in ultimul rand, garoafele si crizantemele semnifica sinceritatea si sunt foarte des intalnite in coroanele funerare care se pot regasi sub forma clasica, de lacrima, de cruce, cerc sau pe suport.

Coronele funerare se indeparteaza de pe mormant la 40 de zile de la inmormantare, o data cu primul parastas mare, cand se viziteaza mormatul. Coroane se pot depune si la parastas, dar intr-un mod mai discret si modele de mai mici dimensiuni.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: One Marck International SRL

Comentarii

Cauta

Categorii populare