Comunicate de Afaceri

„Înainte să te cunosc” arată că dragostea poate face lupta cu viața mult mai ușoară

Temele complexe lipsesc în cele mai multe cazuri, lăsând cititorul să parcurgă foarte ușor întreaga carte. „Înainte să te cunosc”, cartea-fenomen semnată de Jojo Moyes, ne face să ne oprim din goana de a termina încă un volum.

Înainte să te cunosc este un roman care tratează toate temele care ne țin în suspans și ne țin trezi în nopțile albe: relații incompatibile, boala, sărăcia, raporturile familiale și, bineînțeles, iubirea. Deși poate suna steoretipic, Jojo Moyes relatează cu strălucire ce putere are destinul asupra noastră. Destinul, în acest caz, ilustrat drept o forță necunoscută care ne schimbă ireversibil cursul vieții.

Romanul se concentrează asupra relației dintre Will Traynor, un tânăr bogat, cu aspirații mari în viață și Lou Clark, o tânără simplă, plină de viață, jovială, ce caută fericirea în fiecare moment. Will Traynor suferă la vârsta de 33 de ani un accident care îl lasă paralizat și care îi schimbă întreaga viziune asupra vieții. Destinul îl unește cu Lou într-un moment negru al vieții sale, în care gândurile sinucigașe abundă. În urma concedierii de la cafeneaua unde obișnuia să lucreze, Lou Clark devine pentru șase luni însoțitoarea lui Will. 

Contrastul între pofta de viață a protagonistei și deznădăjduirea absolută a protagonistului ne prezintă două perspective prezente în viața fiecăruia dintre noi: speranța și renunțarea la idealurile noastre. Înainte să te cunosc este un roman care ne supune atenției scenarii la care nu vrem să ne gândim în mod uzual: Cum ne schimbă boala? Cum putem cu adevărat să ne bucurăm de viață, indiferent de provocările ei? Unde putem să găsim speranța atunci când simțim că am rămas fără nimic?

Iar dacă răspunsul acestor întrebări nu sunt de ajuns, Jojo Moyes ne ajută cu un al doilea episod: „După ce te-am pierdut”.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Comentarii

Cauta

Categorii populare