Comunicate de Afaceri

Locuri de vizitat in Europa

Vrei să descoperi cele mai bune locuri de vizitat din Europa? Sunteți în locul potrivit. Găsiți inspirație din clasamentele tematice realizate datorită voturilor călătorilor din întreaga lume. 

 

Descoperiți cele mai bune destinații de Crăciun, cele mai frumoase plaje din Europa, cele mai bune festivaluri de vară, cele mai bune destinații de familie, cele mai romantice destinații, pietre prețioase ascunse sau cele mai bune destinații de basm și multe altele. Există atât de multe de descoperit!

 

1. High Tatras, Slovacia

Există ceva mitic în peisajul High Tatra din Slovacia, un tărâm înălțat de vârfuri strâmbe și cascade, unde salcia acoperă pământul și fiarele înfricoșătoare patrulează pădurile. Eradicați din majoritatea părților Europei, urșii bruni prosperă în această regiune sălbatică și accidentată.


Departe de supravegherea vieții sălbatice, există o mulțime de călători. Cu drumeții către vârful cel mai înalt al Slovaciei, Gerlach de 2655 m înălțime (cunoscut și sub numele de Gerlachovský Štít), plimbare cu barca pe lacul glaciar Štrbské Pleso și ospitalitate tradițională în "chaty" de mare altitudine (colibe de munte).. pur și simplu spectaculos.

 

2. Madrid, Spania

Viața de noapte a orașului, mereu printre cele mai răsunătoare din Europa, continuă să se îmbunătățească.


Dar nu doar bufnițele de noapte vor observa schimbările. Un accent pus pe viața durabilă a condus la pietonalizarea pe scară largă, piste pentru biciclete și scheme de închiriere, poteci lărgite și noi controale ale emisiilor care transformă orașul într-o așezare nature-friendly. Chiar și Museo del Prado are o nouă viață datorită unei serii de expoziții speciale - de la expuneri de lucrări mai puțin văzute până la spectacole de artă.

 

3. Bari, Italia

Schimbările de aici sunt mai mult decât cosmetice: spațiile culturale se redeschid, de la teatrul decorat Teatro Piccinni la hoteluri de patrimoniu  precum Oriente; fără a uita de teatrul art nouveau Margherita, o fostă casă de joacă refăcută ca un spațiu de artă izbitor pe piloți deasupra mării. Cu viața de noapte mai bună, străzile mai sigure și plajele din jur mai curate, Bari revine pe mapa turistică.

 

4. Lyon, Franța

Lyon intră decisiv în lumina reflectoarelor globale - acesta este, la urma urmei, locul de naștere al cinematografiei franceze. Este frumos, datorită malului râului Rhône & Saône, au o mâncare excepțională (bistrourile, boulangeries și bouchons ale orașului sunt legendare) și este cultivat "art-ready" (diversele muzee variază de la des Confluences la Gadagne).

 

5. Istria, Croația

Astăzi, peninsula are conexiuni de zbor europene în expansiune, ceea ce face din ce în ce mai ușor accesul. Începeți cu istoria (impozantul Amfiteatru Roman din Pula și mozaicurile listate de Unesco din Poreč), mutați-vă pe plaje (Mulini pentru atmosferă sau Felsen Strand pentru izolare) și încununați-le cu cele mai recente adăugiri: excursii cu bicicleta gourmet în primăvară, festivaluri de muzică vara și excursii la vânătoare de trufe toamna.

 

Cum poți ajunge la aceste zone ale Europei?

13% din români preferă să facă drumeții cu propriile mașini, dar probabil au prea mult timp la dispoziție. Pentru a te folosi de concediu cât se poate de mult, alege varianta mai ieftină și mai rapidă: avionul.

În funcție de zboruri, poți rezerva bilete de avion la aeroporturi de lângă zona ta, sau cel mai sigur, rezervare cu plecare de pe Henri Coandă. 

Un alt sfat: dacă vrei să îți petreci cât mai mult timp plecat din țară, alege serviciile de transport aeroport și nu te duce cu mașina personală.

Dacă mergi cu mașina personală vei avea o problemă cu parcarea acesteia pe timpul vacanței, mai ales pe partea financiară. De exemplu, transferul Constanța Otopeni (conform companiei Premier Tour) începe de la 100 RON, la fel și în celelalte orașe apropiate Bucureștiului (Galați, Tulcea, Brașov, Brăila, etc). Dar dacă stai în apropiere de Cluj, Timișoara, Arad etc.. prețurile pentru acest tip de transport se măresc ușor și depinde de tine să alegi varianta cea mai ieftină.

Odată rezolvată problema cu transportul spre aeroportul Otopeni Henri Coandă, tot ce trebuie să faci este să te relaxezi.

 

Sper că am acoperit toate punctele de interes.. Vacanță plăcută!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: alizera.ro

Comentarii

Cauta

Categorii populare