Comunicate de Afaceri

Prinzatorii de vise schimba vieti

SOS Satele Copiilor anunta cu mandrie premiera spectacolului de teatru “Prinzatorii de vise”, primul proiect artistic de anvergura al tinerilor SOS. “Prinzatorii de vise” este un proiect care a pornit de la ideea unui grup de dezvoltare personala prin teatru, dar a crescut luna de luna si a luat forma unui veritabil spectacol de pus in scena. Din distributie fac parte copii si tineri aflati in grija organizatiei, iar intreg conceptul ii apartine Stefaniei Dudau, psihoterapeut in echipa SOS Satele Copiilor.

"Prinzatorii de vise" inseamna in primul rand autenticitate, curajul de a fi imperfect, pasiune, creativitate, unicitate, acceptare si puterea lui impreuna. Nu este usor sa ai curajul sa te arati publicului asa cum esti, dar este absolut minunat sa reusesti sa faci asta. Tinerii au trait extrem de intens toate aceste luni, de la startul proiectului.

Vlad, actor “Prinzatorii de vise”: Pentru mine, piesa inseamna cunoastere de sine. Am reusit sa ma descopar, sa aflu cine vreau sa fiu si am reusit in asa fel incat sa nu imi mai fie frica de ce spun oamenii din jurul meu. Nu cred ca as fi avut altfel acest curaj, e o mare realizare pentru mine. Piesa asta te schimba in gandire, te provoaca, te lasa sa fii liber. Sfatul meu pentru oricine: sa nu ne simtim rau in pielea noastra, sa fiti cine sunteti, sa lasati sentimentele sa iasa. E normal si firesc sa gresesti, sa reusesti si sa fii diferit!

Ana, actrita “Prinzatorii de vise”: Totul a inceput cu un casting. Am ales sa merg pentru ca mi-a placut ideea, m-a atras afisul. Au fost momente minunate, o experienta care m-a schimbat mult. Am prins incredere in mine, am aflat lucruri noi despre ceilalti colegi, lucram mai mult in echipa.

Sami, actor “Prinzatorii de vise”: Acest proiect este un lucru pe care il faci o data in viata si trebuie sa profiti de el. Mie piesa mi se pare wow, m-a ajutat sa fiu mai mult eu, personajele sunt create de noi, dupa noi.

Stefania Dudau, coordonator proiect: Acest proiect si timpul petrecut cu ei m-au facut sa pierd notiunea timpului. Si asta inseamna pasiune. Creativitate manifestata. Cand am scris scenariul, eram cu totul in poveste. In ceea ce ii priveste pe tineri, si-au descoperit in acest grup resurse interioare, si-au identificat calitati si pe unele dintre ele le-au si intarit, s-au adaptat, au fost liberi sa se exprime, au primit incurajare, au asimilat in mod natural concepte precum: autenticitate, unicitate, responsabilitate, inovatie, creativitate, originalitate, bunul simt comun, logica privata, puterea de a alege, puterea lui impreuna, curaj de a fi imperfect. Schimbarea este ca acum au o noua perspectiva din care isi pot lua ce au nevoie, ce rezoneaza cu ei, ce le place si pot face alegeri bune. Si este o perspectiva noua a lor. Sunt constienti ca pot alege ce este bine pentru ei.

Piesa de teatru dureaza estimativ 1:30 h, iar personajele sunt oglinzi pentru tinerii care interpreteaza si nu numai, interpretarea poate crea revelatii si publicului.

Din distributie fac parte 11 tineri din cele doua Comunitati de tineri SOS, 4 copii din Satul SOS Bucuresti si un adult povestitor, din echipa SOS. Intreg proiectul a inceput in luna iunie 2018, cu o etapa de casting, apoi tinerii au fost parte din scrierea piesei, conturarea personajelor. In luna decembrie, s-a conturat clar ideea unui spectacol de teatru complex, iar tinerii au prezentat un flash-mob in cadrul Serbarii de Craciun, pe scena Teatrului National.

Intreg proiectul a fost gandit de Stefania Dudau ca terapeutic, iar textele au fost validate de psihoterapeuti cu experienta, pentru ca rezultatele sa fie cele dorite.

Marea premiera "Prinzatorii de vise" are loc Teatrul Excelsior, luni, 18 martie, de la ora 19:00.

Evenimentul este sustinut de Teatrul Excelsior si de Bosch Romania.

 

 

Despre SOS Satele Copiilor Romania

SOS Satele Copiilor Romania a intrat in al 26-lea an de cand primele Sate SOS si-au deschis portile pentru copiii fara familie. In prezent, 1000 de copii si tineri sunt sprijiniti direct de organizatie, dintre care aproape 200 cresc in Satele SOS Romania, din Bucuresti, Cisnadie – Sibiu si Hemeius – Bacau. SOS Satele Copiilor Romania deruleaza, in paralel, servicii de preventie a abandonului, prin Centrele de Consiliere si Sprijin pentru Copii si Parinti, precum si sustinere scolara pentru copiii din zonele vulnerabile, prin Centrul de Zi Hemeius.

In cei aproape 26 de ani de activitate, SOS Satele Copiilor Romania a oferit suport unui numar de peste 65.000 de beneficiari, dintre care:

- peste 250 de tineri au iesit din sistemul de ingrijire alternativa SOS, intre 18 si 26 de ani;

- aproape 200 de copii si tineri cresc in prezent, in cele 3 Sate SOS;

- peste 3.400 de copii, din aproape 1.000 de familii vulnerabile au primit sprijin pentru a ramane “acasa”. 98,55% dintre acestia au ramas alaturi de parintii biologici.

Peste 90% dintre tinerii care au crescut si au plecat din sistemul de ingrijire alternativa SOS sunt perfect integrati in societate, ceea ce inseamna ca au un loc de munca stabil si o locuinta. 

Mai multe detalii pe site-ul www.sos-satelecopiilor.ro.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: SOS SATELE COPIILOR ROMANIA

Cauta

Categorii populare