Comunicate de Afaceri

10 beneficii ale citutului asupra sanatatii

Lectura este intotdeauna benefica indiferent de formatul in care este facuta. Nu conteaza daca cititi pe hartie sau cititi in format electronic... important este sa va bucurati de poveste sa va ganditi la formatul in care este incorporat continutul.

Daca esti una dintre persoanele mereu ocupate si pe drumuri, un ebook reader este solutia perfecta pentru a va bucura de lectura oriunde ati fi, in autobuz, in tren, acasa, sau oricunde altundeva. Mai multe informatii despre formatul electronic gasiti pe conde.ro precum si cum sa alegeti cel mai bun ebook reader si care sunt cele mai bune modele in acest moment.

Dincolo de a fi principalul instrument de studiu si o alternativa buna pentru timpul liber, cititul are alte avantaje. Lectura este cheia dezvoltarii educationale, personale si emotionale a oamenilor. In plus, este esential si pentru fericirea si succesul personal.

Iata 10 beneficii care va vor motiva sa cititi mai mult:

Dupa ce lectura devine o obinuinta, oamenii incep sa dezvolte o serie de beneficii si incercam sa mentionam (unele) mai jos:

1. Cititul unei carti ajuta la compresiunea textelor, imbunatateste gramatica, vocabularul si scrierea.

2. Cititul ajuta la cresterea curiozitatii si a cunostintelor despre anumite subiecte.

3. Cititul stimuleaza rationamentul si capacitatea de memorie a oamenilor.

4. Lectura aduce capacitatea de gandire critica si incredere atunci cand vorbiti.

5. Cititul este un hobby si un mod bun de a nu te plictisi .

6. Cititul ajuta la explorarea lumilor noi si imbunatateste imaginatia oamenilor.

7. Lectura favorizeaza concentrarea si previne stresul .

8. Lectura creeaza legaturi si ajuta la conectarea ( conversatia ) cu alti oameni prin afinitatea lecturilor, emotiilor si cunostintelor.

9. Cititul te insoteste intotdeauna si te face sa nu te simti singur, indiferent de locul in care te afli.

10. Lectura creste capacitatea oamenilor de concentrare , favorizeaza conexiunile neuronale si, daca este facuta frecvent, este un exercitiu foarte util pentru a preveni pierderea unor functii cognitive.

Acestea sunt doar cateva dintre avantajele pe care le puteti gasi in citit, desi exista cu siguranta multe altele. Si apropo, nu uitati sa mergeti la biblioteca pentru a profita de acest beneficiu. Fara indoiala ca este locul perfect pentru a beneficia la maxim de viata personala si profesionala.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Dumitru Cristian

Comentarii

Cauta

Categorii populare