Comunicate de Afaceri

100 cariere în economia albastră, inițiativă Erasmus+

Economia "albastră" reprezintă aproximativ 5,4 milioane de locuri de muncă și generează o valoare adăugată brută de aproape 500 de miliarde de euro pe an. Programul Erasmus+ încurajează organizațiile să își unească forțele pentru promovarea oportunităților de carieră, oferind în același timp viitorilor angajați o înțelegere profundă a cerințelor din industrie. 

În acest scop, Sea Teach S.L., o organizație de formare profesională din Spania, a organizat la data de 16 iulie o întâlnire pentru orientare profesională în economia albastră. Participanții la această întâlnire au fost formatori, instructori, profesori, profesioniști din domeniul albastru și reprezentanți ai organizațiilor de educație. Aceștia au făcut schimb de bune practici în materie de orientare profesională și de idei de proiecte pentru creșterea gradului de conștientizare a cursanților VET cu privire la oportunitățile de carieră în domeniul albastru și pentru crearea de punți intersectoriale în cadrul economiei albastre. 

În timpul acestei activități de o zi, participanții au lucrat la definirea parcursurilor profesionale în domeniul albastru și au analizat 100 de fișe de locuri de muncă relevante pentru sectoarele pescuitului, acvaculturii și prelucrării, turismului costier și maritim, transportului maritim, porturilor și construcțiilor navale, extracției marine de petrol, gaze și minerale și energiei eoliene offshore și oceanice. Aceștia au stabilit etapele de dezvoltare a unui curs online de orientare profesională, adaptat la nevoile cursanților și la cerințele industriei. Cursul online va fi disponibil gratuit sub forma unui MOOC.

Se așteaptă ca această inițiativă să stimuleze cooperarea între învățământul profesional, organizațiile de formare și profesioniștii din domeniul albastru. Ca rezultat al cooperării europene, o platformă online va integra cele 100 de cariere, împreună cu competențele și calificările relevante pentru avansarea în cariera albastră, care vor fi utilizate de cursanții VET pentru a-și planifica cariera în industria albastră. În plus, fiind conștienți de cerințele industriei albastre, viitorii candidați vor putea lua decizii mai bune în ceea ce privește cariera, pentru a-și îmbunătăți capacitatea de angajare, precum și capacitatea de a trece de la un sector al economiei albastre la altul.

Evenimentul face parte din proiectul de parteneriat strategic "Career Guidance in Blue Economy", cofinanțat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene și implementat de Asociația TEAM4Excellence din România, Sea Teach din Spania și Osmaniye Il Milli Egitim Mudurlugu din Turcia.  

Fii la curent cu noutățile proiectului: https://trainingclub.eu/beblue/

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Asociatia TEAM 4 Excellence

Comentarii

Cauta

Categorii populare