Comunicate de Afaceri

7 mituri despre biliard si realitatea din spatele lor

Daca biliardul se numara printre interesele tale, sigur ai auzit diferite informatii despre cum se joaca biliard, cauzele anumitor probleme in timpul jocului, diferentele dintre tehnici, etc. Biliardul este un joc extrem de popular si, ca orice alt sport, are parte de diferite „teorii” si opinii circulate atat de catre profesionisti cat si de amatori.

Uneori, este dificil sa iti dai seama care informatii sunt reale si care nu. De aceea, iata, mai jos, 7 de mituri despre biliard si explicatiile din spatele lor:

  1. Brand-ul de creta folosit conteaza

Profesionistii considera, in general, ca nu conteaza ce brand de creta folosesti pentru a lustrui tacul. Mai degraba, este mult mai important ca acest pas sa fie efectuat corect, adica folosind o miscare lenta si atenta, pentru a te asigura ca varful tacului este acoperit integral cu creta.

  1. Exista o pozitie „clasica” pe care toti jucatorii trebuie sa o invete

Atunci cand te pregatesti sa lovesti bila cu tacul, pozitia ideala (pozitia si directia picioarelor, gradul de indoire al genunchilor, directia corpului, pozitia capului si a bratelor, etc) va varia in functie de propria anatomie, grad de stabilitate, mobilitate, și confort. Tehnic, pozitia „ideala” nu exista, si va depinde de fiecare individ si de cerintele jocului.

  1. Ratezi din cauza loviturii cu tacul

Aceasta este o „credinta” populara printre multi pasionati de biliard. De fapt, realitatea este, adesea, alta: o lovitura este ratata, mai degraba, din pricina erorilor de aliniere si tintire, decat de manipularea gresita a tacului.

  1. Profesionistii au un mod secret de a tinti

Cu toate ca ideea unui „secret” rezervat doar profesionistilor este tentanta, realitatea este ca profesionistii in biliard sunt, pur si simplu, foarte experiementati. Abilitatile lor sunt dezvoltate in urma a sute de ore de joc si, astfel, sunt capabili sa recunoasca, intuitiv, ce tip de miscari sunt potrivite situatiilor mai complexe de joc.

  1. Pentru a invata sa tintesti trebuie sa lovesti 1 milion de bile

Sigur, nu strica sa exersezi cat mai mult, dar sa lovesti 1 milion de bile intr-un mod gresit nu te va ajuta prea mult. Procesul de invatare va fi mai eficient si mai rapid daca urmezi anumiti pasi clari inainte de a lovi bila: planificarea loviturii, utilizarea cretei, tintirea, alinierea, gasirea pozitiei corecte langa masa biliard, si pregatirea si executarea loviturii.

  1. Duritatea varfului tacului determina calitatea efectelor

Loviturile cu efect nu sunt, de fapt, influentate de duritatea varfului tacului intr-o masura demna de luat in considerare. Unii considera, de asemenea, ca un varf mai moale iti permite sa creezi efecte mai puternice asupra bilei, insa acest lucru este adevarat numai daca varful poate retine mai bine creta decat alte varfuri.

  1. Tacul trebuie tinut strans pentru lovituri puternice

Daca tii tacul strans, puterea loviturii va descreste. Indiferent de cat de puternica trebuie sa fie lovitura pe care urmeaza sa o efectuezi, tacul trebuie tinut relaxat.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Adrian

Cauta

Categorii populare