Comunicate de Afaceri

A patra editie a JSHacks aduce in discutie tema educatiei

Cea de-a patra editie a hackathonului JSHacks va avea loc luna aceasta in perioada 25-27 octombrie, la TechHub Bucuresti. Organizat de comunitatea Java Script din Romania, cu sustinerea companiei de blockchain database Modex, si reunind anual peste 70 de participanti, evenimentul se concentreaza asupra unei teme sociale relevante. Anul acesta, tema este EduTech, prin care organizatorii isi propun sa incurajeze dezvoltarea de solutii moderne pentru probleme cu care educatia din tara noastra se confrunta. Alaturi de dezvoltatorii care participa la eveniment stau si reprezentanti ai universitatilor, dar si ai ONG-urilor din zona educatiei, toti avand ca scop unic promovarea unor mijloace tehnologice moderne, care sa vina in ajutorul profesionistilor din invatamant.

Cred ca este nevoie sa investim din ce in ce mai mult in educatia viitoare si, de aceea, toate proiectele dezvoltate sunt open source, ceea ce inseamna ca orice persoana isi poate aduce contributia. Unicitatea evenimentului se datoreaza si faptului ca, aceste proiecte au un mare potential de a deveni startupuri. Educatia din tara noastra are un numar semnificativ de probleme nerezolvate, cele mai importante aspecte fiind cele legate de eficienta, calitate, echitate sau de actualizarea informatiilor predate la specificul pietei muncii si standardelor de cunoastere actuale. Din aceste considerente, hackathon-ul pe care il organizam incurajeaza dezvoltarea proiectelor care sunt in masura sa ofere solutii viabile pentru aceste probleme”, spune Diana Miron, co-organizator JSHacks si CEO JSLeague.

In raport cu nivelul PIB-ului, Educatia primeste o suma mai mica decat multe alte domenii, de aceea, este necesara o implicare tot mai accentuata a celorlalte entitati interesate de sustinerea unui trend ascendent al sistemului de educatie din Romania. Alaturi de proiectul JSHacks se regasesc Universitatea de Matematica-Informatica din Bucuresti, prin prezenta decanului institutiei, antreprenori cu startupuri in domeniul educatiei, dar si o serie de organizatii non-guvernamentale din educatie precum Rosedu, Codette și Ardor Muntenia. Prezenta tuturor acestor actori permite o analiza amanuntita a intregului spectru de provocari cu care se confrunta sistemul de invatamant.

Echipele castigatoare ale hackathon-ului vor beneficia de mentorat si incubare, oferite de specialistii companiei Modex, pentru ca ideile lor sa aiba un impact concret. De asemenea, evenimentul isi propune sa ridice gradul de constientizare a altor doua probleme esentiale – teme precum incluziunea in sistemul educational, dar si faptul ca doar un numar redus de profesori intra in contact cu tehnicile de educatie alternativa.

Schimbarea paradigmei dupa care se ghideaza un domeniu atat de complex precum cel al Educatiei este extrem de dificila, de aceea consideram ca fiecare dintre noi trebuie sa se implice si sa investeasca in educatie. Educatia inseamna viitor si, datorita acestui lucru, ne bucuram sa ii avem alaturi pe principalii nostri sponsori, Modex si WildCodeSchool. In calitate de organizatori, noi, JSLeague, credem ca este esential sa crestem nivelul educatiei tehnice din Romania pentru a ne permite sa ramanem competitivi intr-o piata globala. Incercam continuu sa organizam cat mai multe evenimente de care sa beneficieze tinerii interesati de tehnologie, de la workshop-uri non-profit de JavaScript, pana la investirea in programe educationale pentru elevi, studenti sau young professionals. De asemenea, incercam sa oferim cat mai multe burse pentru a le permite studentilor sa urmeze facultati cu profil tehnic”, sustine echipa JSLeague.

Cea de-a 4a ediție a JSHacks este organizata de echipa JSLeague, un start-up educational pornit din comunitatea de JavaScript din Bucuresti. Echipa JSLeague isi concentreaza toate eforturile in a ridica nivelul educatiei tehnice, de la copii, la programe educationale pentru elevi si studenti in Universitati si, in final, pentru young professionals. JSLeague este singura entitate care organizeaza workshopuri de programare JS non-profit pentru comunitate, care investeste in educatia tehnica pe mai multe planuri si care are curricula pentru tot techstack-ul de JS si programare web.

Puteti afla mai multe detalii despre inscrieri, programul evenimentului sau despre temele propuse, accesand pagina https://jshacks.io/.

Despre Modex

Modex este o platforma care faciliteaza adoptia blockchain-ului. Simplifica radical implementarea tehnologiei blockchain pentru a oferi companiilor siguranta si inovatie. 

Inca de la început, Modex a fost proiectat ca o infrastructura blockchain enterprise "la cerere". A început cu o intrebare simpla: Cum ar fi ca utilizarea blockchain-ului sa fie la fel de simpla precum folosirea unui API? Rezultatul este o platforma care ajută realizarea primului proiect in mai putin de 48 de ore. Platforma se adreseaza companiilor care sunt nemultumite de contractele scumpe de consultanta si perioadele lungi de dezvoltare. Acum datele pot fi securizate si partajate fara a le oferi altora. Cu Modex, blockchain-ul devine o simpla utilitate folosita cand si unde este nevoie.

Despre WildCodeSchool

Wild Code School a pornit in Franta in anul 2014 si este o scoala de formare profesionala in sfera IT dedicata adultilor care isi doresc sa faca o schimbare profesionala, indiferent de educatia si experienta anterioare. Parte a unei retele europene de astfel de scoli, Wild Code School Bucuresti este intens implicata in ecosistemul si comunitatile locale prin participarea si organizarea de evenimente cu specific tech, sustinerea antreprenorilor locali in vederea dezvoltarii produselor lor cu ajutorul studentilor.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Nomade Communication

Comentarii

Cauta

Categorii populare