Comunicate de Afaceri

Cand sunt pregatiti nazdravanii vostri pentru paturi copii?

Gata! Nazdravanii tai au crescut! Patutul de bebe le-a ramas mic si isi doresc niste paturi copii asa cum au vazut la prietenii sau la verisorii lor. Mai exista si cazul in care voi, parintii, vreti sa ii mutati in camera lor, sa doarma singuri in paturi copii, iar aceasta tranzitie poate fi grea atat pentru copii cat si pentru voi.
Ei se tem intotdeauna de schimbari, asa ca ar fi bine sa-l lasi pe puiul tau sa aleaga cearceafurile sau modelul de pat, caci asa va simti ca are putin control asupra vietii sale.
Iata cativa pasi pe care sa-i urmezi cand faci mutarea din patutul mic in paturi copii:
1. Fa niste munca de pregatire! Implica-ti copilul in activitate, pentru a fi
entuziasmat de schimbare. Daca cel mic va sta in patutul lui transformat in pat de copil mare, lasa-l sa aleaga asternuturile sau o paturica noua. Daca-i schimbi patul cu totul, lasa-l sa aleaga patul. Vorbeste-i despre schimbare si spune-i ca ora de culcare este aceeasi, rutina de somn este aceeasi, numai ca va dormi ca un copil MARE.
2. Respecta rutina actuala de somn
Copiii se bazeaza pe consecventa, caci îi face sa se simta in siguranta si ii ajuta sa inteleaga la ce sa se astepte. Implementeaza o serie de reguli de somn si pentru noul pat: inainte sa faci schimbarea, asigura-te ca cel mic a inteles ca te astepti ca el sa stea acolo pana dimineata.
3. Asteapta-te insa sa fii vizitata in primele nopti, asa ca trebuie sa ai un
plan pentru situatiile astea.
De fiecare data cand copilul se da jos din pat, ia-l de manuta si du-l inapoi. Ar fi bine sa nu incepi o conversatie cu cel mic, dar daca totusi simti nevoia sa vorbesti cu el, poti sa-i spui ceva de genul: “Acum este timpul de nani, vorbim despre asta dimineata, somn usor acum” si-l pui in pat si mergi la culcare. Asta nu inseamna ca nu-l iubesti, ci exact opusul: il iubesti si vrei sa aiba parte de somnul necesar. Toate la timpul lor, cand e vremea de somn e vremea de somn, cand e de joaca, ne jucam samd. Daca nu apare raspunsul la nevoia de atentie, noutatea se disipeaza rapid. Copiii invata foarte repede!

Intra pe https://www.magazinepentrucopii.ro/ pentru a vizualiza ofertele noastre!
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Panoramic BFM

Comentarii

Cauta

Categorii populare