Comunicate de Afaceri

Cântatul la pian te face să ai mai mult succes în viață

Știați că oamenii care practică un instrument au mai multe șanse să aibă performanțe mari? Iată cum pregătirea muzicală vă poate ajuta să găsiți succesul în alte părți ale vieții.

Știați că atunci când învățați să cântați la pian, vă îmbunătățiți de fapt mai multe abilități care vă vor ajuta să aveți mai mult succes în alte domenii precum universitatea sau munca?

Deci, ce îi face pe muzicieni să aibă mai mult succes în viață? Iată o listă de abilități esențiale pe care le veți stăpâni exersând pianul:

1. Cântând la pian îți ascuți concentrarea

Când cântați la pian, trebuie să vă concentrați pe ritm, înălțime, tempo, durata notei și alte câteva lucruri. Chiar dacă faci ceva ce îți place cu adevărat, acesta este într-adevăr un exercițiu de concentrare pe mai multe niveluri.

De fapt, studiile au arătat că de fiecare dată când un muzician își ridică instrumentul, în creierul lui se desfășoară artificii (pentru mai multe informații, vezi această lecție Ted ). Cântarea la un instrument muzical este poate singura activitate în timpul căreia aproape toate zonele creierului sunt activate simultan.

2. Cântarea la pian te învață perseverența

Învățarea unor melodii noi la pian necesită timp și efort. Până când vei putea cânta o melodie fluent pe de rost, probabil vei petrece câteva săptămâni exersându-l. Pe măsură ce aștepți cu nerăbdare să poți cânta melodia, rămâi motivat, înveți răbdare și îți crește perseverența. Aceste abilități te vor ajuta întotdeauna atunci când te confrunți cu sarcini dificile la școală, universitate sau serviciu.

3. Cântarea la pian te învață disciplina

Cântarea la pian poate fi destul de dificilă. Cu toate acestea, exersarea frecventă și munca din greu vă vor învăța nu numai perseverența, ci și disciplina. Luați în considerare părțile cântecului pe care va trebui să le exersați din nou și din nou. Există o „cheie magică” pentru a cânta cu succes la pian (și da, o voi împărtăși cu voi, doar așa): exersați, exersați, exersați.

Practicarea regulată necesită disciplină. Poate că la început îți va fi mai greu. Poate că trebuie să vii cu niște mici răsfățuri pentru a ajunge acolo. Cu toate acestea, încet, dar sigur, te vei obișnui cu asta și să fii disciplinat în ceea ce privește timpul de antrenament nu va fi deloc greu.

4. Cântarea la pian vă îmbunătățește abilitățile de gestionare a timpului

Mulți dintre noi avem un program destul de încărcat. Din păcate, oamenii de știință nu au găsit încă o modalitate de a face ca o zi să dureze mai mult de 24 de ore. Așa că pentru a-ți îndeplini toate activitățile și sarcinile, trebuie să le organizezi. Când te obișnuiești să exersezi în mod regulat, înveți și cum să-ți folosești timpul eficient și cum poți folosi un interval de 20 de minute pentru o lecție rapidă de pian .

5. Cântarea la pian îți îmbunătățește inteligența emoțională

Cântarea la pian vă îmbunătățește abilitățile de ascultare. Acestea sunt, de asemenea, foarte importante atunci când interacționați cu alte persoane. Emoțiile nu sunt exprimate doar prin expresiile faciale și limbajul corpului, ci și prin tonul vocii, viteza vorbirii și melodia vorbirii. Oamenii care cântă la un instrument sunt ascultători mai buni și nu este surprinzător că studiile au dezvăluit de fapt că muzicienii sunt mai perspicace în interpretarea emoțiilor celorlalți.

6. Cântarea la pian vă crește capacitatea de memorie

Cântarea la pian îți stimulează creierul. În timp ce înveți și cânți melodii, zonele stimulate ale creierului tău devin mai mari și, prin urmare, mai active. Zonele care sunt responsabile pentru stocarea informațiilor audio, în special, sunt mai dezvoltate la muzicieni decât la non-muzicieni.

Deci, atunci când cântați la pian, capacitatea dvs. de a memora informații audio crește. Șansa de a spune ceva de genul: „Îmi pare rău! Poate mi-ai spus, dar chiar nu-mi amintesc…” cel mai probabil va apărea mai rar.

Nu este uimitor ce poate face pentru tine cântatul la pian? Dacă ai căutat mereu o scuză pentru a ridica acel pian dificil, ei bine, aici - acum ai mai mult de unul.

Începeți să învățați pianul astăzi

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare