Comunicate de Afaceri

Casele și școlile cu un mediu nesănătos au un impact negativ asupra sănătății și studiului copiilor

Descoperiri esențiale

• 1 din 3 copii din Europa, echivalentul a 26 de milioane de europeni, trăiesc în locuințe nesănătoase

• Copiii care trăiesc în case cu umezeală sau mucegai, întuneric, zgomot și frig sunt de 4,2 ori mai predispuși să raporteze o stare de sănătate precară

• Copiii europeni ar putea lipsi de la școală aproape două milioane de zile pe an din cauza problemelor de sănătate cauzate de locuințele cu probleme

• Calitatea îmbunătățită a aerului poate stimula performanța elevilor (rezolvarea sarcinilor) cu până la 15%

 

Impactul educațional

Copiii nu se confruntă doar cu probleme de sănătate cauzate de traiul într-un climat interior nesănătos; aceștia pierd, din punct de vedere educațional, aproape două milioane de zile școlare pe an. În medie, aceasta înseamnă aproximativ 2,5 zile școlare pierdute anual.  

 „Cred că toți copiii au dreptul să crească într-un mediu care să fie bun pentru sănătatea și bunăstarea lor. Pentru a proteja acest drept, este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că locuințele în care cresc și școlile în care învață au un climat interior sănătos, care să le susțină dezvoltarea ”, spune David Briggs, CEO al grupului VELUX.

Locuințe și școli mai sănătoase pentru economii mai sănătoase

Îmbunătățirea ventilației în școli și reducerea expunerii la umezeală sau mucegai, nu numai că vor îmbunătăți starea de sănătate a copiilor, ci ar putea, de asemenea, să impulsioneze economia europeană cu peste 300 de miliarde de euro până în 2060. În plus, pot exista avantaje economice suplimentare legate de reducerea expunerii la zgomot, creșterea accesului la lumina naturală și îmbunătățirea temperaturii interioare.

„Minimizarea emisiilor de carbon care provin din stocul de clădiri europene este crucială pentru atingerea obiectivelor noastre privind clima și sustenabilitatea, iar atunci când facem acest lucru, trebuie să ne asigurăm că aceste clădiri vor deveni locuri sigure și sănătoase pentru copiii noștri. În acest an, barometrul ne arată că modernizarea clădirilor nu are ca rezultat doar câștigurile economice obținute din facturile reduse la energie. Acestea oferă și un impuls substanțial economiei europene prin rezolvarea deficiențelor construcțiilor care dăunează sănătății copiilor noștri ”, spune Morten Helveg Petersen, membru al Parlamentului European (Renew Europe), vicepreședinte al Comitetului pentru Industrie, Cercetare și Energie (ITRE) și câștigător al premiilor MEP 2018 în categoria „Energie”.

Dezavantajele traiului în suburbii, cu un venit mic

Nu doar copiii din zonele urbane sunt expuși riscului. Locuințele unifamiliale din zonele suburbane sunt vulnerabile la efectele asociate unui climat interior nesănătos, deci pot fi  afectate. Acest lucru se referă în special la creșterea suburbană din Europa care a depășit-o în mod semnificativ pe cea urbană; între 1961 – 2011, creșterea urbană a ajuns până la 30%, în timp ce cea suburbană a ajuns până la 47%. Mai mult decât atât, copiii din familii cu venituri mici sunt mai predispuși la riscuri de sănătate. 

Despre Barometrul Locuințelor Sănătoase 2019

Barometrul Locuințelor Sănătoase 2019 privește dincolo de universul unei locuințe și examinează locurile în care copiii petrec foarte mult timp - școlile. Studiul arată importanța îmbunătățirii climatului interior din sălile de clasă pentru ca elevii să beneficieze la maximum de educația lor.

Barometrul Locuințelor Sănătoase reprezintă o serie de studii pan-europene concepute pentru a investiga legătura dintre locuințe și starea de sănătate a oamenilor. Prima ediție a Barometrului a fost publicată în 2015.

Aceasta este a cincea ediție publicată de către Grupul VELUX. Barometrul din acest an a fost realizat folosind o nouă analiză a materialului din bazele de date UE SILC și EUROSTAT, realizată de institutul de cercetare RAND Europe, o organizație de cercetare non-profit. Toate cercetările RAND Europe au fost revizuite în conformitate cu standardele RAND de asigurare a calității. Această lucrare este de interes public și nu trebuie luată ca o publicitate plătită.

Descarcă Healthy Homes Barometer 2019

Descarcă RAND Europe report 

Despre Grupul VELUX

De mai mult de 75 de ani, VELUX Group creează medii de viață mai bune de locuit pentru oamenii din întreaga lume, datorită luminii naturale și aerului proaspăt. Gama de produse cuprinde ferestre de mansardă și luminatoare modulare, rulouri decorative, produse de protecție solară și rolete exterioare, dar și soluții pentru locuințe inteligente. Aceste produse ajută la asigurarea unui climat interior sănătos și durabil, pentru muncă și învățare, pentru joc și relaxare. Lucrăm la nivel global prin companii de vânzări și producție în peste 40 de țări și cu aproximativ 11.000 de angajați din întreaga lume. VELUX Group este deținut de VKR Holding A / S, o societate cu răspundere limitată deținută integral de fundații non-profit, caritabile (VELUX FONDEN) și de familie. În 2017, VKR Holding a obținut venituri totale de 2,5 miliarde de euro, iar FUNDAȚIILE VELUX au donat 170 de milioane de euro ca subvenții caritabile. Pentru mai multe informații, vizitează www.velux.com.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: MD Communication

Comentarii

Cauta

Categorii populare