Comunicate de Afaceri

Cum influenteaza culorile hainelor pentru copii psihicul celor mici?

Din punct de vedere stiintific, culorile primare (rosu, galben si albastru) si culorile secundare (verde, portocaliu si violet) sunt mai atragatoare pentru cei mici decat nuantele de roz, bej si lila sau decat cele neutre, de gri sau maro. Din acest motiv, industria alimentara, cea a jucariilor si inclusiv cea textila utilizeaza culori puternice in productia de articole destinate copiilor.

Insa cum influenteaza, mai exact, culorile hainelor pentru copii psihicul celor mici:

1. Hainele de culoare rosie
Rosul are capacitatea de a energiza corpul si de a pune mintea in miscare, crescand pulsul si ritmul respiratiei. Cu toate acestea, unele cercetari sugereaza ca expunerea prea mare la rosu incurajeaza comportamentul agresiv si incapacitatea de a se concentra. Ideea principala este sa optezi pentru haine copii de culoare rosie, insa ai grija ca aceasta sa nu fie o culoare predominanta daca prichindelul tau este hiperactiv.

2. Hainele de culoare portocalie
Destul de populare, hainele pentru copii de culoare portocalie sunt o alegere foarte potrivita pentru prichindelul tau. Aceasta culoare calda incurajeaza increderea in sine, exprimarea mai facila si independenta. De asemenea, portocaliul incurajeaza comunicarea, cat si cooperarea.

3. Hainele de culoare galbena
Cei mai multi dintre noi asociem culoarea galbena cu sentimente de fericire si veselie. De asemenea, studiile asocieaza aceasta culoare cu motivatia; hainele pentru copii de culoare galbena pot ajuta micutul sa se concentreze mai bine, in timp ce nuantele intense, aproape fosforescente, pot spori memoria. Insa evita sa iti imbraci prichindelul doar in haine pentru copii de culoare galbena, deoarece folosirea excesiva a acestei nuante ii poate crea celui mic stari de agitatie.

4. Hainele de culoare verde
Aceasta culoare are un efect calmant asupra unui copil. Totodata, oamenii de stiinta au descoperit ca verdele poate imbunatati viteza de citire si intelegere a copilului. Asadar, opteaza cu incredere pentru hainele pentru copii de culoare verde si orice variatie a acestei nuante.

5. Hainele de culoare albastra
Avand efectul opus creat de culoarea rosie, albastrul scade senzatia de anxietate si agresivitate, in timp ce scade tensiunea arteriala si pulsul. Copiii care sufera de hiperactivitate sau alte probleme comportamentale se bucura de efectele linistitoare ale acestei culori. Tocmai de aceea, hainele pentru copii de culoare albastra sunt mai mult decat indicate pentru cei mici.

6. Hainele de culoare mov
Adesea asociat cu eleganta, movul inspira incredere in sine. De asemenea, este si una dintre culorile care stimuleaza creativitatea, perspicacitatea si concentrarea. Mai mult, cercetatorii au descoperit ca movul este culoarea excelenta pentru inspirarea sensibilitatii si compasiunii la copii.

7. Hainele de culoare roz
Desi este privita drept o culoare feminina, rozul are un efect calmant care poate "molipsi" atat baieteii, cat si fetitele. Indiferent daca ai fetita sau baietel, poti opta pentru haine pentru copii de culoare roz. Pentru fetite, rochitele roz sunt extrem de adorabile, iar pentru baietei poti alege un tricou roz pal.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Liloo Ro

Comentarii

Cauta

Categorii populare