Comunicate de Afaceri

Cum să alegi o companie SEM

Dacă ați atins punctul (și mai devreme sau mai târziu o facem cu toții), când numai SEO gratuit nu vă aduce rezultatele dorite, poate că este timpul să treceți la SEM plătit . Dacă o poți face singur, este grozav, dar având în vedere cât de multă muncă este implicată, este foarte posibil ca, deși ai abilitățile, să nu ai timpul și efortul necesar pentru a rula campanii SEM pe cont propriu. .

În acest caz, cel mai bun pariu este să angajezi o companie SEM. Deși procesul nu este foarte diferit de procesul de angajare a unei companii de SEO , există câteva aspecte specifice de care trebuie să țineți cont. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să alegeți o companie SEM.

1 Solicitați rezultate din campaniile anterioare

Rezultatele campaniilor anterioare vorbesc mult despre abilitățile companiei pe care doriți să o alegeți. Evident, dacă campaniile lor anterioare ar fi un eșec, nu le-ai alege. Întrebați ce campanii anterioare au avut, care a fost rentabilitatea investiției, cum au fost executate aceste campanii (adică unde au publicat anunțuri PPC - AdWords, sau rețele mai mici), etc. Este adevărat că nu vi se poate da acces la comerț secrete, așa că unele dintre întrebările pe care doriți să le puneți ar putea să nu fie OK, dar dacă o companie SEM nu poate afișa rezultate, acesta este un motiv pentru a trece la următoarea pe listă.

2 Verificați-le de fundal

Rezultatele lor din trecut ar putea părea superb (sau cel puțin setul de campanii despre care îți vorbesc), dar acest lucru nu este suficient. Este foarte posibil ca campaniile despre care vi s-a spus să nu fie reprezentative pentru munca lor, așa că este destul de înșelător. Prin urmare, aveți nevoie de mai multe dovezi despre abilitățile lor.

Le poți cere referințe și poți căuta cu Google și pe forumuri ce spun clienții lor. Deși nici aceasta nu este o dovadă de 100%, dacă există o mulțime de feedback negativ despre o companie SEM, aceasta înseamnă aproape întotdeauna că nu sunt bune. Desigur, este posibil ca acest feedback negativ să nu fie autentic – adică concurenții lor îi vorbesc rău – dar dacă găsiți opinii negative/pozitive reale, luați-le cu seriozitate.

3 Verificați ce servicii oferă

Un punct de luat în considerare este sortimentul de servicii pe care le oferă. Au toate serviciile de care ai nevoie? Dacă nu, ai putea să le iei în considerare, dar în acest caz va trebui să cauți în altă parte serviciile pe care nu le oferă. Este puțin o povară pentru dvs. să împărțiți munca, dar dacă compania pe care doriți să o angajați este foarte bună la ceea ce oferă, este logic să-i angajați doar pentru o parte din muncă și să căutați celelalte servicii în altă parte.

4 Întrebați cum raportează rezultatele

Cu SEM, este mai mult decât vital să aveți date despre rezultate cât mai curând posibil. Raportarea în timp real este cea mai bună, deoarece vă permite să vă ajustați bugetul în funcție de rezultate, dar ar putea consuma foarte mult timp. O dată pe zi este mai mult sau mai puțin acceptabilă, deși totuși îți poți exploda întregul buget într-o singură zi fără a obține niciun rezultat.

Din această cauză, contează foarte mult cum (adică într-un raport, o foaie de calcul sau în orice alt mod) și cât de des compania dvs. SEM vă raportează rezultatele. Unele companii s-ar putea să nu raporteze deloc până la sfârșitul campaniei și dacă acesta este cazul, părăsiți această companie SEM – puteți pierde foarte mult dacă le angajați.

5 Căutați companii SEM de tip boutique

Daca vrei calitate, nu o vei gasi in firmele de tip 'magazin universal'. Căutați companii de tip boutique - adică companii mici axate pe calitate care fac doar sau în principal SEM. Ai putea crede că mai mare este mai bine, dar cu siguranță nu este cazul, mai ales când ești un client mic. Companiile mari nu vor avea timpul și motivația pentru a vă servi bine, în timp ce companiile de tip boutique tind să ofere o îngrijire mai bună (deși nu luați acest lucru de la sine înțeles).

6 Sunt în mod specific o companie SEM sau sunt un Jack of All Trades?

Multe companii oferă servicii SEM, dar nu pentru toate acestea este o afacere de bază. Companiile de design/dezvoltare web oferă SEM ca serviciu secundar. Ca rezultat, deseori calitatea și expertiza sunt probleme uriașe atunci când SEM/SEO nu este activitatea de bază a companiei. Dacă compania de care ești interesat pare să fie un Jack of All Trades (și Master of None), este mult prea riscant să-i angajezi.

7 Cereți să vedeți contractul în avans

Oricât de grozav arată o companie SEM după celelalte criterii, un lucru pe care nu trebuie să-l uiți niciodată este contractul. Deși uneori nu va trebui să semnați deloc niciun contract, există și cazuri în care vi se prezintă o farsă juridică de peste 10 pagini pe care nici măcar un avocat cu experiență nu le va înțelege complet.

Problema cu contractele este că ar putea conține clauze care chiar doare. De exemplu, compania SEM ar putea dori să te lege cu penalități uriașe, dacă le părăsești înainte de expirarea contractului de peste 5 ani, sau ar putea avea o ușă deschisă la creșteri constante de preț, ținându-te în același timp legat. Inutil să spun că, dacă vedeți clauze abuzive similare în contract, treceți la următoarea companie de pe listă.

8 Verificați cum se clasează propriul lor site

În mod similar cu procesul de alegere a unei companii SEO, ați dori să vedeți cum funcționează compania SEM pe care urmează să o alegeți pentru propriul site. Desigur, numărul de backlink-uri și calitatea acestora sunt mai importante pentru o companie SEO decât pentru una SEM, așa că dacă clasamentul lor organic nu este superb, asta nu înseamnă neapărat că stau prost la SEM. Cu toate acestea, în orice caz, dacă site-ul lor nu se clasează bine, acesta nu este un semn bun. Puteți utiliza unele dintre serviciile de clasare , nu numai PageRank, pentru a vă face o idee mai bună despre performanța acestora.

9 Preț prea mic/prea mare

Prețul nu ar trebui să fie cel mai important criteriu al tău atunci când faci orice alegere, dar totuși nu este ceva de neglijat. Dacă prețul nu este corect (adică este fie prea mic, fie prea mare), acest lucru ar trebui să sune. Când este prea scăzut, trebuie să aveți preocupări legate de calitate – calitatea bună are un preț. Pe de altă parte, dacă prețul este prea mare, aceasta nu este o garanție a calității – miroase mult ca o fraudă.

Există mulți factori de luat în considerare atunci când alegeți o companie SEM. Deși nu este știință rachetă, există multe lucruri de urmărit. Dacă nu alegi o companie SEM bună, asta ți-ar putea face mai mult rău decât bine, ca să nu mai vorbim de câți bani poți pierde. Acesta este motivul pentru care este logic să fii prudent – ​​este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare