Comunicate de Afaceri

Cum să devii DJ, un ghid pentru începători

Bun venit în lumea minunată a mixării muzicii! Acest articol conține un proces în 9 pași pentru a vă ajuta în călătoria dvs. de a învăța cum să faceți DJ. De la forma sa inițială din 2013, acest ghid a ajutat mii de DJ începători să își înceapă. Dar depinde de  tine să acționezi cu adevărat!

Când înveți să faci DJ, înveți să potriviți propriile voastre expresii muzicale cu dorințele unui public. Nu este doar potrivirea ritmurilor sau zgârierea peste melodii. Este vorba despre a fi observator, empatic și reactiv.

Contrar credinței populare, să înveți să faci DJ  nu este  o cale ușoară către succes peste noapte. Acest lucru necesită muncă, forță și timp. Nu este greu să începi. Dar este greu să ieși în evidență și să fii excepțional.

Pasul 1: Învățați ce fac DJ-ii

Un DJ , sau disc jockey , este o persoană care găzduiește muzică înregistrată pentru un public. Simplu!

Dar există multe tipuri diferite de DJ și multe motive pentru care aceștia există. Înainte de a începe călătoria dvs. în DJ, haideți să aruncăm o privire rapidă în ceea ce fac ei de fapt:

DJ de club

Fiecare club are un sentiment, o reputație și un public diferit... ceea ce înseamnă că variază în ceea ce se așteaptă de la selecția lor muzicală. În mod normal, treaba DJ-ului de club este menținerea unui ring de dans în mișcare. DJ-ii de club pot realiza amestecuri lungi (numite tranziții ) între melodii sau alte trucuri pentru a menține picioarele oamenilor în mișcare.

Când un DJ cântă într-un loc în mod regulat sau permanent, este numit DJ rezident . Ei trebuie să știe să ridice și să coboare energia, menținând echilibrul între un ring de dans activ și un bar aglomerat.

„Dj-ii de club” care și-au creat un număr de urmăritori pot cânta și în baruri, locuri de muzică, festivaluri etc.

DJ mobili

Acești DJ concertează la nunta ta, dau tonul evenimentului tău corporativ sau oferă o petrecere memorabilă la bal.

Adesea, de tip antreprenorial, DJ-ii mobili au multe de urmărit. Aceștia pot fi singurii responsabili pentru configurarea și demontarea echipamentului, planificarea spectacolului, gestionarea mulțimii și efectuarea oricăror anunțuri.

Acest tip de DJ poate avea nevoie să accepte solicitări (și uneori chiar liste de redare întregi), să vorbească într-un microfon și să investească în echipamente de sunet.

DJ de radio

Întregul concept de DJing își datorează originile radioului.

Meseria DJ-ului radio variază foarte mult, de la persoana care anunță vremea între melodii, până la curatorie muzicală completă. În timp ce mulți DJ de radio corporativi au pierdut controlul asupra muzicii, arta trăiește în format podcast.

Turntablists (și alți DJ „Performance”)

Oamenii merg să-l vadă pe acest DJ datorită priceperii, reputației și a ceea ce pot face în spatele punților. Mixurile lor sunt dovezi de dexteritate brută, trucuri impresionante și tranziții inteligente.

Aceștia sunt DJ-i exhibiționişti. În plus față de turntablists (care se concentrează pe tăierea și zgârierea), există „controlleristi” și alți interpreți live care afișează măiestrie a meșteșugului. Iar a le asculta, fără a le urmări, este doar jumătate din poveste. Acest DJ ar putea fi descris ca cântând echipamentul „ca un instrument muzical”.

Ce zici de producători?

Oamenii confundă adesea DJ-ul cu producția muzicală. În timp ce DJingul  găzduiește muzică preînregistrată pentru un public , producerea este  creația sau înregistrarea originală a muzicii. Mai simplu: cineva  produce o melodie techno, iar apoi un  DJ  techno cântă acea melodie la un festival.

Poate părea confuz, deoarece multe spectacole sunt hibrizi ai acestor două concepte. Atunci când creatorul și interpretul unei melodii este aceeași persoană, ați putea să vă referiți la ei drept DJ/Producător .

Ideea este că există multe tipuri diferite de interpreți: unii sunt strict DJ, alții cântă un „PA live” (complet cu sintetizatoare hardware sau cu tobe), iar unii aterizează între ele. Este un spectru.

Pasul 2: Stabiliți-vă obiectivele

Ai stele în ochi? Vrei să începi o afacere? Găzduiește-ți propriul podcast? Faci asta doar pentru distracție?

Există o mulțime de motive pentru care ați dori să învățați cum să deveniți DJ. Cel mai important lucru este să fii complet sincer cu privire la aceste motive. Să vorbim despre unele dintre ele:

DJing pentru venituri

Pentru unii oameni, DJingul este o carieră. Pentru alții, un venit secundar... o modalitate de a câștiga „bani de joc”. Dacă vrei să faci DJ ca job, iată câteva obstacole pe care le poți întâlni:

 • Suprasaturare (mai mulți DJ decât concerte sau locații plătitoare din zona dvs.)
 • Încărcare insuficientă (plata prea mică, rezultată din faptul că nu vă cunoașteți valoarea)
 • Nu oferă suficientă valoare pentru a fi necesar
 • Găsirea unei strategii de a face bani care să funcționeze

Ca și în cazul oricărei alte forme de artă, un venit repetabil poate necesita o strategie sau o abordare creativă. Să fii plătit către DJ poate să nu fie la fel de direct ca „aici 150 USD pentru 90 de minute”.

Fie că câștigi bani fiind cel mai bun DJ de nuntă din zona ta (și percepând o primă), organizând spectacole și vânzând produse sau câștigând sfaturi într-un flux live săptămânal... cheia este să afli ce unghi funcționează pentru tine.

DJing „For The Love”

Mărturisire! La pasul unu, am sărit peste o categorie majoră: DJ-ul Dormitorului .

Pentru unii oameni, DJing-ul este un simplu hobby. O fac doar pentru a se bucura de a mixa muzica. Este o terapie muzicală personală. Poate că vor lua ocazional concert de naștere de 50 de dolari sau vor juca o seară pe platforme deschise undeva. Dar sunt într-adevăr implicați din dragoste pentru a mixa, a organiza sau a asculta muzică.

DJ-ul ca hobby poate fi foarte înălțător, deoarece nu există limite sau restricții în afară de a te distra! Atenție însă la Sindromul Achiziției Rapide a Uneltelor : tendința de a cumpăra jucării noi pur și simplu pentru că există!

DJing pentru faimă sau recunoaștere

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le-am primit de-a lungul anilor este: „cum pot deveni un DJ faimos?”

Iată verificarea realității: mulți oameni devin DJ, dar puțini devin superstaruri. Trebuie să fii nebun de talentat, norocos sau ambele. Trebuie să te grăbești, trebuie să-l iubești și trebuie să lucrezi la el chiar și atunci când e nasol. Nu conta pe succes, dacă singurul tău scop este să devii bogat și faimos.

Asta nu înseamnă că nu poți câștiga bani sau nu poți construi un următor. Ideea de a renunța la gândul că DJing-ul este o modalitate ușoară de a fi celebru. Nu este.

Unii DJ iubesc să împărtășească muzică cu un public receptiv. Unii îl folosesc ca sursă de venit. Alții încearcă să-l folosească ca un instrument pentru a se pune culcat. Oricare ar fi motivul, identifică-l astfel încât să poți acționa în consecință.

Pasul 3: Explorarea software-ului DJ

Este timpul să vedem cum se simte DJ-ul! În primul rând, va trebui să obțineți niște software pentru DJ. Există 3 platforme principale în industria DJ:

Caseta de înregistrare

Rekordbox este platforma Pioneer de gestionare a muzicii pentru DJ. Poate fi folosit pentru a importa muzică, pentru a crea liste de redare, pentru a seta puncte de referință și pentru a face orice altă activitate de pregătire. Modul Export vă permite să copiați acea bibliotecă pe o unitate USB și să o redați pe hardware, cum ar fi un CDJ Pioneer.

Cu Performance Mode , laptopul tău acționează ca DJ playere. Mixarea se poate face „virtual” folosind tastatura și mouse-ul sau cu un „dispozitiv de deblocare hardware” aprobat (cum ar fi un controler DJ Pioneer).

Toate cele de mai sus se pot face gratuit. Ele oferă un model de abonament pentru funcții suplimentare, cum ar fi activarea modului de performanță pe mai mult hardware, suport DVS și sincronizare în cloud.

Fiind cel mai mare producător de hardware DJ, Pioneer DJ este „standardul din industrie” pentru cluburile și locațiile profesionale. Acest lucru face ca platforma Pioneer să merite luată în considerare. Dacă doriți să aduceți doar un stick USB la un concert, dar să folosiți laptopul în alte situații (cum ar fi să faceți DJ acasă), Rekordbox este alegerea evidentă.

Alegeți Rekordbox dacă dețineți hardware Pioneer, doriți să învățați „standardul” sau plănuiți să jucați în locații mari.

Serato

Serato este printre cele mai bune și mai robuste piese de software DJ disponibile astăzi. Ei nu fac nici un hardware propriu; lucrează cu alți producători (cum ar fi Rane, Pioneer DJ, Reloop, Roland etc.) pentru a asigura o funcționare bună și o integrare strânsă fără configurare.

Serato DJ Lite este un software DJ gratuit, fiabil și intuitiv pentru mixare pe două canale. Multe controlere DJ cu buget sunt livrate cu acest software. Datorită „Practice Mode”, nici măcar nu aveți nevoie de hardware pentru a începe să DJ. Dacă decideți să faceți upgrade mai târziu, tranziția se poate face cu ușurință.

Cu Serato DJ Pro , ai acces la suita completă de DJ profesională. Această versiune costă 129 USD (și sunt disponibile pachete suplimentare pentru a adăuga funcții interesante). Cu toate acestea, poate fi folosit gratuit atunci când cumpărați „hardware Pro” aprobat. Există, de asemenea, o perioadă de încercare gratuită.

Lucrul grozav despre Serato este că este pe deplin susținut de peste 90 de piese hardware. Niciun alt software nu poate pretinde varietatea de suport integrat pe care Serato o are, ceea ce înseamnă că aveți o mulțime de opțiuni! Serato este, de asemenea, extrem de popular și bine susținut de DJ-ii scratch, datorită rădăcinilor sale în turntablism.

Alegeți Serato dacă doriți o mulțime de opțiuni hardware sau doriți să fiți un turntablist folosind Serato DVS.

Traktor

Traktor , de la Native Instruments, acceptă funcții excelente de performanță pentru DJ. Dar pentru a profita la maximum de acest software necesită să dețineți hardware oficial Native Instruments, pentru care există puține opțiuni. Este popular în lumea techno (și printre DJ/producători) datorită abilităților Remix Decks și Stems.

Traktor Pro 3 costă de la sine 99 USD (și va funcționa fără hardware), dar orice controler oficial Traktor va include software-ul. Este disponibilă și o demonstrație gratuită.

Relația dintre software și hardware este foarte strânsă și de încredere, fiind oarecum „sistem închis”. Și, deși uneori rămâne în urmă față de celelalte companii când vine vorba de anumite caracteristici, actualizările majore tind să vină împreună cu funcții inovatoare (cum ar fi funcția de feedback forțat a unui Kontrol S4 MK3). Traktor are, de asemenea, unele dintre cele mai bune FX din domeniu.

Alege Traktor dacă ești un DJ/producător electronic, care dorește să fuzioneze aceste două lumi.

Alte programe excelente pentru DJ

Există multe alte opțiuni grozave. Virtual DJ, de exemplu, pretinde a fi cel mai descărcat software DJ de pe Pământ. Și este ușor de înțeles de ce: acceptă cele mai noi tehnologii DJ, este susținut de o comunitate imensă și este complet gratuit pentru uz casnic.

Virtual DJ este, de asemenea, compatibil plug-and-play cu majoritatea controlerelor DJ, vine cu o mulțime de efecte și chiar acceptă mixarea video și karaoke.

Alte opțiuni excelente includ djay Pro, Mixxx și Mixvibes CrossDJ.

Desigur, alegerea unei platforme DJ este o chestiune de preferință. Dar cu câteva demonstrații (și puțină cercetare pe YouTube), ar trebui să poți găsi software-ul care funcționează pentru tine.

Pasul 4: Învățarea abilităților de bază DJ

Există o serie de abilități de bază care trebuie luate în considerare atunci când învățați cum să deveniți DJ: mixare, EQing, frazare, beatmatching și pregătire. Le vom acoperi pe scurt.

Beatmatching

Scopul beatmatching-ului este de a face ca două melodii să fie redate la același  tempo  (viteza cu care se redă melodia) și  fază (ritmurile de la ambele melodii se joacă în timp una cu cealaltă).

Gândește-te la asta ca două mașini care conduc una lângă alta pe autostradă:

 • Tempo este viteza, cum ar fi 60 MPH.
 • Phase are cele două mașini unul lângă celălalt.

Beatmatching se realizează folosind pitch fader al playerului, pentru a regla tempo -ul melodiei. Folosiți o roată de jog, apăsați un buton de înclinare a tonului sau atingeți una dintre înregistrările de redare pentru a regla faza .

Deci, este chiar necesar să înveți cum să beatmatch, atunci când există un astfel de lucru precum un buton de sincronizare?

Poate că nu. Dar oricum e o idee grozavă! În primul rând, vă oferă posibilitatea de a mixa pe orice (de exemplu, plăci turnante).

Mai important, vă ajută să vă dezvoltați și să acordați urechile, astfel încât să știți ce să ascultați. Practicarea beatmatching-ului manual are ca rezultat o ureche mult mai antrenată și un DJ mai încrezător.

Poți oricând să revii la asta mai târziu, dar cred că învățarea devreme a beatmatch-ului este o idee grozavă .

Frazare

Frazarea, cu un „r”, va avea sens pentru oricine a cântat vreodată la un instrument muzical.

Înseamnă doar să vă amestecați melodiile împreună în punctele din melodii care au sens.

Aproape toată muzica pe care vei fi DJ este în timp de 4/4, indiferent dacă cânți muzică electronică de dans, hip-hop, funk sau top 40. Din punct de vedere tehnic, aceasta înseamnă că există patru bătăi într-o măsură (bar) și că nota sfertului primește o bătaie.

Rezultatul este că trebuie să înveți cum să numeri până la patru, deoarece majoritatea muzicii „disponibile pentru DJ” este 4/4.

Obține controlul

Orice echipament DJ conține câteva niveluri diferite de reglare a „volumului”. În primul rând, fiecare canal de mixer are un buton de amplificare , care vă permite să reglați nivelul urmărind contoarele dvs. Apoi, fiecare canal are un fader de linie .

(Faderul de linie ajustează cât de mult semnal trimiteți către ieșirea principală . Și ieșirea principală are și un control al volumului!)

Apoi, desigur, există crossfader -ul care vă permite să faceți estompare între un canal și altul într-o mișcare stânga/dreapta.

În plus, software-ul DJ are propria sa structură de câștig. Acest lucru poate face lucrurile destul de confuze. Dacă aveți îndoieli, citiți manualul. Unele software pentru DJ oferă funcționalitate de câștig automat, care ajută la minimizarea cantității de ajustare manuală între melodii.

Ca regulă generală: stai departe de roșu.  Dacă aveți nevoie de mai mult volum, măriți-l pe partea amplificatorului sau a difuzorului.

EQing

Egalizarea (EQing) este actul de a mări sau reduce frecvențele, astfel încât mai multe piste audio să se îmbine frumos.

De exemplu, cea mai mare parte a „spațiului” audio este consumat de frecvențele joase (în special în muzica de dans). Este posibil să nu doriți să amestecați două tobe puternice una peste alta, deoarece sunt prea tare pentru a fi combinate. Un mixer DJ tipic include un EQ cu trei benzi (joasă, medie și înaltă) care vă permite să creați spațiul audio pentru un amestec unt.

Când este utilizat corect, EQ-ul este atât un instrument util, cât și un mijloc de exprimare creativă.

Egalizarea nu va repara un amestec prost și nici nu va face minuni. Dar îl putem folosi pentru a „netezi” mai multe semnale audio și pentru a face mixurile noastre să iasă cu puțin mai multă lustruire.

Pasul 5: Obținerea hardware-ului DJ

Deși este posibil să începeți să faceți DJ folosind doar laptopul, în cele din urmă veți dori mai mult control asupra a ceea ce faceți. Este timpul să te uiți la ceva  hardware ! Există mai multe tipuri de configurații DJ de luat în considerare:

Configurare controler DJ (recomandat)

Un controler DJ vă oferă control practic asupra software-ului dvs. de mixare, pentru o manipulare mult mai ușoară a muzicii decât un mouse și o tastatură. Fără îndoială, acesta este cel mai bun mod de a începe. Un controler DJ modern all-in-one conține tot ce aveți nevoie pentru a mixa și înregistra muzică (cu excepția unui laptop), iar opțiunile sunt disponibile oriunde de la 100 USD la peste 3000 USD.

Piața controlerelor continuă să crească, iar DJ-ii pot alege dintre opțiunile care se potrivesc bugetului, fluxului de lucru și software-ului preferat. Aceasta este o veste minunată, dar poate duce la o decizie grea!

Configurare CDJ

Ca așa-numitul standard al industriei, CDJ-urile pot fi găsite în cluburi de noapte, festivaluri și arene din întreaga lume.

Proiectate inițial pentru a reda muzică de pe discuri compacte, CDJ-urile moderne (și XDJ-urile) redă muzică digitală stocată pe unități USB. Playerele sunt conectate la un mixer DJ hardware.

CDJ-urile Pioneer (combinate cu mixerele lor DJM) oferă o platformă comună pentru DJ. Multe locații le au deja și sunt standardul așteptat pentru orice spectacol mare. CDJ-urile tind să fie mai scumpe decât omologii lor controler, dar oferă un nivel de separare față de laptop.

Configurare vinil

Înregistrările sunt mai greu de amestecat decât oricare dintre celelalte opțiuni enumerate. Vinilul este, de asemenea, cel mai scump format pentru a cumpăra muzică. Deci de ce ar vrea cineva să meargă pe această cale?

Trei motive: este plină de satisfacții, este sexy și oamenilor le place.

Pentru mulți oameni, mixarea înregistrărilor este pur și simplu distractiv. Mulți DJ adoră senzația tactilă de a muta înregistrarea fizică și mulți oameni adoră să urmărească un DJ „adevărat” care cântă înregistrări „adevărate”. De asemenea, este încă cel mai bun traseu pentru DJ-ul pur scratch.

Acesta nu este traseul pentru toată lumea, dar pentru mulți, este singura cale.

Setări de cod de timp și HID

Îmi place senzația de a mixa discuri. Dar îmi place, de asemenea, toată funcționalitatea pe care o obțin din software... cum ar fi bucle perfecte, mixare cu patru deck și înregistrare. Și îmi place să pot avea cu mine întreaga mea colecție de muzică digitală, oriunde mă duc.

Mulți oameni consideră că folosirea unei setări de cod  de timp vă poate oferi tot ce este mai bun din toate lumi.

Software-ul de emulare a vinilului permite utilizatorului să manipuleze fizic redarea fișierelor audio digitale pe un computer folosind platanele ca interfață, păstrând controlul practic și senzația de DJ cu vinil. Tehnologia este denumită și DVS , pentru Digital Vinyl System.

Utilizați o înregistrare specială de vinil, care conține un semnal audio pe care software-ul dvs. îl preia și îl folosește pentru a manipula fișiere digitale (cum ar fi mp3-urile). Configurarea DVS reprezintă uneori un compromis pentru DJ-ii tradiționali de vinil care nu doresc să-și schimbe fluxul de lucru, dar doresc să profite de funcțiile moderne.

Multe playere moderne (cum ar fi CDJ-urile) acceptă modul HID . Acest lucru vă permite să vă folosiți CDJ-urile pentru a vă controla software-ul ca și cum ar fi controlere... nu sunt necesare înregistrări sau CD-uri speciale!

Pasul 6: Înregistrarea unui mix

Odată ce câștigi puțină încredere în mixarea ta, este timpul să te înregistrezi și să o analizezi. Să folosim cunoștințele pe care le-ați dobândit până acum și să vedem cum sună!

Cum să vă înregistrați setul DJ

Dacă faci DJ cu un laptop și un controler DJ, ești ușor! Majoritatea software-ului DJ este capabil să înregistreze setul dvs. făcând clic pe un buton. Alternativ, puteți înregistra direct din porturile Record Out în intrarea audio a computerului, utilizând software gratuit, cum ar fi Garageband sau Audacity .

Dacă aveți un mixer Pioneer compatibil, puteți utiliza aplicația  DJM-REC pentru a înregistra cu ușurință mixaje folosind iPad-ul sau iPhone-ul.

O altă opțiune este să utilizați un recorder portabil extern, cum ar fi Tascam DR-05X . Un recorder portabil decent va costa între 70 și 200 USD. Apoi, vă puteți conecta de la mixerul sau  porturile de ieșire de înregistrare  ale controlerului la recorder, folosind un cablu adaptor RCA ieftin .

Primul Mix: Sfaturi de înregistrare

Înregistrarea unui mix de dormitor este puțin diferită de a juca în fața unui public. Unele dintre abilitățile care sunt importante într-un cadru live, cum ar fi citirea unei mulțimi, nu se aplică atunci când înregistrați un mix personal.

Dar poți folosi această ocazie pentru a te gândi să spui o poveste cu platoul tău. Gândește-te cum vrei să începi, unde vrei să fii când termini și cum vrei să ajungi acolo.

Poate vă puteți imagina că vă aflați  în  fața unei mulțimi și să jucați acel scenariu în capul vostru.

Aici ne învățăm să nu fim mediocri. DJ-ii începători tind să-și scoată melodiile „banger”, una după alta, timp de o oră sau două. Nu există nici un sentiment de flux și reflux; nici un simț al direcției. Majoritatea oamenilor consideră acest lucru plictisitor și obositor.

Desigur, ești DJ și ai licența de creație pentru a cânta cum îți dorești! Dar, sugerez să înveți cum să te gândești la un set de DJ în contextul întregului în loc de părțile sale individuale... asta este ceea ce separă DJ-ii decent de cei grozavi.

Îmi place să abordez un mix înregistrat ca un album de artist grozav. Nu este complet plat, dar este complet coeziv .

Acesta este punctul în care puteți experimenta, încerca diferite lucruri și puteți vedea ce funcționează. Încercați să înregistrați un mixaj, să-l puneți deoparte timp de câteva zile și apoi să reveniți pentru a-l asculta.

Crede-mă, este mult mai ușor să fii obiectiv când îți asculți mixul când aștepți puțin înainte de a-l asculta!

Dacă ești ca mine, vei fi plăcut surprins că unele dintre aceste greșeli nu sună atât de rău pe cât credeai că au făcut-o în timp ce le înregistrezi!

Pasul 7: Construirea unei persoane care urmează

Este timpul să vă construiți baza de asistență, să vă construiți o prezență online și  să vă arătați valoarea .

Dacă vrei să faci doar DJ pentru distracție personală și nu îți pasă de creșterea unui public, poți sări peste această secțiune. Altfel... citiți mai departe!

Publicarea și partajarea mixurilor

Când ați înregistrat un mixaj sau două pe care vă simțiți confortabil să le împărtășiți, găsiți un loc pentru a găzdui mixurile respective pentru lansare publică. MixCloud este un loc minunat pentru a începe și este gratuit.

MixCloud nu numai că vă oferă un loc sigur pentru a vă găzdui înregistrările (fără teama de eliminare automată a drepturilor de autor... un pericol pe YouTube și SoundCloud), dar oferă playere încorporabile, playerul său va afișa numele pieselor din mixul dvs. pe măsură ce se redă și alți utilizatori MixCloud vă pot urmări.

O opțiune populară pentru streaming live este Twitch . Urmărește -l pe Passionate DJ pe Twitch pentru a vedea evenimentele noastre live!

Când încărcați sau transmiteți în flux către orice serviciu, asigurați-vă că profitați de toate funcțiile acestuia. Completați totul, puneți efort în descrierea dvs., adăugați etichete relevante și, poate, angajați un prieten pentru a crea imagini frumoase de album.

Obțineți feedback sincer despre unul dintre mixurile dvs. de la un prieten de încredere. Contactați-i direct, fie în persoană, fie printr-un mesaj bine gândit. Spune-le că prețuiești gândurile lor și că încerci să devii un DJ mai bun.

Crearea unei prezențe online

Ca orice dorim să promovăm, construirea unei prezențe online solide este esențială pentru succes. Suntem propriile noastre mici companii promoționale. Și la urma urmei, trebuie să le arătăm oamenilor ce facem!

Dar este important să nu ne copleșim și să ne distragem atenția de la DJ-ul propriu-zis. Alegeți una sau două rețele sociale principale pe care să vă concentrați la început... de exemplu, Facebook și Instagram. Asigurați-vă că vă completați în întregime profilurile și că vă conectați la mixuri.

Vă recomand în cele din urmă să obțineți propria pagină de pornire și domeniul dvs.... un loc pentru a vă promova marca personală, care este sub controlul dvs. deplin.

Promovați-vă pe rețelele de socializare

Iată câteva sfaturi de bază pentru a-ți promova munca ca DJ online:

 • Continuați să curgă conținutul. Dacă nu faci niciun exercițiu, nimeni nu are șansa să te observe. Din păcate, cea mai mare parte a muncii noastre va trece neobservată... așa sunt lucrurile!
 • Nu stai tăcut. De asemenea, trebuie să fii consecvent cu postarea, tweetarea, partajarea și interacțiunea cu adepții. Altfel, algoritmul acelei rețele de socializare nu te va trata bine.
 • Amestecă-l. Postați diferite tipuri de conținut: propria dvs. lucrare, muzică care vă place, lucrări de artă care vă inspiră, povești care vă mișcă. Orice vă ajută să spuneți povestea  dvs. De asemenea, amestecați „tipurile” de postări pe care le faceți... de exemplu, postare text pe Facebook vs postare imagine vs video live.
 • Nu trimiteți spam mixurilor dvs. Trebuie să le împărtășiți, sigur. Dar nu de 50 de ori pe zi. Nu numai că este enervant, dar atingerea ta va fi zdrobită făcând asta.
 • Oferă valoare celorlalți. Este greu să-i faci pe oameni să te privească, să-ți observe munca sau să-ți asculte mixul. Deci, încercați să oferiți aceeași curtoazie altcuiva... poate vă vor întoarce favoarea?

Pasul 8: Obțineți primele concerte de DJ

In cele din urma! Acum este momentul să te pui în fața unor oameni reali. Despre asta este vorba! Acesta este probabil cel mai important pas în întregul proces: faceți-vă valoros pentru scena sau demografia dvs.

Oferind valoare

Dacă încercați să intrați într-o anumită scenă, trebuie să vă faceți o resursă pentru acea scenă înainte de a vă aștepta să începeți să jucați spectacole.

Nu există o modalitate specifică de a aborda asta. Este suficient să spunem, dacă nimeni nu știe cine ești, nu vei avea multe concerte.

La începutul călătoriei mele ca DJ în orașul mic, încercam să intru într-o scenă dezolantă. Absolut nimic nu se întâmpla... greieri!

Abordarea mea a fost să merg într-un club de noapte care se luptă și să mă ofer să-mi promovez propriul serial de evenimente. Am alergat o joi seara lunar timp de aproximativ un an. Nu a fost un succes fulgerător. Dar m-a obișnuit cu DJ-ul în club, cu un PA adevărat și cu promovarea la scară mică.

În lumea cluburilor, este în mare măsură despre cine cunoști. Așa funcționează adesea lucrurile. Imprietenește-te cu niște oameni care au aceleași idei din comunitate și fă-te valoros pentru ei!

Găsiți acei oameni care gândesc ca tine... pentru că există putere în acea sinergie. Este uimitor ce se poate întâmpla în numele interesului comun.

Dacă o faci bine, vei ajunge cu niște prieteni noi grozavi. Începeți să le susțineți spectacolele și concertele. Mai presus de toate, gândiți-vă la cum vă puteți face util pentru ei și pentru publicul dvs. potențial.

Câștigând experiență

Dacă petrecerile în casă vă sunt interesate, aceasta poate fi o modalitate grozavă de a obține o experiență imediată sub centură. Rezervați câțiva DJ locali pentru a cânta și „încălziți-vă” pentru ei. Configurați-le, la fel ca și cum ați fi deschis pentru un cap de afiș.

Dacă te apuci de DJ-ul mobil, încearcă să te gândești în afara cutiei. Unul dintre locurile mele preferate de joc se întâmplă să fie un magazin de consignație. Ciudat, nu? Micile prezentări de modă, marile vernisaje și târgurile stradale sunt, de asemenea, opțiuni excelente.

Multe orașe au nopți regulate pentru a rezerva DJ locali. În mod normal, acestea nu sunt concerte plătitoare, dar pot fi experiențe valoroase. Să-ți arunci propria noapte este o altă modalitate grozavă de a câștiga experiență și de a deveni cunoscut.

Începeți să dați mâna sau să împărțiți cărți de vizită promotorilor, DJ-ilor și prietenilor  la evenimentele lor . Arată-le că ai fost dispus să-i susții... oamenii vor observa.

Ce faci care este valoros pentru scena ta de interes? Când vine vorba de scena cluburilor, colaborarea este aproape întotdeauna de preferat concurenței.

Forța de DJ nu se termină niciodată. A rămâne umil și a avea o abordare bazată pe valori, te va menține proaspăt și pozitiv!

Pasul 9: Perfecționați-vă meșteșugurile

Așa că ai învățat niște abilități, ai organizat o bibliotecă muzicală și ai obținut câteva concerte. Felicitări, ești DJ!

Dar dacă vrei să fii un DJ cu adevărat grozav, nu vei înceta niciodată să lucrezi, astfel încât să poți deveni un expert în meseria ta. Din păcate, mulți DJ rămân blocați în zona de confort odată ce sunt „destul de buni”.

Cum să „creșteți nivelul”

DJing-ul înseamnă mult mai mult decât doar tranziții. Trebuie să înveți să  citești mulțimea : o abilitate care îți permite atât să prezici, cât și să reacționezi la un public, pentru a găsi un teren muzical comun.

Cunoaște-ți evenimentul. Când cânt la o prezentare de modă, știu să cânt muzică optimistă și plină de viață, fără prea multe voci. Știu că atunci când joc un eveniment underground la un depozit undeva, mulțimea mea se va plictisi până la lacrimi dacă joc trip-hop de 95 bpm. Piesele mari de dubstep neclintite nu aparțin de obicei unei cafenele la 20:00.

Trebuie să realizezi că  contextul este totul  în lumea DJ-ului. Aceeași melodie va avea un efect mult, mult diferit, în funcție de intervalul dvs. de timp, locație, demografie, dimensiunea mulțimii și multe altele.

Trebuie să vă  concentrați pe curatarea muzicii . Găsește mai bine muzică care să reflecte gusturile tale unice, dar care funcționează cu publicul tău.

Trebuie să înveți să  cânți la concertele potrivite . Decideți dacă o potențială rezervare este de fapt potrivită pentru stilul dvs. și marca dvs.

Există o serie de abilități avansate, disponibile pentru a fi explorate. De exemplu, amestecarea armonică poate adăuga o nouă dimensiune setului dumneavoastră. Turntablists/Dj-ii scratch nu pot avea niciodată suficientă practică. Poate că ești interesat să adaugi elemente „live” la setul tău, folosind tobe, samplere, piese de remix, muzicieni live... lista este nesfârșită.

Deși ar trebui să înveți cum să alegi concertele potrivite... ar trebui să fii și versatil . A construi un brand este un lucru, dar ai grijă să nu te încadrezi!

Cheile succesului

Să înveți cum să devii DJ este ușor... dar să câștigi viața din DJ este greu. Nu spun că nu se poate... se poate! Dar este important să îți dai seama că trebuie să lucrezi și nu se întâmplă peste noapte.

Fa ceea ce te face fericit.

Nu treceți niciodată de ultimul pas din această listă. Întotdeauna îmbunătățiți-vă ca om și ca DJ. Nu stagna!

Învață valoarea subtilității. Acest lucru vă va ajuta să citiți în mulțime, transformându-vă seturile într-o călătorie în loc de un ciclon.

Nu contează că oricine poate face DJ în zilele noastre. Ceea ce contează este că o faci mai bine.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare