Comunicate de Afaceri

Cum sa devii, rapid, un jucator bun de biliard

Nimeni nu ridica un tac de biliard si incepe sa joace ca un profesionist, de la inceput. Desi biliardul este un joc grozav de jucat in timpul liber, cu prietenii sau chiar si cu necunoscutii, biliardul este, de asemenea, un sport legitim care necesita strategie si indemanare. Desi poti perfectiona aceste abilitati in timpul jocurilor, cel mai bun mod de a ajunge la niveluri profesionale de joc este prin antrenament consecvent.

Acest articol iti va oferi cinci sfaturi esentiale care isi propun sa te ajute sa iti imbunatatesti rapid jocul de biliard. Cu suficient timp si dedicare, vei ajunge la abilitati bine formate in cel mai scurt timp.

  1. Depune efortul necesar pentru a indeplini un scop clar

Exista putine lucruri in viata pe care le poti face la un nivel profesionist fara sa ai in spate sute de ore de antrenament. Biliardul nu face exceptie. Nu vei intalni vreodata un jucator de biliard profesionist care sa nu fi petrecut zi dupa zi aplecat peste masa biliard, exersand. Daca vrei sa te ridici la nivelul acestor jucatori, va trebui sa urmezi o rutina similara lor.

Primul pas pentru a te antrena ca un profesionist in biliard este sa dedici timp acestui joc. Incepatorii si intermediarii tind sa exerseze timp de opt pana la douasprezece ore pe zi pentru a-si perfectiona tehnicile fundamentale si a depasi anumite blocaje. Odata ce depasesti acest nivel, ca jucator avansat tot va trebui sa te antrenezi intre trei si sase ore, zilnic.

Pentru a avea un impact asupra modului in care joci, antrenamentele tale trebuie sa aiba un scop clar. Exista o lovitura speciala pe care o ratezi mereu? Care sunt elementele la care ai nevoie sa lucrezi? Odata ce ai stabilit un obiectiv, exerseaza pana cand il indeplinesti si perfectionezi, apoi poti merge mai departe.

  1. Perfectioneaza tehnicile de baza

Cand tii un tac de biliard, mana ta dominanta ar trebui sa fie intotdeauna la capatul tacului, cu palma in jos. Locul de unde prinzi tacul depinde ce pozitie ti se pare mai confortabila si echilibreaza cat mai bine greutatea tacului. Mana ta nedominanta ar trebui sa creeze puntea, la alegere deschisa sau inchisa.

In ceea ce priveste pozitia langa masa, piciorul care se afla pe aceeasi parte cu mana dominanta trebuie sa fie plasat sub patul tacului, iar piciorul opus trebuie sa fie plasat la 35-45 de grade de acest picior.

Apoi vei tine tacul paralel cu masa astfel incat sa il poti trage drept inapoi si iti vei alinia capul cu tacul astfel incat ochiul dominant sa fie deasupra tacului. Exerseaza aceste elemente fundamentale din nou si din nou pana cand pozitiile astfel adoptate devin naturale.

  1. Practica diferite lovituri

Odata ce ai acoperit elementele de mai sus, poti incepe sa te concentrezi pe mai multe elemente bazate pe abilitati, cum ar fi lovitura. Exista mai multe tipuri de lovituri pe care ar trebui sa le exersezi daca doresti cu adevarat sa iti imbunatatesti jocul, si ar trebui sa dedici fiecarui tip de lovitura timpul cuvenit pentru a o stapani cat mai bine.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Adrian

Comentarii

Cauta

Categorii populare