Comunicate de Afaceri

Cum să vă protejați conținutul

Conținutul tău este cel mai de preț bun al tău. Este nevoie de eforturi și timp nu numai pentru a o crea, ci și pentru a o proteja de hoți. Din păcate, furtul de conținut este mult prea obișnuit și aproape că nu există un site care să nu fi fost afectat.

Pe de altă parte, după cum arată experiența mea, atunci când există mii de articole de îngrijit, acest proces necesită prea mult timp și, în practică, are sens să fie făcut doar pentru articolele importante. Oricum, nu poți lăsa hoții să plece cu conținutul tău – trebuie să știi ce să faci când întâmpinați un furt. Iată pașii pentru a vă proteja conținutul.

De ce conținutul tău este cel mai important activ al tău

Dacă nu sunteți nou în SEO, răspunsul la această întrebare este evident. După cum spunem, „Conținutul este rege”. Aveți nevoie de conținut original pentru a vă poziționa bine în Google și de aceea împodobiți articole, imagini, videoclipuri etc. pentru a le publica pe site-ul dvs. Cu toate acestea, este atât de ușor să copiați + lipiți conținut și de aceea furtul de conținut este atât de comun.

Dacă nu ar fi suficient de rău că alimentați site-ul altcuiva gratuit, penalizarea pentru conținut duplicat adaugă insultă la vătămare. Google se străduiește din greu să se ocupe de duplicatele, dar este mult prea obișnuit să vezi că articolele furate au un rang mai ridicat decât originalul tău. Acesta este motivul pentru care este atât de important să vă protejați conținutul în orice mod puteți.

Plasați notificări privind drepturile de autor și filigrane

Oricât de naiv ar părea, uneori hoții nu sunt conștienți că fură. Există multe articole, imagini, videoclipuri etc. în domeniul public care pot fi utilizate gratuit chiar și în scopuri comerciale. Pentru a evita confuzia, conținutul dvs. nu este în domeniul public, asigurați-vă că plasați o notificare privind drepturile de autor în subsolul site-ului dvs. sau chiar mai bine - sub conținutul protejat prin drepturi de autor.

De asemenea, are sens să adăugați bariere fizice la furt. De exemplu, puteți adăuga filigrane pentru imagini și videoclipuri - acestea nu sunt 100% sigure, dar îi vor opri pe unii dintre hoți, deoarece cu filigranul dvs. va fi incomod să folosiți lucrurile în altă parte.

Pentru articole, poate doriți să dezactivați selecția textului. Acest lucru va îngreuna copierea directă a conținutului și va opri mulți hoți, deoarece acum copiarea conținutului dvs. implică mai multe eforturi. Din păcate, există și alte modalități de a vă copia conținutul (deși necesită mai mult efort), așa că dacă cineva dorește cu adevărat conținutul dvs., copierea dezactivată nu îl va opri, dar este mai mult decât nimic.

Utilizați calitatea de autor Google pentru a vă proteja conținutul

Google Authorship este un instrument foarte util atunci când vine vorba de protecția conținutului și de construirea reputației dvs. online. Practic, ideea este simplă – introduceți lucrurile dvs. online și revendicați autorul despre acestea.

Singura problemă este că trebuie să vă folosiți numele real - aceasta este o problemă dacă scrieți sub pseudonim sau scrieți fantomă sau pur și simplu nu doriți să vă dezvăluiți calitatea de autor din cauza problemelor de confidențialitate. Dacă site-ul dvs. are mai mulți scriitori, puteți utiliza în continuare Google Authorship, dar fiecare dintre ei trebuie să își revendice articolele separat.

Odată ce conținutul tău este introdus în Google Authorship, Google știe că tu l-ai creat, așa că, chiar dacă este copiat în altă parte, nu vei primi pedeapsa pentru conținut duplicat.

Setați Alertele Google să urmărească conținutul copiat

Protejarea conținutului dvs. de furt este una, prinderea hoților este alta. Chiar dacă faci o treabă bună în a-ți păzi conținutul, vor exista întotdeauna hoți. Cel mai simplu mod de a le prinde este cu ajutorul Google Alerts.

Google Alerts este un alt serviciu util de la Google. Fără a intra în prea multe detalii, logica este următoarea:

Copiați propoziții din text și creați alerte pentru a fi notificat când apar online. Trebuie să le faci o potrivire directă (adică să folosești ghilimele), astfel încât atunci când cuvintele tale sunt descoperite în altă parte, să primești o alertă. Cel mai bine este să creezi 2 sau 3 alerte per articol - una pentru primul paragraf și altele din locuri aleatorii din text.

Primul dvs. paragraf ar putea fi copiat mai mult - de exemplu, ca o introducere la articolul dvs., urmat de un link către site-ul dvs. Acesta nu este un furt, dar totuși poate doriți să fiți conștienți de asta. De asemenea, dacă conținutul dvs. este publicat și sunteți citat ca autor, acest lucru nu este nici un furt din punct de vedere tehnic, deși cu siguranță s-ar putea să nu vă placă.

Pași de urmat pentru a face față furtului

După ce primiți o alertă și descoperiți că conținutul dvs. a fost furat, iată ce puteți face în continuare.

Pregătiți-vă dovezile

Primul pas este să strângi dovezile tale. Aceasta înseamnă să faceți capturi de ecran și să pregătiți fișierele originale. Desigur, este greu să dovedești că ai fost primul care a publicat această piesă, deoarece a avea schițele pentru un articol nu înseamnă mare lucru – ar fi putut fi create ulterior, în încercarea de a încadra autorul original. Pentru imagini și videoclipuri, dacă aveți fișierele sursă, aceasta ar putea fi mai mult o dovadă.

Dacă conținutul dvs. este indexat în Google și are o dată (și, desigur, această dată este anterioară datei la care copia a fost indexată), puteți utiliza aceasta, precum și o dovadă că conținutul v-a fost furat, nu invers.

Contactați hoțul (și gazda lor, dacă este necesar)

După ce ai dovezile tale, acum este timpul să faci pași reali. S-ar putea să fiți tentat, dar nu începeți să mușcați imediat. În primul rând, trimiteți un e-mail prietenos părții care încalcă drepturile. Chiar dacă probabilitatea nu este mare, este posibil ca furtul să nu fi fost deliberat. Este posibil ca după e-mailul dvs. prietenos proprietarul blogului să vă elimine conținutul și problema să fie rezolvată.

Dacă e-mailul prietenos adresat proprietarului blogului nu ajută, contactați furnizorul de găzduire. Atașați dovezile pe care le aveți și dacă încălcarea este flagrantă, este foarte posibil ca furnizorul lor de găzduire să-și închidă chiar contul, dacă nu vrea să elimine singur conținutul furat.

Depuneți o reclamație DMCA

Foarte des, pașii din secțiunile anterioare sunt suficienți pentru a face față hoților, dar dacă aceștia nu fac treaba în locul dvs., va trebui să utilizați artileria grea - adică să depuneți o plângere DMCA la Google.

Trimiteți o reclamație DMCA (Digital Millennium Copyright Act) la Google pentru a le spune să deindexeze conținutul furat de la dvs. În acest caz, „furat” înseamnă folosit fără permisiunea dumneavoastră sau fără a vă credita. De obicei, Google elimină rapid conținutul furat, așa că vă puteți aștepta ca la scurt timp după ce trimiteți reclamația, acesta să fie eliminat din indexul Google.

Abordarea furtului de conținut necesită foarte mult timp, dar dacă doriți să vă protejați drepturile (și clasamentele SEO), trebuie să o faceți. Este o bătălie fără sfârșit, dar cu instrumentele potrivite, așa cum este descris în acest articol, șansa ta de succes este bună.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare