Comunicate de Afaceri

Cum se efectueaza un audit SEO

Dacă asociezi cuvântul 'audit' cu taxe și IRS, atunci probabil că însuși cuvântul în sine te face să tremurați, dar nu vă temeți - când este vorba despre SEO, 'audit' este un cuvânt frumos și o activitate foarte, foarte necesară. Acest articol vă va învăța în detaliu cum să efectuați un audit SEO și veți vedea singur că nu toate auditurile sunt un coșmar.

De ce ai nevoie de un audit SEO?

Când te gândești cât timp durează SEO, s-ar putea să te încrunți la ideea de a petrece mai mult timp pe ea. Deși acest lucru ar putea fi adevărat pentru multe activități SEO, cum ar fi obținerea de mii de backlink-uri de calitate scăzută, care nu sunt doar o pierdere de timp, ci ar putea afecta cu adevărat clasamentele dvs., cazul auditurilor SEO este diferit. Auditurile SEO nu sunt cu siguranță o pierdere de timp. Da, un audit amănunțit al unui site mare poate dura zile sau chiar săptămâni, dar fără el ești lăsat în întuneric.

Practic, scopul principal al unui audit SEO este să vă dea o idee unde v-au dus eforturile dvs. SEO până acum. Fără aceste cunoștințe, nu are sens să desfășoare activități SEO, deoarece nu știi care este profitul de la acestea. Acesta este motivul pentru care un profesionist SEO nu se poate face fără audituri SEO ocazionale (dar de preferință regulate).

Accesați cu crawlere site-ul dvs

Înainte de a începe cu pașii de analiză ai unui audit SEO, trebuie să efectuați câțiva pași de pregătire. Prima este să vă accesați cu crawlere site-ul. Acest lucru vă va spune dacă aveți secțiuni ale site-ului dvs. care nu sunt accesibile pentru motoarele de căutare. Dacă există astfel de pagini/secțiuni, știi imediat de ce nu se clasează bine – de fapt, nu se clasează deloc pentru că nu sunt incluse în bazele de date ale motoarelor de căutare.

Pentru a efectua o accesare cu crawlere a site-ului dvs., aveți nevoie de un instrument. Alegerea instrumentelor de aici este destul de bogată, dar vă putem recomanda din toată inima instrumentul Search Engine Spider Simulator . Este un instrument simplu care vă spune ce este indexabil de pe site-ul dvs. și ce nu.

Verificați ce spun motoarele de căutare despre site-ul dvs

Un crawler vă oferă o idee aproximativă despre ce din site-ul dvs. poate fi indexat și ce nu, dar acestea nu sunt toate datele de care avem nevoie. Faptul că o pagină poate fi accesată cu crawlere nu înseamnă întotdeauna că este inclusă în bazele de date ale motoarelor de căutare. Prin urmare, trebuie să verificăm care dintre paginile noastre cu crawlere au ajuns acolo și ce nu.

Din păcate, pentru a face acest lucru, trebuie să piratam bazele de date ale Google, Bing și ale celorlalte motoare de căutare și aceasta cu siguranță nu este o opțiune viabilă. Următorul lucru cel mai bun este să utilizați seturile de instrumente pentru webmasteri oferite de aceste motoare de căutare gratuit. Dacă nu sunteți familiarizat cu Google Webmaster Tools sau Bing Webmaster Tools, este timpul să corectați acest lucru și să începeți să utilizați aceste instrumente în mod regulat. Datele pe care le veți obține de la ei nu sunt tot ce aveți nevoie, dar pentru început, sunt suficiente pentru a efectua un audit SEO.

E timpul pentru Auditul SEO real

După ce v-ați pregătit verificând ce se poate accesa cu crawlere de pe site-ul dvs. și ce raportează instrumentele pentru webmasteri, acum putem începe auditul SEO în sine.

1 Analizați accesibilitatea și indexabilitatea

Primul pas în analiza de accesibilitate și indexabilitate este să vă asigurați că nu ați blocat accidental crawlerele de pe site-ul dvs.

A. Analizați Robots.txt

Pentru a verifica dacă nu ați blocat crawlerele, aruncați o privire la fișierul dvs. Robots.txt pentru a vedea dacă nu există agenți de utilizator interziși sau secțiuni ale site-ului dvs. care ar trebui să fie indexate puse din greșeală în zona interzisă. Puteți verifica acest lucru în fișierul în sine sau puteți utiliza Instrumentele Google pentru webmasteri pentru a vedea ce adrese URL listează ca fiind interzise.

B. Verificați erorile 404 și redirecționările

O altă zonă comună de probleme sunt erorile 404 și redirecționările . În timp ce accesați cu crawlere site-ul dvs., acordați atenție acestor erori și, dacă găsiți vreuna, corectați-le imediat. În ceea ce privește redirecționările, după cum știți, există redirecționări bune și redirecționări rele. Prin urmare, asigurați-vă că utilizați numai redirecționări bune (adică redirecționări 301) și nu redirecționări proaste, cum ar fi 302, redirecționări meta reîmprospătare, bazate pe JavaScript sau ceva similar.

C. Examinați sitemap-ul XML

Sitemap -urile XML sunt mult prea importante pentru a fi neglijate. Acesta este motivul pentru care niciun audit SEO nu este complet fără o verificare dacă harta dvs. XML sitemap este actualizată, lizibilă și funcțională. Harta dvs. XML de site trebuie să conțină numai pagini care sunt într-adevăr pe site-ul dvs. și toate paginile pe care doriți să le indexeze trebuie incluse în harta site-ului. Orice abatere de la această regulă este o problemă potențială, așa că trebuie să o găsiți și să o rezolvați acum.

De asemenea, verificați dacă harta dvs. XML este trimisă la motoarele de căutare. S-ar putea să aveți harta site-ului XML perfectă, dar dacă nu este folosită de motoarele de căutare, aceasta o face inutilă.

D. Audit de proiectare/dezvoltare web

Când discutăm despre disponibilitate, nu putem sări peste factori atât de importanți, cum ar fi arhitectura site-ului, viteza de încărcare, timpul de funcționare, utilizarea Flash/JavaScript. Arhitectura site-ului dumneavoastră este direct legată de disponibilitate – cu cât aveți mai multe meniuri și submeniuri, cu atât mai greu de accesat (și toate egale, cu atât mai multe link-uri întrerupte).

Dacă site-ul dvs. durează mult să se încarce și/sau este în mod frecvent oprit, aceasta este, de asemenea, o opțiune atât pentru utilizatorii umani, cât și pentru păianjenii motoarelor de căutare, așa că și aceste probleme trebuie corectate cât mai curând. Doar găsește o gazdă bună și problemele tale s-au terminat!

Flash și JavaScript sunt două dintre coșmarurile majore ale oricărui profesionist SEO. Deși de foarte multe ori utilizarea lor nu poate fi evitată complet, dacă există o navigare bazată pe Flash sau JavaScript, aceasta înseamnă probleme uriașe de SEO și un audit SEO ar trebui să le identifice ca fiind probleme grave care trebuie remediate.

Pe lângă accesibilitate, indexarea site-ului este, de asemenea, ceva ce trebuie să verificați, atunci când efectuați un audit SEO. Iată câteva modalități rapide de a face acest lucru.

E. Verificați numărul de pagini indexate de motoarele de căutare

Cel mai simplu mod de a verifica numărul de pagini indexate de un anumit motor de căutare este să tastați acest lucru în bara de căutare:

site:yoursite.com

unde înlocuiești site-ul tău.com cu numele real al site-ului tău.

Această comandă vă oferă numărul de pagini de pe site-ul dvs. indexate de motorul de căutare. Dacă numărul de pagini indexate de motoarele de căutare este aproape de numărul real de pagini de pe site-ul dvs., acesta este cel mai bun deoarece arată că site-ul dvs. este indexat cu succes.

Dacă numărul de pagini indexate de motoarele de căutare este mult mai mic decât numărul real de pagini de pe site-ul dvs., aceasta arată că multe pagini sunt inaccesibile și trebuie să verificați de ce se întâmplă acest lucru.

Dacă numărul de pagini indexate de motoarele de căutare este mult mai mare decât numărul real de pagini de pe site-ul dvs., acest lucru sugerează că aveți o mulțime de conținut duplicat pe care trebuie să îl ștergeți cât de repede puteți. Utilizați site:yoursite.com&start=990 pentru a vedea dacă Google va raporta conținut duplicat.

Dacă nu găsiți nimic când lansați comanda site:yoursite.com, puteți țipa de durere pentru că (cu excepția cazului în care acesta este un site nou) asta înseamnă de obicei un lucru - ați fost exclus din indexul motorului de căutare. Aceasta este cea mai severă pedeapsă pe care o poate primi un site! Dacă vi se întâmplă acest lucru, verificați aici cum să procedați.

2 Analizați factorii de clasare pe pagină

Grupul de factori de clasare pe pagină este imens, la fel și importanța acestuia. Am putea adăuga mai mulți factori pe pagină, dar iată cei de bază pe care nu ar trebui să-i săriți peste:

A. URL-uri ale site-urilor

Adresele URL ale site-urilor trebuie să fie ușor de utilizat (adică fără adrese URL dinamice , dacă este posibil), cu cuvinte cheie relevante în ele și să nu aibă suprapunere (adică nu trebuie să indice două adrese URL către aceeași pagină, cu excepția cazului în care utilizați redirecționări, deoarece pentru motoarele de căutare acest lucru este conținut duplicat).

B. Conținutul paginii

Conținutul paginii este un subiect în sine, deoarece puteți dedica mult timp auditării SEO a conținutului dvs. Punctele de luat în considerare sunt numeroase, dar principalele includ:

  • Conținutul dvs. este subțire - adică aveți pagini cu doar câteva cuvinte/propoziții de conținut?

  • Conținutul tău este unic – adică alte site-uri din nișa ta au lucruri similare sau nu?

  • Conținutul dvs. este bogat în cuvinte cheie - adică aveți o densitate bună de cuvinte cheie pentru cuvintele cheie țintă (fără a merge totuși în direcția spamului de cuvinte cheie)?

  • Cuvintele dvs. cheie apar în locurile potrivite, adică titlurile și primul paragraf?

  • Aveți conținut duplicat pe pagină și/sau pe site - adică dacă utilizați același subsol/bară laterală pe fiecare pagină, acesta este și conținut duplicat, deși cu siguranță este mai puțin grav decât a avea aceleași articole de două sau mai multe ori pe site.

C. Linkuri de ieșire

Cantitatea și calitatea legăturilor de ieșire este de o importanță vitală. Acesta este motivul pentru care trebuie să verificați dacă nu aveți mai mult de 1 link de ieșire la 500-1.000 de cuvinte de text și că acest link indică un site de renume. Desigur, puteți utiliza nofollow pentru link-urile de ieșire, dar totuși aceasta nu este o garanție, deoarece nu toate motoarele de căutare (chiar și Google însuși) îl onorează în orice moment.

D. Meta tag-uri

Metaetichetele sunt adesea subestimate, dar contează pentru un clasament bun. De exemplu, poate doriți să vă asigurați că fiecare pagină are o meta-descriere unică. De asemenea, ar trebui să verificați dacă eticheta <title> este completată corect cu numele paginii la care se referă.

E. Imagini, JavaScript etc.

Pe lângă textul dintr-o pagină, trebuie să verificați și elementele non-text, cum ar fi imagini, videoclipuri, Flash, JavaScript sau orice altceva pe care ați putea folosi pentru a vă îmbunătăți paginile. Imaginile și videoclipurile trebuie să aibă o descriere bună în eticheta alt, iar JavaScript și Flash trebuie să fie indexabile.

3 Analizați factorii de clasare în afara paginii

Factorii de pe pagină sunt importanți și analiza lor durează cu siguranță mult timp. Cu toate acestea, factorii de clasare în afara paginii sunt de asemenea importanți, dar vestea bună este că analiza lor nu necesită atât de mult timp. Iată câțiva dintre acești factori de clasare în afara paginii pe care trebuie să îi luați în considerare.

A. Numărul și calitatea backlink-urilor

Numărul și calitatea backlink-urilor este foarte, foarte importantă. Acesta este motivul pentru care, atunci când efectuați un audit SEO, ar trebui să verificați următoarele:

  • Backlink-urile tale provin de la site-uri de renume din nișa ta?

  • Aveți multe domenii unice de backlinking sau linkurile dvs. provin doar de la câteva domenii unice?

  • Aveți backlink-uri toxice (adică link-uri de la site-uri proaste/spam)?

  • Ai backlink-uri nofollow (ar trebui, deoarece dacă nu ai, acest lucru este foarte suspect)

  • Backlinkurile dvs. au cuvinte cheie în textul ancora și sunt aceste cuvinte cheie diferite unul de celălalt?

Dacă aveți o cantitate mare de backlink-uri, este posibil să aveți nevoie de mult timp pentru a le analiza. Pentru a vă ușura munca, aveți nevoie de un instrument bun de verificare a backlink-urilor, de exemplu acesta .

B. Poziție cu servicii de clasare recunoscute

Chiar dacă site-ul tău are un profil bun de backlink, asta nu înseamnă că este un site bun de clasare. Pe lângă clasamentele tale cu Google și cu celelalte motoare de căutare, un alt factor de luat în considerare în legătură cu poziția ta pe Web este modul în care serviciile de clasare de renume, cum ar fi Alexa, PR, Page Authority, Domain Authority, etc. Pentru mai multe informații despre serviciile de clasare, consultați acest articol .

C. Prezența pe Social Media

Rețelele de socializare , cum ar fi Twitter , Facebook , Slideshare , Pinterest și celelalte site-uri de rețele sociale (și unele marcaje sociale ) sunt un bun indicator al popularității site-ului dvs. Dacă aveți o mulțime de urmăritori pe aceste site-uri și un număr bun de repostări, acesta este un avantaj enorm.

4 Compară-te cu competiția

În cele din urmă, ultimul pas în procesul de audit SEO este să vezi cum te descurci în comparație cu concurenții tăi. Acesta este, de asemenea, un pas care consumă timp, mai ales dacă aveți mulți concurenți, dar nu ar trebui să-l omiteți. Pentru a afla cum să vă analizați concurența, consultați acest articol .

Acest audit SEO a luat cu siguranță mult timp și efort, dar acest lucru nu a fost în zadar. Aveți informații valoroase care vă pot economisi ore lungi de muncă fără sens. Acum, puneți toate concluziile auditului în scris, salvați fișierul(ele) undeva în siguranță, astfel încât atunci când vă decideți să efectuați un alt audit uneori în viitor, să aveți cu ce să comparați. Auditurile SEO pot consuma foarte mult timp, dar cel mai bine este să le efectuați în mod regulat, adică o dată pe lună sau o dată la trei luni pentru că astfel veți ști ce mai faceți și vă veți scuti de problemele de a face activități SEO care nu au ( efect pozitiv) asupra clasamentului dvs.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare