Comunicate de Afaceri

Cum se tine postul Pastelui

Postul pastelui sau Postul Mare

Postul Pastelui este cel mai lung de peste an, de aceea mai este cunoscut si drept Postul Mare. Aceasta perioada, care presupune hrana fara carne, produse lactate si oua, dar si o perioada de smerenie, in care sa ne rugam Domnului pentru iertarea pacatelor, are o durata de sapte saptamani. Icepe dupa Duminica izgonirii lui Adam din rai si se incheie in Sambata Mare.

In perioada postului este si o vreme a rugaciunilor, dar si a faptelor bune. In perioada Postului trebuie sa ne cerem iertare in fata persoanelor caroara le-am greit, dar si sa ne caim pentru asta. Nu este sufcient doar sa rostim niste cuvinte, iertarea trebuie sa vina din suflet. La finalul Postului oamenii merg la duhovnic ca sa se spovedeasca.

Unele persoane nu pot tine post

Pentru ca in postul Pastelui se mananca numai alimente de post, usoare pentru stomac, organismul elimina in acest fel mai usor toxinele. In perioada postului trebuie sa avem grija sa ne si hidratam suficient, sa bem multe lichide. Un alt aspect de care trebuie sa tinem cont: Postul Pastelui nu poate fi tinut de catre batrani bolnavi sau de catre copii, pentru a nu fi privati de anumite elemente nutritive importante din organism. Astfel, trebuie ca medicul sa isi dea avizul, sa ii spuna unei ersoane care nu sta prea bine cu sanatatea ca poate sa tina post.

Pe toata durata acestei perioade de post, in toate lacasurile de cult ortodoxe se oficiaza o serie de slujbe si randuieli liturgice deosebite. Oamenii se intorc de la biserica mai putin impovarati, cu sufletul mai linistit. Este si o modalitate de a ne usura sufletul, care, de multe ori este impovarat din cauza grijilor, dar si a pacatelor pe care le-am facut. Postul este de aceea, o adevarata hrana pentru suflet.
http://www.crestinortodox.ro/paste/
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Active Soft - SEO RIDERS

Comentarii

Cauta

Categorii populare