Comunicate de Afaceri

EXERCITIU de ANTREPRENORIAT – convinge-ne cu ideea ta si fii creatorul KIT-ului educational nr. 3 Plicul Creativ

Dacă au imaginație, determinare și spirit antreprenorial, au șansa să devină creatorii KIT-ului educațional nr. 3 al brandului românesc Plicul Creativ. Înscrierile au loc în luna iunie, iar echipele sunt formate din elevi de gimnaziu, elevi de liceu sau pot fi echipe mixte -  elevi din cliclul primar, gimnazial și liceal.

Participanții se transformă în adevărați dezvoltatori de produs, ei trebuie să decoreze cutia față – verso (să deseneze, să coloreze, să decupeze și să lipească) și să creeze cele 3 activități care se vor regăsi îninterior.

Lunile iulie și august sunt dedicate pregătirii, mentoratului, iar anunțarea câștigătorilor se va face pe 29 septembrie când vom afla cum va arăta produsul realizat în exclusivitate de copii.

 “Ideea concursului a venit chiar de la fiica mea care este în clasa a IX-a la Avenor College și au avut chiar anul acesta tema la liceu de a crea un produs real, lucrând într-o echipă de 4 colegi. Astfel de proiecte ar trebui să fie la îndemâna tuturor tinerilor, doar prin încercări repetate, explorare și implicare își pot descoperi adevăratele pasiuni și drumul în viață.

Consider că provocarea «Exercițiu de antreprenoriat» de a concepe un produs educațional are ca scop dezvoltarea creativității și a motivației de a se implica într-un proiect practic, cu finalitate,  feedback și apreciere din partea adulților.

Prin acest proiect ne dorim să cultivăm semințe care se vor transforma în caractere puternice, să le dezvoltăm tinerilor spiritul antreprenorial, încrederea în ideile lor”, a spus Diana Udrea, cofondator Plicul Creativ.

Plicul Creativ nr. 3 poate avea orice tematică decid participanții la concurs, au fost sugerate câteva idei: reciclare și protejarea mediului, alimentație sănătoasă, activități sportive, povești îndrăgite.

 “Ca Președinte a Fundației pentru Educație și Vocație, sunt deosebit de încântată de parteneriatul cu Plicul Creativ. Împreună am identificat nevoia copiilor și adolescenților de a-și pune ideile în practică! Au o voce pe care avem datoria să o ascultăm și suntem alături de ei în a-i sprijini pentru a deveni profesionștii de mâine. Acest concurs este dedicat tinerilor pasionați, inovatori și creativi care doresc să contribuie la dezvoltarea unui instrument educațional captivant și valoros”, a precizat prof. Daniela Vasilescu.

 Concursul este adresat elevilor din București, iar începând din luna septembrie vom extinde această inițiativă și către alte județe ale țării.

 „Plicul Creativ” este o colecție educațională pentru copii, primele două numere având la bază lumea poveștilor. Este un pretext creativ prin care cei mici, copii de grădiniță și școală primară, își dezvoltă abilitățile de comunicare, învață să povestească, fac jocuri de rol și îți folosesc imaginația.

Plicul Creativ nr. 1 – „Ursul păcălit de vulpe” este dedicat iubitorilor de lectură, cei mici își creează propria poveste, decorează semnul de carte, iar cutia se transformă într-o scenă de teatru cu personajele principale, ursul şi vulpea.

Plicul Creativ nr. 2 – „Punguța cu doi bani” este dedicat iubitorilor de aventură, activitățile fiind cartea cu personaje, poveste după imagini și jocul “Cucurigu”, atât de îndrăgit de toți copiii.”

 Cu ajutorul acestui KIT de activități: CREĂM, POVESTIM, ÎNVĂȚĂM, NE JUCĂM, NE IMAGINĂM, DESENĂM, RECICLĂM, COLORĂM, LIPIM, NE DISTRĂM.

 Toate detaliile de înscriere și calendarul concursului pot fi accesate la:

https://fedevo.ro/hai-la-concurs-cu-plicul-creativ/

 Premiile sunt puse la dispoziție de partenerii evenimentului: BookLand, Destiny Park, Masion des Crepes, MP Kids Academy.

Partener media Clubantreprenor.ro

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Fundatia pentru Educatie si Vocatie

Comentarii

Cauta

Categorii populare