Comunicate de Afaceri

Haine pentru bebelusi: cum sa va pregatiti pentru sosirea unui nou copil

Unul dintre cele mai distractive lucruri pe care le pregătești pentru copilul tău este garderoba lui. Există atât de multe costume și ținute minuscule, adorabile, care doar așteaptă copilul tău! Poate fi copleșitor să-ți dai seama de ce fel de haine vei avea nevoie pentru noul tău copil. Iată câteva sfaturi pentru a începe.

Tipuri de haine pentru copii

Pe parcursul primului an al bebelușului, vor exista mai multe situații pentru care va trebui să-l îmbraci. Acestea pot include ziua, noaptea, vara, iarna și multe altele.

Ziua: pentru ziua, veți avea nevoie de salopete și pijamale pentru picioare (numite și somn și joacă), precum și de orice ținută drăguță pe care ați dori să le poarte copilul când nu este acasă. Bebelușii scuipă, așa că ați putea să vă schimbați ținutele de până la trei sau patru ori într-o singură zi. Pentru confort acasă, asigură-te că ai câteva costume. De obicei, cel mai bine este mâneca lungă, deoarece bebelușilor le place să fie în straturi, chiar și în interior. Poți împerechea salopete cu jambiere sau pantaloni și poți avea o grămadă de pijamale cu fermoar sau cu nasturi pentru a te relaxa prin casă.

Pentru a ieși din casă, îți vei dori câteva ținute drăguțe, precum rochii, cămăși și pantaloni, salopete, bubbles sau john-johns.

Noapte: Pentru noapte, vei dori pijamale cu picioare. Din nou, s-ar putea să-ți schimbi copilul de câteva ori într-o singură noapte, așa că pregătește-te făcând aprovizionare. Dacă trăiești într-un climat mai rece, poți să te uiți în pijamale din lână. Straturile sunt ok, dar rețineți că pentru a practica un somn sigur , nu ar trebui să vă supraîncălziți copilul.

Iarna:
 În timpul iernii, veți dori să vă asigurați că copilul dumneavoastră este în siguranță și confortabil. Straturile sunt cheia, la fel ca jachetele calduroase și îmbrăcămintea exterioară. Veți dori să aveți cel puțin o jachetă bună sau un costum de zăpadă cu fermoar pentru orice timp petrecut afară. Aprovizionați-vă cu pături și puteți oricând să le stratificați.
 
Plaja si piscina:Bebelușii sub 6 luni nu ar trebui să fie expuși direct la soare, dar asta nu înseamnă că nu îi poți lăsa să îmbrace rolul. Costumele de baie pentru sugari și dispozitivele de protecție cutanate sunt populare. Dacă copilul tău are peste 6 luni, poți folosi o bună protecție solară minerală .

Mărimi de îmbrăcăminte pentru bebeluși pentru primul an

Mărimile îmbrăcămintei pentru bebeluși pot varia foarte mult de la o marcă la alta, așa că, în unele cazuri, va trebui să-l încercați pe bebeluș. Dimensionarea pentru primul an arată, în general, ceva ca unul dintre aceste două scenarii:
  • Nou-născut, 0-3 luni, 3-6 luni, 6-9 luni, 9-12 luni
  • Nou-născut, 0-3 luni, 3-6 luni, 6-12 luni
Dacă vă este disponibil pentru o marcă pe care o luați în considerare, urmați recomandările privind lungimea sau greutatea. S-ar putea să existe mărci specifice în care copilul dumneavoastră poate purta o mărime mult mai mare sau mult mai mică decât mărimea recomandată. Acest lucru este absolut normal! Veți ști că este timpul să vă măriți mărimea bebelușului atunci când lucrurile se potrivesc puțin prea confortabil sau, în cazul pijamalei cu picioare, degetele de la picioare încordează materialul.

De câte din fiecare fel de haine noi pentru copii aveți nevoie

Numărul de haine de care vei avea nevoie pentru copilul tău depinde de câte ori vei ajunge să-l schimbi într-o anumită zi. Iată un ghid general al numărului aproximativ de articole pe care ar trebui să vă așteptați să le aveți la îndemână:

Onesies:

nou-născut, 10
0-3 luni, 5
3-6 luni, 5
6-9 luni, 5
9-12 luni, 5

Pijamale Footie sau sleep-and-plays:

Nou-născut, 5
0-3 luni, 3
3-6 luni, 3
6-9 luni, 3
9-12 luni, 3

Pulover sau jachetă:

Nou-născut, 1
0-3 luni,1
3-6 luni, 1
6-9 luni, 1
9-12 luni, 1

Șosete:

Nou-născut, opțional
0-3 luni, opțional
3-6 luni, opțional
6-9 luni, 5 perechi de șosete
9-12 luni, 5 perechi de șosete

Baby Nest:


Opțional

Ținuta formală:

Nou-născut, 1
0-3 luni,1
3-6 luni, 1
6-9 luni, 1
9-12 luni, 1

Din nou, depinde cu adevărat de cât de multă rufe îți place să faci. Acestea sunt doar estimări pentru a începe garderoba bebelușului tău.

Cum să îngrijești hainele pentru bebeluși

Este un mit comun că trebuie să utilizați detergent de rufe specific pentru bebeluși. Nu trebuie să fii atât de specific dacă folosești un detergent de rufe hipoalergenic, fără parfum, pentru întreaga familie. Evitați orice cu parfum, cum ar fi cearșafurile pentru uscător sau balsamurile de rufe. Amintiți-vă, în mașinile cu eficiență ridicată, puțin detergent este foarte eficient.

Trebuie să spălați hainele bebelușului înainte ca acesta să le poarte pentru a curăța temeinic orice murdărie, impurități sau orice altceva care ar putea irita pielea moale a bebelușului. Verificați etichetele pentru instrucțiuni specifice despre cum să curățați cel mai bine îmbrăcămintea, astfel încât să puteți păstra durata de viață a îmbrăcămintei.
Pete:

Orice proaspăt părinte știe că petele apar... și continuă să apară, uneori zilnic. Cel mai bun mod de a scăpa de pete este:
  • Înmuiați în prealabil hainele în apă rece
  • Pre-tratează pata
  • Spălați-le la rece
  • Nu uscați hainele până când pata nu dispare, deoarece căldura poate face petele și mai încăpățânate.

Cum să împachetezi hainele pentru bebeluși

Hainele pentru bebeluși sunt ușor de împachetat, din fericire, pentru că sunt atât de mici. Cel mai simplu mod de a plia aproape orice de mărimea unui sugar este să-l rulezi sau să-l pliezi strâns. Acest lucru ajută nu numai să păstrați lucrurile organizate, dar economisește spațiu, mai ales dacă călătoriți cu valize și aveți spațiu limitat pentru început.

Cum să împăturiți costumele : Desfaceți nasturii și așezați pieselele. Apoi înfășurați strâns costumele, până când capturile se pot întâlni din nou. Pentru un costume cu mânecă lungă, încrucișați mai întâi brațele.

Cum să pliezi pijamale cu picioare, jambiere și alte articole: O metodă populară de pliere este metoda KonMari, în care pliezi totul spre linia mediană, apoi îl îndoiți în sine într-un dreptunghi îngrijit, în loc să îl rulați strâns. Scopul este ca articolele să poată „să se ridice” singure pentru a împacheta mai multe într-un sertar sau într-o valiză. Nu uitați să împachetați și o pereche de haine de urgență în geanta pentru scutece, precum și o pungă de plastic pentru orice explozie sau mizerie pe care trebuie să le duceți acasă. De asemenea, puteți păstra o ținută de rezervă în mașină ca rezervă.
 
Mărimea pantofilor pentru bebeluși variază de la o marcă la alta, la fel ca hainele obișnuite pentru bebeluși. Cel mai bine este să consultați orice fel de diagramă de mărimi a mărcii pentru a vă ajuta să luați o decizie bazată pe lungimea piciorului în inci a copilului dumneavoastră.
 
Există câteva tipuri diferite de pantofi:
Cizme: Aceștia sunt pentru sugarii care încă nu se târăsc sau nu merg pe jos. Ele pot fi tricotate, pâslă sau pânză și au adesea un fund neted. Acestea sunt pentru modă sau pentru a menține picioarele bebelușului tău calde, nu pentru mișcare.

Pre-Walkers: Conform Academiei Americane de Pediatrie, desculț este cel mai bun pentru bebelușul tău atunci când învață să se târască, să tragă să stea în picioare și chiar să stea singur. Dar vor exista unele cazuri în care doriți să aveți pantofi pentru copilul dvs. Căutați pantofi cu aderență sau benzi de rulare pe fund. Căutați și pantofi flexibili care nu sunt duri sau rigizi. Scopul principal al acestor pantofi este de a proteja piciorul bebelușului de răniri și de intemperii dacă se joacă afară.

Walkers: Dacă bebelușul tău este pe cale să meargă înainte de vârsta de un an, felicitări, ai mâinile pline! Pantofii de mers ar trebui să fie la fel ca cei premergătoare: flexibili, cu tracțiune bună pe fund.

Sperăm că acum că ai mai multe informații despre tipurile de îmbrăcăminte pentru bebeluși de care ai putea avea nevoie pentru primul an al unui nou copil.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare