Comunicate de Afaceri

Și cel de-al treilea câștigător al primei ediții “Preparation Centre Awards” organizate de Cambridge Assessment English este ……….. Școala Gimnazială Nr. 7„Sfânta Maria“, Timișoara

Dintre cele peste 140 de școli din cursa pentru această primă ediție a Preparation Centre Awards din Romania, Școala Gimnazială Nr. 7„Sfânta Maria“, Timișoara a fost desemnata „cel mai bun centru de pregatire“ la categoria ‘nou venit’. Acest premiu recunoaște calitatea pregătirii elevilor pentru examenele de limba engleza Cambridge English.

În 2018, Cambridge Assessment English a lansat in premiera in Romania Preparation Centre Awards pentru a recompensa cele mai bune centre de pregătire pentru examene. S-au acordat trei premii pentru trei categorii: metodă de pregătire (‘utilizare a materialelor oficiale de pregatire publicate de Cambridge University Pres), abordare pas-cu-pas si centru nou de pregatire (‘nou venit’).

Școala Gimnazială Nr. 7 ‘Sfânta Maria’, Timișoara, unul dintre cei trei castigatori

Scoala are un număr de peste 1500 de elevi, cu 32 de clase primare și 18 clase la gimnaziu. În anul şcolar trecut, 2016-2017, școala a găzduit pentru prima dată examenele Cambridge English Young Learners cu un număr de 20 de candidați. Anul acesta sunt 59 de candidati Young Learners şi 14 candidați inscriși pentru examenele A2 Key si B1 Preliminary.

Importanța examenelor Cambridge English pentru reprezentantii scolii

 

Examenele Cambridge English au o serie de niveluri și utilizări. Ele dezvoltă abilități de vorbire a limbii engleze din viața reală, sunt recunoscute la nivel international. Pentru pregatirea pentru examene sunt puse la dipozitie o multitudine de resurse de învățare și predare. Aceste examene conţin atât itemi obiectivi (alegere multiplă, derivare, reformulare, completare text lacunar etc), cât şi subiectivi (redactări), care datorită standardizării schemei de evaluare sunt deosebit de relevanţi pentru stabilirea nivelului de limba engleză. 

Beneficiile colaborării între Cambridge English și școala

Ramona Stoicanescu, profesoara de engleza, coordonatoarea examenelor Cambridge English in scoala: ‘Beneficiile colaborării între Cambridge English și școala noastră sunt multiple, atât pentru elevi și părinți, cât și pentru profesori:

  • Pentru elevi: participarea la un astfel de examen reprezintă un obiectiv de atins pe termen scurt, deci o motivaţie suplimentară pentru învăţare şi o satisfacţie în momentul promovării care dă elan pentru eforturi viitoare, dar şi creşterea stimei de sine şi a încrederii în propriile forţe şi cunoştinţe. Elevii învață să-și gestioneze emoțiile și cum să-și păstreze concentrarea pe tot parcursul examenului.
  • Pentru părinți: înscrierea copiilor la un examen Cambridge English reprezintă o evaluare externă, o garanţie a calităţii orelor de limbă engleză desfășurate la școală.
  • Pentru profesori: Ei primesc informări actualizate despre schimbările intervenite în cadrul examenelor, au acces la o largă varietate de resurse pentru pregătirea candidaților pentru examene și aduc cu sine un prestigiu important pentru școală.’

Ce cred profesorii despre acest premiu

 

Ramona Stoicanescu, coordonatoarea examenelor Cambridge English in scoala, care a participat la ceremonia de la Cambridge: ‘Acest premiu reprezintă recunoașterea efortului depus de toți factorii implicați în organizarea, desfășurarea și susținerea examenelor Cambridge English: școala, profesorii, elevii.’

 

Preparation Centre Awards, de la A la Z ...

► 5 țări participante: Franța / Olanda / Polonia / Cehia / România

► 3 categorii de premii / 3 câștigători din fiecare țară:

* metoda de pregătire: institutii care utilizează cel mai bine materialele oficiale de pregătire pentru examene Cambridge English, publicate de Cambridge University Press.

* nou-venit: o școală nouă care a introdus recent pregatirea pentru examene Cambridge English

* abordarea pas-cu-pas (‘parcursul Cambridge’): o instituție care urmeaza sistemul de pregatire progresiv și oferă examene Cambridge English pentru toate nivelurile de învățare.

Institutiile pot concura pentru mai multe categorii, dar pot câștiga numai în una dintre ele. Pentru prima ediție din 2018, Cambridge Assessment English a primit peste 140 de candidaturi din Romania

Juriul internațional Cambridge Assessment English

Câștigătorii sunt aleși de un juriu format din 5 membri, experti Cambridge Assessment English: Francesca Woodward, directorul rețelei internaționale; Guy Chapman, director al Departamentului International Institutii Scolare; Cécile Loyer, manager marketing pentru Europa; Nick Beer, director comercial pentru Europa și Sebastian Hockliffe, manager de vânzări pentru Cambridge University Press

► Premiul

Excursie la Cambridge pe 16 și 17 martie 2018, cu programul:

► Formare special concepută pentru laureați: proiectarea de materiale didactice cu echipe editoriale de la Cambridge University Press

► Cina de gală la care au participat Cambridge Assessment English și Cambridge University Press

► Vizitarea unor colegii din cadrul Universitatii Cambridge cu ghid oficial

► Calendarul:

* Termenul de depunere a candidaturii: 27 noiembrie 2017

* Data decernarii premiilor: 16 martie 2018, în timpul Galei Laureatilor

Examenele Cambridge English

Examenele Cambridge English sunt recunoscute pe plan internațional de peste 20.000 de universităţi, angajatori şi instituţii de stat din întreaga lume. Ele deschid calea către învățământul superior, măresc șansele de angajare și sporesc oportunitățile de studii sau muncă. Pregătirea pentru aceste examene permite tuturor elevilor să obțină un nivel foarte bun de limba engleză, atât scris cât și vorbit. Pregătirea pentru examen poate avea loc în școala la care elevul invata sau în institutii precum centrele de limbi străine care ofera pregatire pentru examene, în cadrul unor cursuri care ofera un parcurs de invatare bine definit.

***

Despre Cambridge Assessment English - www.cambridgeenglish.org

Cambridge Assessment English este departamentul Universității Cambridge (Marea Britanie) specializat în evaluarea și certificarea competentelor de limba engleză. În fiecare an, peste 5,5 milioane de candidați din 130 de țări susțin un examen Cambridge English. Diplomele sunt recunoscute pe plan internațional de peste 20.000 de instituții de învățământ superior, angajatori și organizații guvernamentale.

 

Testimoniale:

Părinți:

Sonia Micsa: ‘In urma promovarii acestor examene se obtin certificari de competenta ce pot fi folosite de la echivalarea probei de competenta in scoli pana la angajare, imigrare și studii la Universități renumite din întreaga lume’

Cristina Birlica: “Faptul că ne înscriem la examene Cambridge English ne ajută pe amândoi, copil si părinte. Copilul are un scop precis si e încântat ca, la final, primește o recunoaștere a performanței lui. Pentru mine, în calitate de părinte nevorbitor de limba engleza, e un indicator oficial si recunoscut care imi comunica daca procesul de învățare este un success si daca progresul copilului este unul real.”

Elevi/Candidati:

Alex (clasa a 6-a Flyers):„Eu cred ca acest examen ne ajuta, deoarece ne dezvoltăm vocabularul (englez), adunam mai multă experiența și ne ajută pe viitor să călătorim și să lucrăm intr-o țară străină”.

Luca (clasa a 5-a, Flyers): ”Eu cred că acest examen ne ajută să ne testăm și să ne dezvoltăm cunoștințele în limbă engleză. În plus, daca treci toate examenele, nu mai dai bacalaureatul la limba engleză. Deci, sunt destule beneficii la acest examen.”

Andreea (clasa a 5-a, Flyers): ”Eu cred că examenul Cambridge ne ajută să ne testăm cunoștințele actuale la engleză și să învățăm lucruri noi la engleză. De asemenea, cea mai important limbă străină este engleza, după părerea mea, deci, acest examen ne ajută foarte tare.”

Carina (clasa a 5-a, Flyers): ”Eu cred că că examenul Cambridge ne ajută să ne testăm cunoștințele legate de limbă engleză. Proba de Speaking ne ajută să învățăm cum să vorbim cu o persoană străină. Proba de Listening și cea de Reading and Writing ne ajută deoarece ne poate îmbogății vocabularul.”

David (clasa a 6-a Flyers): ”Examenul Cambridge mă ajută să mă acomodez cu limba engleză, adică să o vorbesc mai bine și să scriu mai bine. Îmi voi testa cunoștințele și voi afla rezultatul dacă sunt sufficient de bun sau dacă trebuie să învăț mai mult.”

Răzvan (clasa a 5-a ,Movers): ”Eu consider că examenul Cambridge adduce multe beneficii pentru că așa te motovezi să înveți mai bine limba engleză.”

Itana (clasa a 5-a, Movers): ”În opinia mea, examenele Cambridge aduc foarte multe beneficii deoarece nu mai trebuie să susți bacalaureatul la limba engleză și cu este recunoscut în străinătate.”

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Oprea Romanita Mihaela PFA

Comentarii

Cauta

Categorii populare