Comunicate de Afaceri

In Romania sunt peste 40.000 de copii abandonati. Cum gestioneaza autoritatile aceasta situatie?!

In acest mod am ajuns la situatia din prezent: exista cupluri care nu pot face copii si isi doresc cu disperare sa adopte. Pe de alta parte, exista copii abandonati la maternitate sau ramasi fara parinti, care isi doresc o familie noua, insa acestia nu par sa se regaseasca. Rezultatul: peste 40.000 de copii traiesc in orfelinate, in conditii precare si sub influenta abuzurilor. Acesti copii merita o viata mai buna. Haideti sa vedem cum ii putem ajuta si cum le putem readuce zambetul pe buze:

· Organizarea de petreceri. Poate ca nu le putem schimba viata in intregime, insa cu siguranta putem sa le oferim momente de neuitat, pline de amuzament si distractie. Vorbim despre niste copii, iar acestia merita sa li se reaminteasca, din cand in cand, ca sunt copii. Ceea ce putem sa facem noi, cei care nu suntem deloc implicatia in situatia acesta, este sa ne implicam in programe de voluntariat la orfelinate, unde sa organizam tot felul de activitati recreative pentru cei mici. Spre exemplu, putem aduce un magician care sa-i amuze cu trucurile sale, un cantaret sau niste actori care sa puna in joc o piesa de teatru. Daca optati pentru prima varianta, atunci accesand pagina: https://www.magicianul.com/magician-petreceri-copii/ veti putea lua legatura cu renumitul si talentatul iluzionist roman Robert Tudor. Putem, pur si simplu, sa propunem tot felul de joculete interactive si educationale. Acesti copii merita sa aiba parte de un strop de normalitate in mijlocul calvarului in care traiesc.

· Donatii de haine. Cu totii avem dulapuri pline de haine pe care nu le mai purtam de ani de zile, care ne-au ramas mici sau care pur si simplu nu ne mai plac. De ce sa le aruncam la gunoi? De ce sa le lasam abandonate in vreun colt al camerei, cand putem sa bucuram niste copii care probabil ca nu au purtat in viata lor o haina de calitate? Haideti sa facem un bine si sa adunam toata imbracamintea de care nu mai avem nevoie, sa mergem la orfelinat si sa le-o oferim unor copii care au cu adevarat nevoie de ea.

· Donatii de jucarii. Copiii abandonati, care traiesc in centre de plasament unde conditiile de viata depasesc puterea noastra de imaginatie in ceea ce priveste calitatea mancarii, starea locuintelor si tratamentul primit de la ingrijitori, au foarte putine motive de fericire. Poate ca o punga plina cu jucarii ar putea sa le readuca zambetul pe buze si sa le imbunatateasca viata, macar intr-un procentaj mic. Orice gest conteaza!

· Investitii in renovarea orfelinatelor. La acest capitol ma adresez strict oamenilor influenti din Romania, cu putere financiara. Dragilor, va propun sa investiti intr-o cauza nobila si sa faceti niste copii fericiti! Rupeti o mica parte din averea voastra si indreptati-o catre un scop caritabil. Investiti in renovarea centrelor de plasament si a orfelinatelor din Romania, chiar daca nu veti avea profit de pe urma acestei initiative. Nimic nu aduce satisfactii mai mari decat imbunatatirea traiului unor copii care nu au perspective de viitor.

· Luptati-va pentru adoptii! Pentru cei care isi doresc sa adopte copii si s-au lovit in repetate randuri de un zid al nepasarii ridicat de legile absurde din Romania, va spun sa nu va dati batuti! Luptati pana la capat, pentru ca doar asa veti putea izbandi! Chiar daca procesul de adoptie este greoi si se poate intinde pe ani de zile, nu renuntati la dorinta voastra, pentru ca dorinta voastra este si dorinta copiilor care va asteapta: o viata armonioasa alaturi de o familie si un viitor promitator.

Parintii care isi parasesc copiii la nastere nu au nicio scuza, insa este datoria noastra morala sa ne ingrijim de calitatea vietii acelor copii, care nu au nicio vina pentru situatia la care s-a ajuns. Haideti sa incercam sa-i ajutam, haideti sa le oferim o speranta de care sa se agate, un motiv de a crede ca viitorul va fi mai bun pentru ei.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Public Comunication

Comentarii

Cauta

Categorii populare