Comunicate de Afaceri

Jocuri amuzante pe trotineta

A avea o trotineta nu mai este, demult, ceva nou sau greu accesibil. In zilele noastre majoritatea copiilor au trotineta, bicicleta, role etc. insa varietatea aceasta poate insemna si ca cei mici isi pierd rapid interesul pentru jucarii si vor altele noi. Daca te-ai saturat sa tot cumperi cele mai noi jucarii, ca mai apoi sa le vezi aruncate intr-un colt din debara, este cazul sa gasesti noi modalitati de a folosi jucariile vechi.

Iata, mai jos, cateva exemple de moduri interesante in care cel mic poate folosi trotineta, si care il vor ajuta sa o indrageasca din nou. Nu uita sa iei cu tine si echipamentul de protectie!

1. Linia de avant

Este un joc simplu care ii ajuta inclusiv pe copiii mai mici sa isi dezvolte simtul echilibrului si simtul coordonarii. Ai nevoie doar de o bucata de creta si o trotineta copii.

Pentru acest joc, alege un drum in linie dreapta. Traseaza o linie cu creta, ce va servi drept punct de plecare. Marcheaza, la 2-3 metri distanta, o alta linie unde copilul va trebui sa ridice piciorul de jos. Acest joc este mai amuzant daca este jucat in grup, insa pe rand, pentru ca tu sa poti marca punctul in care fiecare copil pune piciorul jos sau opreste trotineta. La sfarsit, va castiga cel care a parcurs o distanta cat mai mare fara sa puna piciorul jos.

2. Cercul

Fa plimbarea celui mic mai distractiva organizand un alt joc simplu, pentru care ai nevoie tot de creta. Deseneaza un cerc cu diametru suficient de mare astfel incat cel mic sa il poata inconjura pe trotineta. Apoi, creeaza orice provocare doresti – ca cel mic sa mearga de cat mai multe ori in jurul cercului fara sa puna piciorul jos, fara sa depaseasca conturul, fara sa intre sau sa iasa din cerc etc.

4. Cursa cu obstacole

Pentru acest joc vei avea nevoie si de jaloane sau alte obiecte pe care cel mic sa le depaseasca. Masoara viteza celui mic – sau si a celorlalti participanti daca se joaca cu prietenii – si vei vedea cat de distractiva poate fi aceasta competitie.

5. Stafeta

Un alt joc potrivit pentru grupuri, care o sa le stimuleze si spiritul de competitie. Imparte copiii in doua echipe si roaga-i sa se intreaca, pe rand, pana la un jalon plasat la distanta dorita. Primii concurenti trebuie sa ajunga la jalon si inapoi, moment in care predau stafeta unui alt membru al echipei. Echipa castigatoare va fi cea a carei membri au terminat primii traseul.

3. Cursa traditionala

Nu in ultimul rand, o cursa traditionala nu isi va pierde niciodata din farmec fiindca este atat de simpla si, totusi, atat de distractiva. Pentru un grup de copii, noteaza ordinea in care termina fiecare dintre ei cursa. Daca te joci doar tu cu copilul tau, cronometreaza durata cursei astfel incat sa aiba ocazia de a-si bate propriul record data viitoare.

Image by Tania Dimas from Pixabay

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LeadMagnet.ro

Comentarii

Cauta

Categorii populare