Comunicate de Afaceri

Jocurile Puzzle in viata copiilor

www.magazinepentrucopii.ro

Jocurile Puzzle in viata copiilor

 

                    Cu totii stim ce este un joc puzzle, acel joc unde obiectul este sa completam acea „problema” prin cuplarea unor piese intre ele, cele care se potrivesc desigur, dar ne-am intrebat vreodata cat de benefic poate fi un asemenea joc pentru copii nostri?

DEZVOLTAREA ABILITATILOR COGNITIVE

          Toti copii la varste fragede vor doar sa se joace si sa se simta fericiti si impliniti, dar cu ajutorul unui joc puzzle, copilul tau poate fi pus la incercarea de rezolvare a unei probleme, astfel dezvoltand niste abilitati de gandire foarte avansate chiar de la o varsta foarte frageda. Creierasul sau mic si simpatic nu va fi niciodata suprasolicitat pentru ca pana la urma este un joc, un joc frumos si interesant.

COORDONARE OBIECTIVULUI

          In acelasi timp, un joc puzzle nu poate fi completat incepand doar cu un singur punct, el necesita o coordonare. Cel mic isi va da seama cand are mai multe piese care se potrivesc, dar nu fac parte din acelasi loc, ajutandu-l sa inteleaga ca toate problemele se rezolva pe rand, oferindu-i capacitatea de a intelege ca are nevoie de un obiectiv, trebuie ca totul sa fie luat pas cu pas pana cand problema finala este rezolvata

 MEMORIE IMBUNATATITA

          Desigur, intr-un joc puzzle este foarte necesar sa-ti aduci aminte bine piesele pentru a le gasi pe cele potrivite, cel mic astfel fiind supus unui test de memorie. Printr-un asemena joc, imbunatatirea memoriei este inevitabila, atat la copii cat si la adulti, jocul puzzle este cea mai distractiva si interesanta optiune pentru dezvoltarea inteligentei.

 DISCIPLINA SI ORDINE
         Jocul puzzle este un joc care necesita disciplina, piesele trebuiesc aranjate intr-o ordine pentru a putea gasi rezolvarea problemei, copilul poate invata asta doar printr-un simplu joculet. Pentru completarea unui joc puzzle, copilul are nevoie de spatiu, ceea ce inseamna ca ordinea este necesara, el se va simti nevoit sa-si faca ordine la locul de joaca pentru a-si putea etala jocul si sa nu fie distras de alte chestii din jur.


SOCIALIZAREA SI LUCRUL IN ECHIPA
     De multe ori jocul puzzle poate fii foarte interactiv atunci cand este rezolvat de mai multe persoane si fiecare lucreaza la o parte a problemei, cel mic isi poate invita foarte simplu prietenii, colegii sau chiar membrii familiei la un asemenea joc, rezolvarea unor probleme cu ajutorul altor persoane ajuta la dezvoltarea lucrului in echipa, ceea ce rezulta o buna socializare si un spirit de echipa de care toti avem nevoie.


In concluzie un joc puzzle este tot ce are nevoie un copil pentru o dezvoltare a inteligentei. Este foarte usor si placut, pana la urma este un joc.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Panoramic BFM

Comentarii

Cauta

Categorii populare