Comunicate de Afaceri

Jucăriile Montessori - care le sunt avantajele?

Credem că jucăriile din lemn sunt unice și magice. Într-adevăr, aceste jucării sunt simple, foarte versatile și au multe beneficii pentru dezvoltarea cognitivă, socială și fizică a copiilor. Beneficiile jucăriilor din lemn sunt reale pentru copii! 

Iată câteva dintre ele

Dezvoltarea abilităților motorii

Fiecare grupă de vârstă are jucăriile sale din lemn Montessori. Într-adevăr, beneficiile folosirii jucăriilor din lemn sunt multiple doar dacă sunt potrivite pentru copii. 

Jucării de stimulare din lemn de la 3 la 8 luni. Potrivite copiilor mici, jucăriile permit trezirea și stimularea copilului datorită culorilor calde, formelor atractive și texturilor diferite. În primele luni, bebelușul apucă, atinge și descoperă mediul său. 

Jucăriile Montessori contribuie și la dezvoltarea abilităților motorii fine. Abilitățile motorii fine corespund coordonării și sincronizarii mâinilor și degetelor cu ochii. Un lucru care ți se poate părea inutil, dar aceste acțiuni duc la o învățare mai bună pentru copil la școală. Astfel, jucăriile de construcție stimulează părțile creierului responsabile de dexteritatea și coordonarea mișcărilor. Pe scurt, joaca cu jucăriile din lemn Montessori, cum ar fi cuburile de construcție din lemn, pregătesc copilul pentru sarcini complexe pentru mai târziu, cum ar fi ținerea unui creion și astfel să aibă o caligrafie perfectă. 

Calitățile educaționale superioare ale jucăriilor din lemn

Jucăriile din lemn sunt instrumente mult mai bune de predare pentru copii. Jucăriile din lemn Montessori îți permit astfel să introduci matematica, adică noțiunea de numere de la 1 la 10, dar și noțiunea de mărime cu cuburi mari și cuburi mai mici. Repetarea exercițiului permite copilului să-și gestioneze mișcările și să-și dezvolte agilitatea. Când copilul își controlează mișcările, aceasta este cheia autocontrolului. 

Dezvoltarea limbajului la copii

Jucăriile senzoriale din lemn le permit copiilor să asculte sunete noi și apoi să încerce să învețe noi moduri de a vorbi. Astfel, aceste jucarii senzoriale din lemn stimulează copilul și îl ajută în același timp să pronunțe silabe noi. Avantajele jucăriilor senzoriale sunt similare cu cele ale jucăriilor din lem, adică permit copilului să descopere noi emoții și senzații.

Protejarea mediului

Impactul asupra mediului în ceea ce privește producția de jucării din plastic este o problemă reală în zilele noastre. Este foarte important să optezi pentru jucarii din lemn pentru copiii tăi. O alegere atentă și dedicată, lemnul este un material ecologic și responsabil. 

Substanțele toxice și nocive pentru pielea copiilor noștri sunt numeroase în jucăriile din plastic. Gropile de gunoi și oceanele sunt pline de plastic care nu este biodegradabil și dăunător speciilor vii. În timp ce lemnul este un material durabil, reciclabil și biodegradabil. 

În plus, un studiu arată că după sezonul sărbătorilor, în medie, 41% dintre jucăriile din plastic ajung la groapa de gunoi. Imaginează-ți efectul acelui plastic asupra mediului. Prin urmare, dacă jucăriile din lemn ajung la gunoi, impactul lor asupra mediului va fi minim. Jucăriile din lemn se vor descompune fără a lăsa urme dăunătoare pe uscat sau în ocean.

Securitate, soliditate și estetică

Lăsă copiii să se joace în siguranță cu jucăriile din lemn Montessori . 
Descoperirea lumii din jur și a propriei persoane trec prin cele 5 simțuri (auz, miros, gust, atingere și văz). Astfel, dacă bebelușii vor vrea să bage jucăriile din lemn în gură, acest lucru este sigur. Într-adevăr, avantajele jucăriilor din lemn se datorează constituțiilor lor organice, netoxice și natural antibacteriene. Spre deosebire de jucăriile din plastic care, atunci când sunt sparte, pot lăsa margini ascuțite, zimțate și bucăți mici. În plus, jucăriile din lemn sunt durabile și reciclabile.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LPN MEDIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare