Comunicate de Afaceri

Lansare parteneriat strategic PESE, finantat de Erasmus+

Una dintre abilitatile principale cerute in cadrul locurilor de munca de astazi este comunicarea, dar este necesar sa cunoasteti mai multe limbi pentru a supravietui pe piața muncii. Limba engleza, utilizata pe scara larga în UE, este cea care le poate oferi viitorilor angajati sanse reale de a obtine un loc de munca în domeniul dorit.

Astfel, prin intermediul acestui parteneriat, denumit „Professional English Skills for Employability Across EU” – PESE, cinci organizatii abordeaza aceasta problema si ofera instrumente eficiente in limba engleza pentru publicul tinta, cu scopul de a depași dificultatile, in perioada 2020-2022:

  • Asociatia TEAM 4 Excellence, Romania
  • Babel Idioma y Cultura S.L., Spania
  • Csi Center for Social Innovation Ltd, Cipru
  • Eurospeak Language Schools Ltd, Regatul Unit 
  • Macdac Engineering Consultancy Bureau Ltd – MECB, Malta
  • Cooperativa de Formacao e Animacao Cultural COFAC, Portugalia

In cadrul acestui proiect, partenerii isi propun sa cerceteze piata muncii din tarile de origine si sa stabileasca tipul de competente în limba engleza pe care angajatorii le solicita in prezent angajatilor lor. Aceste informatii sunt aduse laolalta intr-un manual care va servi drept referinta pentru cadrul unui curriculum. Avand la baza acest curriculum, unul din rezultatele finale ale proiectului este un curs online de engleza profesionala destinat persoanelor somere din Europa. Proiectul are, de asemenea, un impact asupra educatorilor care predau cursuri de angajabilitate si cursuri de limba engleza, asociatii care se ocupa de persoane din medii defavorizate, autoritatea educationala a guvernului national pentru fiecare tara partenera si multe altele.

Cateva din rezultatele asteptate ale proiectului nostru sunt:

- constientizare sporita cu privire la beneficiile instrumentelor digitale si TIC in cadrul cursurilor de invatare;

- abordari inovatoare imbunatatite ale cursului de invatare axat pe abilitatile profesionale din tarile partenere;

- o colaborare sporită intre organizatiile educationale din intreaga Europa prin rezultatele proiectului;

- cresterea volumului de cooperare intre institutiile educationale, organizatiile educationale si organizatiile orientate catre refugiati și migranti, precum si alte organizatii nationale si internationale relevante din întreaga Europa.

Parteneriatul multidisciplinar si complementar contribuie la distribuirea pe scara larga a rezultatelor proiectului grupurilor de tineri, formatori, profesori, lucratori de tineret si organizatii de tineret, la scara locala, regionala, naționala si europeana. Prin implicarea in proiect, participantii isi consolideaza reteaua de contacte si invata despre exemple din alte tari, care ii ajuta sa dezvolte o abordare cooperativa, sa fie mai inovatori si sa dezvolte o abordare internationala.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Asociatia TEAM 4 Excellence

Comentarii

Cauta

Categorii populare