Comunicate de Afaceri

Permisebarca.ro - termeni de baza pe care trebuie sa-i stii daca ai un permis ambarcatiuni

Permisebarca.ro este scoala autorizata pentru obtinerea de permis ambarcatiuni, unde gasesti cei mai buni instructori si cele mai bune sfaturi pentru a-ti transforma pasiunea in realitate.

La fel ca orice alt carnet de conducere, si cel pentru conducerea unei barci presupune cunoasterea unor detalii tehnice despre ambarcatiunea pe care o vei conduce, precum si o terminologie aparte.

Noi iti spunem care sunt termenii de baza pe care orice pasionat de navigatie ar trebui sa-I cunoasca daca isi doreste obtinere unei anumite categorii de permis pentru conducere. Uite care sunt acestia si ce inseamna fiecare in parte:

Pupa

Este partea din spate a unei barci. Practic, ea reprezinta corpul navei situata inapoia etamboului.

Prova

Este opusul pupei, reprezentand partea din fata a ambarcatiunii. E esential sa stii locul in care aceasta este situata pentru a identifica si alte elemente ale barcii.

Babordul

Este partea din stanga a barcii, fiind de obicei de culoare rosie.

Tribordul

Este partea din dreapta, fiind de regula asociat cu culoarea verde, deoarece aceasta este culoarea in care il regasim la majoritatea ambarcatiunilor.

Randa

Reprezinta vela mare.

Bordaj

Este invelisul din exterior, fabricat fie din lemn sau metal, al scheletului unei barci, putand fi de doua feluri: simplu si dublu.

Carena

Reprezinta partea exterioara a corpului, aflata sub linia de plutire, aceasta din urma fiind linia pana unde orice ambarcatiune se scufunda in apa.

Etambou

Este partea din dreapta, de regula foarte rezistenta, de care se fixeaza carma la barcile cu rame sau motor exterior.

Puntea

Probabil cel mai familiar termen marinaresc, este partea acoperita a prorei care are o extindere de diferite dimensiuni.

Coca

Corpul exterior al navei se mai numeste si coca.

Pisica

Este un scripete pe sina, care ajuta la deplasarea transversala a ghiului.

Maree vie

Este un termen specific limbajului marinaresc, fiind folosit pentru perioadele de maree maxima, care de cele mai multe ori au loc in perioada de Luna Plina sau Luna Noua.

Maree moarta

Denumita si de cuadratura, reprezinta perioada minima de maree, care are loc in apropierea primului si ultimului patrar.

Iar acestia sunt doar cativa dintre cei mai frecventi termeni pe care probabil ii stii daca ai un permis de barca si daca ai plecat cel putin de cateva ori cu o ambarcatiune in larg.

In cazul in care nu i-ai mai intalnit, dar navigatia e una dintre marile tale pasiuni, e cazul sa faci ceva in acest sens. Transforma-ti visurile si pasiunile in realitate! Daca navigatul pe mare e pasiunea ta, noi te putem ajuta. Apeleaza la cei mai buni instructori de barca pentru a obtine un permis.

Date de contact

Website: www.permisebarca.ro

Email: permisebarca.ro

Telefon: 0787 868 646

Social Media
Vezi toate articolele autorului: 14

Comentarii

Cauta

Categorii populare