Comunicate de Afaceri

Preocupă-te de educația muzicală a copilului pentru a-l pregăti pentru viață!

Oamenii de știință au evidențiat deja faptul că studierea unui instrument și interpretarea ulterioară la el a unor bucăți muzicale, chiar și drept hobby, eliberează endorfine și dopamine în organism crescând nivelul de optimism al unei persoane și chiar poate a-i spori motivația de a învăța.

Nu e de mirare că mulți părinți caută acum o școală de muzică București bună pentru copiii lor.

Prin exercitarea unei activități muzicale împreună cu alți prichindei, cei mici își dezvoltă aptitudini bune de lucru în comun, își dezvoltă zone ale creierului mai puțin folosite. Cercetările internaționale arată că aceia ce cântă la un instrument muzical realizează o activitate atât de solicitantă, nu doar intelectuală, ci și din punct de vedere fizic, încât uneori o depășește cu mult chiar pe cea sportivă.

Un elev este constrâns la sistemul de învățământ actual ca să își dezvolte aproape exclusiv  emisfera stângă a creierului. Muzica, chiar studiată în particular, în timpul liber, antrenează ambele emisfere concomitent. Iar acest fapt permite o învățare mai bună, indiferent de disciplină (științe exacte, limbi străine etc.), dar și creativitatea.

Chiar așa. În emisfera dreaptă a creierului se dezvoltă creativitatea și capacitatea de a vedea conexiunile dintre detalii și ansamblu, dintre cauze și efectele acestora, elemente esențiale pentru o dezvoltare armonioasă a omului secolului 21.

Piața muncii viitoare va cere oameni mult mai creativi, ușor adaptabili, care pot să aibă capacitatea de a înțelege lucrurile dintr-o nouă perspectivă.

Muzica ajută mult la dezvoltarea laturii creative a copiilor, indiferent că vorbim de interpretarea solistică sau în cadrul unor formații de diferite genuri.

În multe țări europene s-au făcut studii ample care au demonstrat că educația muzicală corect realizată generează rezultate mai bune și în cazul altor discipline teoretice.

E trist că în învățământul de stat proporția timpului de predare dedicat muzicii, dar și desenului, a fost redusă în ultimele decenii în favoarea focusării pe anumite materii considerate în mod greșit mai importante. Învățarea abilităților de bază este complexă și interdependentă, deci și acele discipline ce pun accent sporit pe creativitate sunt extrem de importante.

Ar fi necesară o programă școlară atotcuprinzătoare care să fie mai bine adaptată la nevoile actuale. Din păcate e destul de dificil de realizat în țara noastră acest deziderat, cel puțin deocamdată, deci singura soluție rămâne ca micuții să urmeze cursuri de muzică la o școală particulară bună.

Așadar, dacă aveți un copil care vrea să învețe să cânte la un instrument nu îi stopați entuziasmul și înscrieți-l cât de curând la un centru unde instructori buni pot să se preocupe de educația lui muzicală. O să vă mulțumească mai târziu, când va crește, că i-ați oferit această oportunitate!

Ca adult, abilitățile sale motorii vor fi pe deplin dezvoltate, concentrarea pe activitățile cotidiene va fi mai bună, va putea face alegeri mai corecte, o să aibă o capacitate de analiză și de autocorectare uimitoare, va putea privi lumea înconjurătoare atât în detaliu, cât și dintr-o perspectivă generală.

În plus, muzica o să îl ajute în momentele dificile pentru a scăpa de stres și pentru a putea găsi rezolvări inedite unor probleme de viață aparent fără nicio ieșire.

Prin înscrierea la un curs muzical sau luând lecții private, copilul dvs. va putea să aibă un hobby cu totul deosebit.

Tarifele cursurilor de muzică diferă în funcție de conținut, durată, școala privată aleasă. Dar căutând pe net sigur o să găsiți unul potrivit cu dorințele copilului și bugetul dvs.! Bravissimo din București este una dintre ele!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare