Comunicate de Afaceri

Respectati normele de securitate si sanatate in munca

Normele ce tin de securitate si sanatate in munca sunt destul de importante in tara noastra, motiv pentru care respectarea lor este una obligatorie. In ultima perioada de timp, mai toti conducatorii de firme si-au dorit sa intre in legalitate si sa respecte aceste norme ce au ca scop prevenirea si protectia in domeniul securitatii si al sanatatii in munca. Insa cei care se asigura ca intr-o firma normele de securitate si sanatate in munca sunt respectate, sunt inspectorii ssm. Un inspector ssm este un absolvent al unui curs inspector ssm. De fapt, trebuie spus ca oricine poate ajunge inspector ssm, pentru asta nefiind neaparat nevoie de studii universitare, ci orice persoana care are studii medii se poate inscrie in cadrul unui curs inspector ssm. In ziua de azi tot mai multe scoli organizeaza astfel de cursuri inspector ssm, fiecare dintre acestea venind periodic cu fel si fel de oferte si cu preturi destul de bune. Mai mult decat atat, durata unui curs inspector ssm este una destul de mica, insa in aceasta perioada, orice persoana prezenta la curs poate asimila destula informatie incat sa poata identifica pericolele si sa evalueze riscurile pentru fiecare componenta a sistemului de munca. http://www.ecostude.ro

Rolurile unui inspector ssm intr- o firma sunt destul de multiple. De exemplu, un inspector ssm este singura persoana avizata, intr- o firma, sa ia hotararile necesare si sa stabileasca un plan bine pus la punct, care are rolul de a face ca munca sa se poata desfasura in niste conditii optime. Un inspector ssm este persoana care trebuie sa se asigure ca fiecare muncitor dintr- o firma poate sa beneficieze la o anumita perioada de timp de un control medical. Aceasta examinare medicala este cunoscuta sub denumirea de control medical periodic, iar importanta lui in campul muncii este una semnificativa. Principalul rol al acestui control medical periodic este de a stabili daca unul sau mai multi dintre muncitorii unei firme sufera de vreo boala profesionala sau in cel mai rau caz, de o boala contagioasa. In cazul in care unul sau mai multi muncitori dintr- o firma sufera de o boala contagioasa, este destul de mare si riscul contaminarii muncitorilor din jurul lui sau in cel mai rau caz, al clientilor cu care acestia intra deseori in contact.

Un inspector ssm trebuie sa aiba in vedere si faptul ca fiecare muncitor ce isi desfasoara activitatea intr- o firma, trebuie sa beneficieze de echipament de lucru sau de protectie gratuit. Stim cu totii ca in tara noastra au existat si firme care ofereau echipament de lucru sau de protectie muncitorilor contra costa, lucru care in ziua de azi a fost combatut. Echipamentul de lucru consta in salopete, bocanci, manusi, casca de protectie, vesta reflectorizanta, acestea fiind oferite in functie de domeniul in care muncitorii activeaza.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Curs Specialitate

Comentarii

Cauta

Categorii populare