Comunicate de Afaceri

Romanii pot urca in clasamentul digitalizarii. Competentele digitale certificate sunt solutia pentru eliminarea decalajului

Exista un cost asociat unei forte de munca fara competente IT solide sau unei populatii fara aptitudini digitale elementare, care nu se poate integra in societatea informationala si nu poate beneficia de oportunitatile e-guvernarii. Acest cost nu poate fi asumat si poate fi inlaturat prin investirea in competente digitale la standarde care si-au dovedit deja eficienta.

Prin training, dar mai ales prin certificarea standard ce masoara concret rezultatele formarii, se asigura o forta de munca si o populatie cu abilitatile necesare pentru a performa intr-un mediu in transformare. Concentrandu-ne mai bine pe abilitatile IT, putem scadea pretul platit pentru ignoranta digitala.  

 

Exista o diferenta majora intre cum ne autoevaluam nivelul de abilitati IT si rezultatele obtinute dupa teste practice, asa cum dovedesc studii ECDL din tari cu economii mai dezvoltate si un nivel crescut al competentelor digitale fata de Romania.

 

Programele de certificare de tipul ECDL, ofera o metoda clara de dezvoltare si probare a competentelor digitale. 

Modulele ECDL testeaza competente IT esentiale, dar si lucrul cu aplicatii avansate.

ECDL PROFIL permite candidatilor sa isi construiasca un profil de module ECDL in functie de propriile nevoi. In acest fel, este posibila certificarea exact pe competentele pe care un anumit job sau program de studiu le cere. Mai mult, ECDL a lansat si module de certificare IT pe competente digitale pentru tehnologii actuale, precum Computing (programare si gandire algoritmica - Python), 3D Printing (modelare si imprimare 3D) sau Digital Marketing (promovare online).

Pentru educatie, Profilul ECDL pentru BAC se adreseaza elevilor care, pe langa dezvoltarea portofoliului personal, pot sa isi echivaleze proba de Competente digitale din cadrul Bacalaureatului cu ECDL.


Oricine se inscrie in programul international de certificare a competentelor digitale ECDL in perioada februarie – mai 2022, intra automat in Tombola Clickstiga cu ECDL, avand sansa ca lunar sa castige o tableta.

Inscrierea se poate face la oricare dintre Centrele de Testare Acreditate ECDL din Romania.
Regulamentul oficial al Tombolei ECDL Clickstiga poate fi accesat online pe pagina web ECDL Romania.

 

 

  • ECDL/ ICDL este cel mai raspandit standard global de certificare a aptitudinilor TIC, aplicat in peste 100 de ta Pana acum, peste 16 milioane de persoane din intreaga lume s-au inregistrat deja in program. 

 

  • ECDL ROMANIAeste Operatorul National al licentei, cu o retea de peste 800 de centre de instruire si testare acreditate pe intreg teritoriul tarii. Prin reteaua de Centre de Testare ECDL dezvoltata la nivel national si prin proiectele derulate, ECDL ROMANIA asigura tuturor oportunitatea de a obtine si de a-si certifica la standard international si pe un anumit nivel competentele digitale. Tinerii, elevii, studentii, functionarii publici sau angajatii  in companii isi pot dovedi abilitatile IT prin intermediul certificarii ECDL.
  • ICDL Foundationeste o organizatie internationala dedicata dezvoltarii standardelor de competente digitale la nivelul fortei de munca, in educatie si la nivelul societatii in general. Programele de certificare, oferite prin intermediul unei retele globale active, permit indivizilor si organizatiilor sa evalueze, sa dezvolte si sa certifice competente de utilizare a computerelor si a altor instrumente digitale, pe baza standardului recunoscut global, ECDL/ ICDL.

Calitatea si reputatia ECDL/ ICDL sunt construite pe 20 de ani de experienta in a asigura programe de certificare in 40 de limbi vorbite in intreaga lume. Succesul ECDL/ ICDL se bazeaza pe inovarea continua in dezvoltarea de programe de certificare, pe angajamentul pentru metodologii riguroase de testare si  aderarea consecventa la standardele ECDL/ ICDL de asigurare a calitatii.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: ECDL ROMANIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare