Comunicate de Afaceri

Scrierea juridică care convinge - o revizuire a legii

Vă interesează să vă faceți un nume în domeniul juridic? Un loc bun de început ar fi să înveți principiile unei bune scrieri juridice. Profesia juridică implică diferite procese juridice care includ reguli și reglementări.

Cuplat cu aceasta este faptul că diferite procese și cereri necesită un avocat care să reprezinte reclamantul sau pârâții, inclusiv o cerere pentru neglijență medicală, răspundere pentru produse, vătămare corporală și apărare penală.

Sarcina unui avocat presupune gestionarea actelor juridice care vor fi prezentate în instanță atunci când un caz este dus în judecată. Experții juridici sunt de acord că documentele precum licențele de afaceri, testamentele și polițele de asigurare trebuie să fie concise, scrise clar și ușor de înțeles. Toată documentația juridică trebuie organizată cu atenție și documentată în mod clar.

Lipsa documentelor adecvate este un risc uriaș care ar putea duce la un proces, o condamnare pe nedrept și la pierderea unei cereri. O bună scriere juridică poate preveni astfel de rezultate. În acest ghid sunt câteva dintre cele mai bune linii directoare de scriere juridică care vă vor ajuta să reușiți ca avocat sau asistent juridic. Pentru început, să definim scrisul juridic.

Introducere în scrierea juridică

Scrierea juridică este scrierea oricărui document care este supus unui proces de interpretare de către o instanță de judecată. Include toate documentele precum contracte, testamente, brevete, mărci comerciale, politici, contracte de închiriere și acte. Este, de asemenea, un produs al unei societăți în care legea devine normativă, deoarece principiile legii sunt făcute accesibile oamenilor, agențiilor de aplicare a legii și instanțelor, printre altele.

Această scriere este de două tipuri - scrierea eseurilor și scrierea problemelor - care sunt prezente în contracte, dreptul familiei, dreptul civil, dreptul proprietății intelectuale, dreptul administrativ, echitatea și chiar trusturile. Acestea urmăresc să convingă părțile implicate cu privire la punctele de vedere specifice cu privire la lege și la validitatea argumentelor și a afirmațiilor prezentate.

Cu informațiile furnizate într-un act juridic, astfel de persoane pot ajunge la o concluzie rațională, întemeiată și logică, care este înfăptuirea justiției. Practicienii juridici trebuie să înțeleagă cum să elaboreze un document juridic , indiferent de poziția lor în ceea ce privește scrisul. Cu toate acestea, nu toată lumea este dotată cu abilitățile necesare pentru a redacta un document juridic excepțional.

Dacă te încadrezi în această categorie, atunci angajarea unui scriitor profesionist de încredere ar fi alegerea ideală. Pentru aceasta, va trebui să citiți mai multe recenzii de servicii de scriere ieftine înainte de a face alegerea finală.

Elemente comune ale unui document juridic

Un document juridic poate avea secțiuni precum introducere, corp, încheiere, semnătură și așa mai departe. Ca și în cazul fiecărei părți a documentului dvs., vă puteți asigura că evidențiați zonele cheie din documentul dvs. juridic. Să le examinăm în detaliu.

O pagină de copertă

Pagina de copertă este deschiderea documentului dvs. și este prima secțiune care este menționată pe prima pagină. Este preludiul părții principale a documentului. În această parte sunt prezentate titlul, ID-ul de referință, scopul, locația, data, petrecerile, sigla organizației și multe altele. Deoarece este prima pagină a documentului, nu ar trebui să existe numerotare.

Cuprins

După cum sugerează și numele, un cuprins sau TOC este o secțiune care conține o schiță a documentului pentru a ajuta navigarea. Adesea, documentele juridice sunt voluminoase, ceea ce poate face dificilă pentru cititori localizarea paginilor și secțiunilor relevante. TOC include titlurile și subtitlurile documentului.

Prima pagina

Această pagină este similară cu pagina de copertă. Dar apoi, este numerotat.

Alte secțiuni

După prima pagină urmează următoarele secțiuni: clauze de fond, clauze operative, clauze semnatare, definiții și grafice. Clauzele și declarațiile de fundal oferă context pentru o înțelegere adecvată a documentului. Clauzele operative sunt cele care stabilesc ce este în document. Apoi, clauzele semnatare fac acorduri și sunt semnate de părți care sunt de acord cu anumiți termeni și condiții care sunt stabilite în document.

Definițiile sunt necesare pentru fiecare acord și sunt folosite pentru a defini corect cuvintele, expresiile și conceptele juridice din document. Ele ajută la evitarea jargonului juridic inutil. Programele prevăd detalii suplimentare ale clauzelor operative.

Un apendice

Această secțiune oferă materiale suplimentare care sunt legate de document. Puteți atașa următoarele secțiuni la documentul dvs. juridic: exponate, glosar, termeni și condiții, o listă a părților și a avocaților respectivi și altele.

Sfaturi pentru scrierea unui document juridic persuasiv

Legea este un cod juridic și, ca atare, implică un sistem de ordine logică. Un document legal ar urma acest sistem pentru a se asigura că nu este confuz. Astfel, pentru a vă face documentele suficient de persuasive, vă rugăm să urmați aceste instrucțiuni.

Clarificarea scopului documentului

Despre ce anume este documentul dvs. legal? În multe cazuri, scopul unui document este de a convinge anumite persoane să întreprindă anumite acțiuni. Dacă documentul dvs. se concentrează pe răspunderea pentru produse, de exemplu, atunci scopul dvs. ar fi să convingeți un juriu sau un judecător să constate că un anumit produs nu este responsabil pentru vătămări. Nu puteți folosi un document juridic într-un scop diferit de cel pentru care este întocmit.

Dacă scopul este neclar, poate deruta participanții și poate afecta deciziile legale. Asigurați-vă că documentul este clar de ce a fost creat, ce este intenționat să realizeze și cum îl va ajuta pe client.

Definiți Destinatarul

Cum se aplică documentul dvs. destinatarilor dvs.? Gândiți-vă la oamenii pe care intenționați să îi influențați și de ce. Nu poți crea un document pentru cineva care nu este publicul tău țintă. Dacă scrieți un document juridic pentru un judecător care se ocupă de un caz de drept al familiei, atunci judecătorul trebuie să aibă experiență în dreptul familiei. Nu ar fi potrivit să vizăm unul care este specializat în dreptul afacerilor.

De asemenea, luați în considerare stilul, tonul și detaliile de inclus în document. Ar trebui luate în considerare relațiile și rolurile destinatarilor.

Cercetați pe larg

Scopul cercetării este de a găsi informații și fapte relevante care pot face documentul dvs. persuasiv. Dacă scrieți un document juridic pentru un avocat de brevete, atunci ar trebui să verificați legile brevetelor pentru a vă asigura că documentul dvs. este relevant. În plus, asigurați-vă că verificați detaliile formatului documentului pentru a vă asigura că lucrarea dvs. îndeplinește toate cerințele legale.

Păstrați concizia și claritatea

Pentru a minimiza ambiguitatea, confuzia și erorile costisitoare, documentul dvs. juridic ar trebui să fie succint și organizat corespunzător. Nu ar trebui să existe secțiuni vagi. Concentrați-vă asupra punctelor majore și utilizați numai termeni tehnici și expresii complexe după cum este necesar. Examinați munca altor scriitori profesioniști din specialitatea dvs. pentru a înțelege ce să creați.

Scriitori profesioniști de pe site-uri web precum Mercury News oferă o acoperire actualizată a celor mai presante probleme ale statului, pe care le puteți găsi de ajutor atunci când tratați cazuri juridice complexe. În plus, scriitorii personalizați efectuează cercetări ample și își corectează documentele pentru a se asigura că sunt clare și captivante. Nu sunt însă singurii. Alte platforme oferă, de asemenea, acces la eșantion de documente din diferite cazuri juridice, care vă vor îmbunătăți abilitățile de scriere.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare