Comunicate de Afaceri

SOS Satele Copiilor Romania lanseaza proiectul Parasirea sistemului de protectie speciala – O abordare integrata cu privire la dezvoltarea capacitatii profesionistilor si a tinerilor

SOS Satele Copiilor Romania a organizat in data de 16 mai 2018 in parteneriat cu FONPC la sediul Spatiul Public European, conferinta de lansare a proiectului Parasirea sistemului de protectie speciala, o abordare integrata cu privire la dezvoltarea capacitatii profesionistilor si a tinerilor (Leaving Care, An Integrated Approach to Capacity Building of Professionals and Young People).

Despre situatia tinerilor care se pregatesc sa paraseasca sistemul de protectia copilului precum si despre nevoia de formare si de supervizare a personalului care lucreaza cu acesti tineri au vorbit doamna Elena Tudor, Director General in cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, doamna Elena Matache, Director Executiv Organizatia Umanitara Concordia, domnul Andreeas Novacovici, Presedintele Consiliului Tinerilor Institutionalizati precum si doamna Diana Podaru, Director General SOS Satele Copiilor Romania si doamna Daniela Gheorghe, Director Executiv FONPC.

La eveniment au participat profesionisti din cadrul Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, organizatii neguvernamentale si tineri participanti la implementarea proiectului.

Proiectul, finantat prin Comisia Europeana, se deruleaza incepand cu data de 02 aprilie 2018, pana la 1 aprilie 2020 in parteneriat cu Federatia SOS Children’s Villages International, FICE Austria, SOS Satele Copiilor Bulgaria, Estonia, Ungaria si Italia precum si cu FONPC.

Obiectivul general al proiectului este acela de a cultiva in cadrul sistemului de protectia copilului o cultura bazata pe respectarea drepturilor copilului care sa duca la imbunatatirea situatiei tinerilor care parasesc sistemul de protectie speciala.

Principalele activitati ale proiectului care se vor desfasura in Romania sunt:

  • Formarea a 2 formatori care vor livra 6 sesiuni de formare pentru un numar de 120 de profesionisti;
  • Formarea a 12 formatori la nivel national care sa continue activitatile de formare si dupa finalizarea proiectului, folosind materialele de formare;
  • Oferirea pentru tinerii care parasesc sistemul de protectie speciala, prin intermediul unei platforme virtuale, de instrumente si oportunitati de a dezvolta contacte cu alti tineri precum, de suport din partea altor tineri care apartin aceluias grup dar si de contacte cu companii potential angajatoare;
  • Dezvoltarea de recomandari privind politicile nationale adresate tinerilor care parasesc sistemul de protectie speciala;
  • Organizarea unei conferinte internationale, pe tema tinerilor care parasesc sistemul de protectie speciala, in iunie 2019.

Participarea tinerilor cu varste intre 15 si 25 de ani este fundamentala pentru desfasurarea proiectului. 13 tineri au constituit un grup la nivel national. Acestia vor contribui la dezvoltarea materialelor de formare si se vor implica in toate activitatile proiectului. 

Pentru mai multe detalii privitoare la implementarea proiectului o puteti contacta pe doamna Nicoleta Moldovanu, coordonator national si Director Dezvoltare Programe in cadrul SOS Satele Copiilor Romania la adresa de e-mail nicoleta.moldovanu@sos-satelecopiilor.ro.

Despre SOS Satele Copiilor Romania

SOS Satele Copiilor Romania este o organizatie neguvernamentala, membra a Federatiei SOS Children’s Villages International, organism care deruleaza programe in 135 de tari ale lumii. Asociatia SOS Satele Copiilor Romania este prezenta in Romania de 27 de ani si isi desfasoara activitatea prin 3 programe la nivel national: in Bucuresti, Cisnadie Sibiu si Hemeius Bacau.

Activitatea organizatiei este centrata pe asistarea si sprijinul acordat copiilor care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiei biologice. In prezent, 1000 de copii si tineri sunt sprijiniti direct de organizatie, dintre care aproape 200 cresc in familia SOS Romania.

SOS Satele Copiilor Romania deruleaza, in paralel, servicii de preventie a abandonului, prin Centrele de Consiliere si Sprijin pentru Copii si Parinti.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: SOS SATELE COPIILOR ROMANIA

Cauta

Categorii populare