Stagii de practica pentru studenti

Program: „Programul Educație și Ocupare“
Obiectiv de politică: O Europă mai socială
Prioritate: P7.Creșterea calității ofertei de educație si formare profesională pentru asigurarea echității sistemului si o mai bună adaptare la dinamica pieței muncii și la provocările inovării și progresului tehnologic
Obiectiv specific: ESO4.5_Îmbunătățirea calității, a caracterului incluziv, a eficacității și a relevanței sistemelor de educație și formare pentru piața muncii, inclusiv prin validarea învățării non-formale și informale, pentru a sprijini dobândirea de competențe-cheie, inclusiv de competențe de antreprenoriat și digitale, precum și prin promovarea introducerii sistemelor de formare duală și a sistemelor de ucenicie
Fond: Fondul Social European+
Operațiune: Promovarea dezvoltării programelor de studii terțiare de înaltă calitate, flexibile și corelate cu cerințele pieței muncii
Titlul proiectului: Viitor Oltenia-Competențele VIITORului pentru studenți din Sud- Vest OLTENIA
Cod proiect: 312549
Contract de finanțare: G2024-86160/27.11.2024
Beneficiar:Universitatea Spiru Haret
Data începerii 01.12.2024 / Data finalizării 30.09.2026
Valoare totală eligibilă 4.930.659,98 lei din care asistenţă financiară nerambursabilă 4.858.334,76 lei din FSE+
COMUNICAT DE PRESĂ
ÎNCEPERE STAGII DE PRACTICĂ DE CĂTRE STUDENȚI
Universitatea Spiru Haret prin Facultatea de Ştiinţe Juridice, Economice şi Administrative Craiova în calitate de Beneficiar anunţă începerea stagiilor de practică a studenților în cadrul proiectului “Viitor Oltenia-Competențele VIITORului pentru studenți din Sud- Vest OLTENIA”.
Obiectivul general al proiectului constă în alinierea programelor de practică oferite de Universitatea Spiru Haret (Facultatea de Științe Juridice, Economice și Administrative, Craiova) la cerințele pieței muncii, pregătind 252 studenți cu competențe profesionale și abilități practice esențiale, inclusiv competențe digitale și de management al mediului și dezvoltării durabile, pentru a sprijini o tranziție lină către piața muncii și pentru a contribui la îmbunătățirea calității învățământului superior și a relevanței acestuia. Activitățile și rezultatele estimate ale proiectului au un impact major și de lungă durată asupra GT și vizează adaptarea studenților la cerințele pieței muncii și facilitarea inserției acestora pe piața muncii.
Stagiile de practică se desfășoară în cadrul Subactivității 2.4. Organizarea, derularea și monitorizarea stagiilor de practică pentru studenți, prevăzute în planul de învățământ, la potențialii angajatori.
Beneficii aduse prin Subactivitatea 2.4. pentru grupul țintă:
- 252 studenți ISCED 6-7 înmatriculați în cadrul Universității Spiru Haret (Facultatea de Științe Juridice, Economice și Administrative, Craiova), sprijiniți prin participarea la stagii de practică derulate la potențiali angajatori (operatori economici) din mediul privat din Regiunea Sud-Vest Oltenia.
- Rezultate imediate asociate subactivității:
- 252 studenți repartizați pe centre de practică;
- 252 de indemnizații de practică în valoare de 504 lei (6 lei/oră x 84 ore de practică)
- Îmbunătățirile /beneficiile reale pentru grupul țintă:
- sporirea capacității de adaptare la cerințele unui loc de muncă prin dezvoltarea aptitudinilor și dobândirea abilităților practice specifice de muncă în cadrul stagiilor practice asigurate în cadrul proiectului;
- îmbunătățirea relevanței pregătirii practice și teoretice a studenților în cadrul stagiilor de practică și ca urmare a consolidării parteneriatului universitate-angajatori;
- îmbunătățirea oportunităților de debut în viața activă prin îmbunătățirea comunicării dintre studenți și viitorii angajatori.
- Rezultatul contribuie la realizarea obiectivului specific ESO4.5. al PEO prin îmbunătățirea calității stagiilor de practică organizate de instituția solicitantă reflectată în dobândirea de abilități practice și competențe necesare adaptării la un loc viitor de muncă.
Grupul țintă al proiectului este alcătuit din 252 de studenți ISCED 6-7, cu vârste între 18 și 35 de ani, înmatriculați în Universitatea Spiru Haret - Facultatea de Științe Juridice, Economice și Administrative (jud. Dolj, regiunea SVO).
Proiectul urmăreşte principiul egalităţii de gen şi şanse, nediscriminării şi accesibilităţii pentru toate categoriile de persoane inclusiv persoanele cu dizabilităţi. Proiectul promovează protecţia mediului şi consumul raţional de resurse.
Informații suplimentare puteți obține la: 0723.151.068 Ilie George Dragos –expert campanie, e-mail: viitoroltenia@spiruharet.ro sau la sediul Facultății din str. Vasile Conta nr.4 Craiova.
Website: https://mfe.gov.ro/peo-21-27/ www.viitoroltenia.spiruharet.ro