Comunicate de Afaceri

2 avantaje ale iluminatului cu LED-uri

Eficiența energetică și durata de viață considerabilă a tehnologiei LED deține tot potențialul de a schimba modul în care casele și organizațiile își iluminează facilitățile, reducând costul energiei electrice și consumul general de energie.

Ce este iluminatul cu LED-uri?

LED înseamnă diode emițătoare de lumină. Un LED este un dispozitiv semiconductor, care generează lumină în corpuri de iluminat printr-un proces numit electroluminescență. Atunci când trece un curent electric prin materialul semiconductor, acesta emite lumină vizibilă. Ca atare, un LED se află în contrast exact cu o celulă fotovoltaică, care este celula utilizată în rețelele solare pentru a converti lumina vizibilă în energie electrică.

 

Știm de ani de zile despre tehnologia din spatele LED-urilor. Contribuind la dezvoltarea tranzistoarelor cu stare solidă, tehnologia LED a ajutat la aterizarea unui astronaut pe Lună și a permis crearea radiourilor AM portabile!

 

La începutul anilor '60, un tânăr om de știință care lucra pentru General Electric a dezvoltat primele LED-uri. Companiile le-au folosit pentru prima dată ca lumini indicatoare pentru plăcile de circuite, iar acestea au devenit cunoscute pentru durabilitatea și eficiența lor energetică. Multe municipalități au folosit cea de-a doua generație de corpuri de iluminat cu LED-uri, care au devenit disponibile în anii '80 și '90, ca înlocuitori ai becurilor tradiționale cu incandescență în iluminatul stradal. Unii oameni au început să experimenteze utilizarea lor ca înlocuitor al luminilor fluorescente în panourile exterioare.

 

În prezent, lucrăm cu cea de-a treia generație de LED-uri. Această ultimă generație durează mai mult, este mai durabilă, are performanțe mai bune și este mai eficientă din punct de vedere energetic pentru corpuri de iluminat decât orice altă sursă de iluminat. Multe unități industriale, comerciale și rezidențiale folosesc acum LED-uri pentru o gamă largă de aplicații.

 

Iluminatul cu LED-uri oferă multe avantaje pentru întreprinderile industriale și comerciale care sunt interesate să își reducă consumul de energie și costurile. Iată câteva avantaje ale iluminatului cu LED-uri:

1. Durată de viață lungă

În comparație cu durata de viață a unui bec cu incandescență obișnuit, durata de viață a unor corpuri de iluminat LED este mult superioară. Un bec cu incandescență mediu durează aproximativ o mie de ore. Durata de viață a unui bec LED mediu este de 50.000 de ore. În funcție de modul în care îl utilizați, durata de viață poate ajunge la 100.000 de ore. Acest lucru înseamnă că o lampă LED poate dura între șase și 12 ani înainte de a fi nevoie să o înlocuiți. Asta înseamnă de 40 de ori mai mult decât un bec cu incandescență.

2. Eficiența energetică

Un alt avantaj de frunte al iluminatului cu LED-uri este funcționarea lor eficientă din punct de vedere energetic. Puteți măsura eficiența energetică a unor corpuri de iluminat în lumeni utili, care descrie cantitatea de lumină pe care dispozitivul o emite pentru fiecare unitate de putere, sau watt, pe care o folosește becul. În trecut, măsuram lumina în funcție de câți lumeni producea, dar realitatea este că o parte din acești lumeni se irosesc. Iluminatul cu LED-uri produce mai puțină lumină reziduală și mai mulți lumeni utili decât alte tehnologii de iluminat.

 

Dacă ați înlocui tot iluminatul din biroul, școala sau altă instalație cu LED-uri, ați putea observa o îmbunătățire de până la 60% până la 70% a eficienței energetice globale. În unele cazuri, îmbunătățirea ar putea fi de până la 90%, în funcție de tipul de lumini pe care le înlocuiți și de tipul de lumini LED pe care le utilizați.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Cauta

Categorii populare