Comunicate de Afaceri

De ce se recomandă stabilizatoarele de tensiune în cazul instalațiilor de sisteme solare

De ce se recomandă stabilizatoarele de tensiune în cazul instalațiilor de sisteme solare

 

Un stabilizator de tensiune, cunoscut și sub numele de regulator automat, este un aparat electric conceput pentru a furniza o tensiune constantă unei sarcini la bornele sale de ieșire, indiferent de modificările tensiunii de intrare sau de intrare. Acesta protejează echipamentul sau mașina împotriva supratensiunii, a subtensiunii și a altor fluctuații de tensiuni.

Cum funcționează un stabilizator de tensiune?

Majoritatea stabilizatoarelor utilizează circuite de control digitale de înaltă performanță și circuite de control în stare solidă care elimină reglajele manuale și permit utilizatorului să stabilească cerințele de tensiune prin intermediul unei tastaturi, cu posibilitatea de pornire și oprire a ieșirii.

 

Progresele moderne în tehnologiile cu microcipuri au dus la îmbunătățiri în ceea ce privește sincronizarea și capacitatea de reacție la declanșare ridicată, de obicei mai mică de câteva milisecunde.

De ce este un stabilizator de tensiune foarte recomandat în instalațiile de sisteme solare?

Bine cunoscute de orice locuitor la casă, stabilizatoarele sunt o cerință pentru multe aparate electronice sensibile la fluctuațiile de tensiune de la un tablou electric, de exemplu, aparate de aer condiționat, televizoare, echipamente medicale, calculatoare, echipamente de telecomunicații etc.

 

În cazul sistemelor cu invertor exclusiv, regulatoarele sunt de luat în considerare pentru utilizatorii care își folosesc sistemele în modul automat sau le încarcă cu grupuri electrogene sau depind de rețeaua de energie electrică. Acesta are rolul de a ajuta la menținerea tensiunii de intrare la nivelul necesar. De exemplu, atunci când energia de rețea este disponibilă și este sub 180V, invertorul nu va face un bypass intern pentru a permite încărcarea și utilizarea rețelei simultan. Pentru a compensa discrepanța, alimentarea de ieșire se va face de la baterii atât când rețeaua este prezentă, cât și când nu este prezentă. Acest lucru sporește șansele ca banca de baterii să fi fost întotdeauna golită și/sau suprasolicitată.

 

Cele două opțiuni sunt instalarea unui stabilizator de tensiune sau operarea manuală a sistemului până când tensiunea rețelei este peste 180V. Dar, bineînțeles, deoarece majoritatea utilizatorilor își folosesc sistemele în modul automat, instalarea unui stabilizator de tensiune pentru a menține tensiunea de la rețea sau generatorul setat la 180V este cea mai bună dintre cele două opțiuni.

 

Stabilizatorul, atunci când este conectat și funcționează corect, ajută sistemele de alimentare numai cu invertor:

  • Să detecteze prezența rețelei și să facă diferența între momentul în care rețeaua electrică încarcă sau nu încarcă bateriile.
  • Să întrerupă tensiunea foarte joasă sau înaltă care ar putea deteriora invertorul.

 

Există, de asemenea, invertoare care vin cu stabilizatoare de tensiune încorporate sub forma unor microcontrolere. Cu toate acestea, atunci când sunt proiectate ca parte a unui sistem de utilizare directă, aceste stabilizatoare de tensiune reprezintă o presiune asupra bugetelor, dar s-au dovedit a fi o garanție pentru o eficiență optimă.

Pot folosi un stabilizator cu un generator?

Stabilizatoarele au fost create din cauza fluctuațiilor de tensiune și a supratensiunilor. Acestea pot ajuta la asigurarea și stabilizarea tensiunii electrice care intră în aparatele electronice de la sursa de alimentare, astfel încât, atunci când energia electrică fluctuează, să nu afecteze aparatele electronice.

 

Această fluctuație de tensiune poate proveni de la deficiențe ale sursei dvs. de alimentare sau de la o schimbare bruscă a greutății electrice pe sistemul dvs. de alimentare.

 

Pe de altă parte, generatoarele sunt aparate care convertesc energia mecanică în energie electrică, care poate fi utilizată pentru aparatele electrice în cazul unei întreruperi de curent. În funcție de tipul pe care îl obțineți, multe generatoare cu întrerupător susțin echipamentele electrice de înaltă tensiune.

 

Generatoarele au cu greu probleme de fluctuație bruscă a energiei electrice. Un generator bun are o putere constantă, deși, dacă aveți provocări cu generatorul, ar putea fi una dintre aceste probleme: cantitate scăzută de combustibil, calitate scăzută a combustibilului sau combustibil incorect.

 

Puteți încerca câteva reparații de generator DIY dacă aveți o astfel de problemă. Este nevoie de repararea generatorului dacă apar fluctuații de energie electrică. În loc să folosiți un stabilizator de tensiune, este mai bine să efectuați reparații intense sau să cumpărați un generator nou.

 

Utilizarea stabilizatorilor cu generatoare este inutilă. Nu va provoca daune generatoarelor de kilovolți-amperi (kVA) mari, dar dacă generatorul dvs. vă oferă o alimentare stabilă cu energie electrică, atunci stabilizarea nu este necesară.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Comentarii

Cauta

Categorii populare