Comunicate de Afaceri

Pregătiri pentru o vară toridă? Aparatele de aer condiționat cu tehnologie ,,inverter”, soluția cea mai bună din toate punctele de vedere!

Asigurarea unei temperaturi optime în spațiile de locuit sau de lucru este o condiție esențială pentru a avea ori un randament ridicat în munca prestată, fie de a te odihni fără să ai probleme cu căldura sufocantă. Din acest motiv și având în vedere că temperaturile din timpul verii sunt din ce în ce mai ridicate, un aparat de aer condiționat a ajuns să fie absolut necesar. Poate că singurul impediment care trebuie surmontat, în acest caz, este consumul ridicat de energie electrică a unui astfel de aparat. Din fericire, tehnologia ,,inverter” a rezolvat în mare măsură acest inconvenient!

Ce este tehnologia aceasta? Deși pusă la punct încă de la începutul secolului al XX-lea, abia în ultima perioadă ea a fost adaptată aparatelor de aer condiționat. Un aparat clasic este prevăzut cu termostat care, atunci când se atinge temperatura ambientală setată, comandă oprirea compresorului. Evident, când temperatura nu mai este în parametrii, termostatul va porni automat compresorul. Deși pare ciudat, tocmai aceste porniri și opriri repetate ale compresorului duc la un consum ridicat de energie electrică. Un aparat de aer condiționat cu inverter va comanda doar reducerea turației compresorului sau, când e cazul, amplificarea acesteia, rezultând o reducere considerabilă a kilowaților consumați. Cu toate că aceste aparate sunt mai scumpe, în timp (cam doi ani), prețul de cost se va amortiza destul de rapid.

Vorbim, de asemenea de o fiabilitate crescută pentru că eliminarea pornirilor și opririlor repetate ale compresorului duce la mărirea duratei de exploatare. Până și zgomotul produs de un aparate de aer condiționat cu inverter este mai mic decât cel al unuia clasic. Un exemplu excelent este aparatul de aer condiționat Platinium PF-09DC, cu tehnologie Inverter, capacitate de 9000 BTU, Clasa A++ în consum și înzestrat cu control activ de energie. Consumă, la răcire, doar 710 Wați/oră și are un nivel de zgomot de 28 de decibeli, evident mult mai silențios decâr un frigider!

Dacă  vorbim de funcții suplimentare, unele extrem de apreciate,Aparatul de aer conditionat Gree Bora A4 posibilitatea de a ne conecta și de a comanda pornirea de oriunde ne-am afla cu ajutorul telefoanelor smart și a conexiunulor WI-FI. De altfel, firma Gree, este cel mai mare producător de aparate de aer condiționat și care a introdus în premieră tehnologia inverter. Aparatul folosește freon R-32 care are un impact mai mic asupra mediului și beneficiază de filtrele Catechin care îmbunătățesc calitatea aerului și elimină mirosurile neplăcute!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Comentarii

Cauta

Categorii populare