Comunicate de Afaceri

Tipuri de oferte CEZ Vanzare de gaze pentru locuinta. Ce caracteristici au si cat platesti pentru acestea

Romanii care sunt in cautarea unei noi oferte pentru gaze au la dispozitie o gama variata de produse  dintre care pot alege, in functie de nevoile pe care le au. De exemplu, exista produse speciale pentru persoanele fizice, dar si produse concepute pentru persoanele juridice, care sunt potrivite pentru companii de diferite dimensiuni, indiferent de domeniul de activitate al acestora. Citind randurile de mai jos, oamenii pot afla care sunt principalele caracteristici ale ofertelor pe care le au la dispozitie.

Ce fel de oferte pot alege persoanele fizice?

Cele mai cautate oferte de gaz sunt cele cu preturi fixe per MWh. Oamenii isi doresc stabilitate, motiv pentru care prefera sa stie inca de la inceput care va fi aproximativ pretul gazelor. Mai mult, ei pot folosi si calculatorul online, cu ajutorul caruia pot estima consumul lunar al gazelor inca dinainte ca factura sa le fie emisa. Este important de stiut ca exista si produse cu pret fix per MWh pe o perioada de 6 luni, urmand ca in celelalte luni sa existe un cost variabil, in functie de consumul inregistrat. In ambele situatii, facturile pot fi platite foarte usor online, doar cu cardul.

Oferte personalizate

Pe lista detaliilor pe care e bine ca romanii sa le stie se numara si faptul ca in situatia in care tipurile de oferte din care pot alege nu sunt pe placul lor, ei pot solicita reprezentantilor firmei de furnizare gaz o oferta personalizata. Aceasta poate fi creata special pentru fiecare consumator in parte, in functie de tipul de locuinta, dar si in functie de cerintele lui. Flexibilitatea este un element cheie in acest sens pentru ca, la final, ambele parti sa fie multumite de contractul incheiat.

Ofertele pentru clientii non-casnici

Dincolo de ofertele pentru gospodariile personale, exista si produse speciale, dedicate clientilor non-casnici. Tarifele pe care trebuie sa le plateasca persoanele juridice sunt diferite, in functie de profilul lor de consum si este esential sa discute in prealabil cu compania de furnizare gaz, pentru a lua o decizie calculata.

Conditii esentiale privind furnizarea de gaze

Inainte de a lua o hotarare, consumatorii trebuie sa stie si care este modalitatea prin care se calculeaza preturile pentru gazele de care vor beneficia. De exemplu, pretul contractual de vanzare, denumit oficial PV, nu include niciodata TVA si accize. El este determinat ca o suma dintre pretul de furnizare a gazelor natural (Pg) si tariful de transport, respectiv tariful de distributie. Mai exact, pretul de furnizare a gazelor include si tarifele reglementate, care sunt aplicate pentru prestarea serviciul de inmagazinare, fiind valabil pentru o perioada de 1 an din momentul intrarii in vigoare a contactului. Pentru clientii care sunt racordati direct la sistemul de transport, tariful de distributie nu se aplica.

Punand in balanta toate elementele anterior mentionate, oricine poate incheia un contract avantajos pentru furnizarea gazului. Este vorba despre un serviciu esential pentru un trai confortabil, de care toata lumea merita sa beneficieze in conditii optime.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare