Comunicate de Afaceri

Business & Competitive Intelligence – primul eveniment SCEB din 2020

Supreme Council of European Business organizeaza primul eveniment al anului, pe 31 ianuarie, la Grand Hotel Continental, incepand cu orele 18:30. Tema intalnirii o reprezinta modul in care business intelligence si competitive intelligence intervin in procesul de luare a deciziilor in cadrul unei companii in vederea eficientizarii acestora.

Business Intelligence reprezinta procesul de analiza a datelor interne pe care o companie le genereaza, de la productivitate pana la profituri sau pierderi. Business Intelligence constituie un instrument util in procesul de predictie a rezultatelor pentru ca permite analiza concomitenta a datelor din trecut cu cele din prezent. Competitive Intelligence are rolul de a realiza o analiza a pietei pe care compania activeaza si a modului in care competitorii directi isi desfasoara activitatea.

Cu ajutorul instrumentelor de Business Intelligence companiile dezvoltă noi oportunitati de business, implementeaza strategii de imbunatatire a proceselor interne sau isi extind portofoliul de produse. Business Intelligence are impact la toate nivelurile unei companii, de la planificare strategica la fixarea preturilor sau alegerea angajatilor. Competitive Intelligence are drept obiectiv principal capacitatea unei companii de a castiga un avantaj competitiv in fata concurentilor directi.

Ultimii ani au adus transformari majore climatului de business la nivel mondial, acest lucru datorandu-se in special dezvoltarii tehnologiei si globalizarii. Complexitatea pe care o afacere o dobandeste face ca datele statistice despre tendintele consumatorilor, procesele interne sau dinamica pietelor nationale sau internationale sa fie fundamentale in luarea deciziilor. Cu ajutorul Business & Competitive Intelligence, o companie isi poate îmbunatati cota de piata, isi poate adapta procesele interne intr-un mod mai eficient si poate intelege mai clar dinamica unei piete, spune Mehmet Sumeroglu, Chairman al Supreme Council of European Business.

Cei doi speakeri ai evenimentului sunt Emil Hedesiu, consultant in competitive intelligence in afaceri si management, si Barbu Mihaescu, Senior Advisor al Swiss Mattig Management Partners si consultant pentru Camera de Comert Elvetia - Romania, partener in Romania al Camerei de Comert Elvetia – Europa Centrala, membra a SwissCham (asociatie a Camerelor de Comert Elvetiene) si colaboratoare a Retelei Globale Elvetiene. Printre membrii se numara importanti investitori elvetieni precum  Holcim, Nestlé, Franke, Sika, Ringier, Rieker, Sefar, Inter-Spitzen, Azomures, Alpiq și Axpo, cat si mari companii elvetiene cu activitati comerciale in Romania, precum SGS, Swiss International Air Lines, Roche, and Syngenta.

Cu peste 30 de ani de activitate, Emil Hedesiu este, in prezent, consultant in management si competitive intelligence. Doctor in Stiinte Militare, Informatii si Securitate Nationala, absolvent al Universitatii Nationale de Aparare „Carol I” si autor al unui numar semnificativ de articole care dezbat subiecte legate de competitive intelligence, Emil Hedesiu este consultant pentru numeroase companii nationale si internationale.

Barbu Mihaescu este Senior Adviser in cadrul subsidiarei din Romania a firmei elvetiene Mattig Management Partners, specializata in dezvoltarea afacerilor pe plan intern si international, finantarea proiectelor, fuziuni si achizitii, servicii de in-/outsourcing. Barbu Mihaescu cunoaste mediul de afaceri si are experienta in diverse domenii economice in Romania si in alte tari est europene (Bulgaria, Republica Moldova, Polonia, Slovacia), ca urmare a participarii la proiecte internationale finantate de Banca Mondiala, Uniunea Europeana sau investitori privati.

Evenimentul se bucura de acoperirea media a Ziarului Bursa.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Nomade Communication

Comentarii

Cauta

Categorii populare