Comunicate de Afaceri

Caesar Luxury Summit

CAESAR Luxury Summit a avut loc pe 15 noiembrie 2018 la Artmark, locația premium din centrul Bucureștiului, care a devenit sinonimă cu cele mai importante licitații din România. Tema generală a conferinței a fost „Is still East Central Europe an Eldorado for luxury?” și a inclus multiple teme conexe acestui subiect. Revista CAESAR a fost între primele media care a prognozat evoluția luxului de la „a avea obiecte de lux” către servicii și - mai ales - experiențe de lux. Intuiția echipei editoriale a fost cu atât mai valoroasă cu cât România, în această perioadă, s-a aflat încă sub mandatul predominant al achiziției de obiecte de lux, fie că se numesc ceasuri, genți, bijuterii, mașini, case sau yachturi / veliere. Revista CAESAR - un benchmark de peste o decadă în publishing-ul de lux european - a avut încă de la început sloganul „The True Modern Luxury”, fiind prima publicație din lume care a explorat cele mai moderne expresii ale luxului.

Cea de-a treia ediție a forumului a urmărit să descopere dacă Europa de Est are potențialul de a crește și a deveni una dintre cele mai importante regiuni ale luxului. Cele șase paneluri au avut ca invitați nume de renume mondial care au analizat luxul definit prin domeniile în care activează. A fost analizată poziționarea luxului din regiune în contextul situației globale și au fost abordate trenduri precum luxul atemporal sau arta de a colecționa obiecte de valoare. Așa cum era firesc, au fost atent analizate sectoarele de lux din România pentru a vedea unde se situează consumatorul român de lux prin comparație cu cel European, Euromonitor International oferind informații detaliate despre trenduri, tipare ale luxului și prognoze pentru viitor.

Summit-ul a avut ca invitați o serie de key-speakeri care au susținut prezentări unice, profunde, legate de temele menționate. Participanții au avut șansa de a-l asculta pe Pasquale Bruni, bijutier celebru, fondator și deținător al companiei cu același nume, una dintre cele mai renumite la nivel mondial, cu ambasadori de imagine precum Jennifer Lopez, Rihanna, Celine Dion sau Naomi Campbell. Ajuns la vârsta de 71 de ani, Pasquale Bruni a explicat care este definiția succesului pentru el și cum a ajuns un tânăr fără posibilități și lipsit de experiență să construiască și să dețină unul dintre cele mai mari case bijutiere din lume. Venirea sa la București pentru Summit reprezintă un moment important și rar de care au beneficiat participanții la Forum.

La fel ca și anul trecut, Euromonitor International a fost reprezentat la Summit de Nadejda Krec, Beauty & Fashion Research Analyst at Euromonitor International care a oferit informații valoroase despre contextul global, trend-uri, industria luxului din România și perspective.

Alte două nume cu puternic impact la nivel internațional în industria luxului au fost Ferruccio Lamborghini, Vice-President of the Tonino Lamborghini Group și Stefano Macaluso, fost proprietar al casei orologere Girrard-Perregaux. Aceștia au făcut o incursiune în lumea luxului, trecând în agendă filosofia după care au ghidat două companii cu impact global în ceea ce privește luxul.

Alin Comșa, Managing Partner at Art Management Institute, a vorbit despre arta de a face investiții de valoare in lux, iar Peter Imre, Business Owner IMPALA Solution Company, a analizat contextul global în care se promovează luxul - digital versus publishing tipărit de lux.

Unul dintre cele mai interesante paneluri i-a avut ca invitați pe Alex Dordevic - CEO DeGorsi luxury consulting, Valentino Ricci - Aesthete and owner of Sciamat (bespoke tailors) și Andrei Calagiu - Consultant & Investor Fashion Retail. Aceștia au aprofundat tema croitoriei de lux, care sunt diferențele dintre Made to Measure și BeSpoke, dar au analizat și care sunt trendurile actuale ale modei, în contextul în care luxul devine un reper tot mai subiectiv.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Autofan Company

Comentarii

Cauta

Categorii populare