Comunicate de Afaceri

Căști și monitoare de studio

Din acest moment, nu mai este nevoie să acordați prioritate unui articol față de altul – ar trebui pur și simplu să cumpărați orice ofertă bună vă vine sau orice simțiți că aveți nevoie în funcție de obiectivele studioului dvs.

Există cu siguranță o lume în care nici măcar nu aveți nevoie de căști și monitoare de studio pentru studioul dvs. dacă doriți să economisiți bani. Cu toate acestea, în majoritatea situațiilor, acestea reprezintă o investiție vitală pentru orice situație de realizare a muzicii, chiar dacă nu se va face mixare sau masterizare. Acest lucru se întâmplă din câteva motive:

1) Chiar dacă nu intenționați să mixați și să vă stăpâniți propria muzică (sau muzica altora, de altfel), a avea monitoare de studio vă permite să obțineți o referință mai bună în mintea dvs. despre ceea ce doriți să facă inginerul.

2) Chiar dacă doar construiești un studio pentru a înregistra și a exersa la pian, a avea un set bun de căști de studio este doar motivațional. Să muncești foarte mult la o piesă doar ca să sune ca un gunoi pe un set de cutii de zece dolari nu este cel mai inspirat gând.

 

3) Majoritatea căștilor comerciale nu sunt cu adevărat concepute pentru a izola sunetul atât de eficient – ​​ele încă tind să curgă puțin, deoarece studioul tău va fi mult mai liniștit decât o stradă plină de viață sau un tren care merge cu 60 de mile pe oră. Anumite căști de studio fac din experiența de înregistrare o experiență mult mai curată și plăcută.

4) Dacă mixezi și masterezi, ai nevoie de ele. Este atat de simplu. Mixarea și masterizarea pe căști sau difuzoare pentru consumatori este un dezastru. Nu o face. Vă rog.

 

În situația mea, știu că voi avea nevoie de trei articole pentru a-mi înflori studioul până la un punct în care poate fi folosit profesional.

  • Monitoare de studio
  • Căști studio cu spate deschis (pentru mixare)
  • Căști de studio închise (pentru înregistrare)

Deși acesta va fi al doilea pas cel mai costisitor al construcției studioului pentru mine, pe baza obiectivelor mele, nu voi pretinde că aceste achiziții – în special pentru monitoarele de studio – sunt standard în industrie.

Deși voi mixa profesional, nu va fi pentru Oasis sau Radiohead la o rată de 500 de dolari pe oră. Având în vedere acest lucru, voi viza articole de valoare care reprezintă în mod corect tipul de rentabilitate monetară pe care trebuie să îl recuperez din această investiție.

 

Pentru monitoarele de studio , voi achiziționa Yamaha HS8 -uri second-hand . Puteți căuta mai mult de 5-600 de dolari pentru o pereche nouă, dar am avut norocul să găsesc o ofertă superbă pentru unele care au avut daune cosmetice fără niciun efect asupra calității sunetului.

Există o mulțime de alte monitoare de studio decente în jurul acestui preț, cum ar fi JLB 305 MKII . O creștere a calității și a prețului ar însemna să luați în considerare Adam A7Xs și o serie redusă a lui Presonus Eris .

 

Pentru căștile de studio , nu intenționez să fac deloc o mulțime de mixare cu ele – pur și simplu vor servi ca un alt punct de referință, monitoarele mele făcând cea mai mare parte a muncii. Este o idee bună să evitați să vă bazați prea mult pe căștile de studio atunci când luați decizii de studio 

Rode VideoMic NTG – va fi de preferat în această circumstanță, iar binecunoscutele și standardele din industrie cu spatele închis ale Sony MDR-7506 vor fi armele mele alese pentru a minimiza sângerarea la înregistrare.

Alternativele populare pe care le-am luat în considerare includ: seria Sennheiser HD600 , seria Beyerdynamic DT și seria Audio Technica ATH

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare