Comunicate de Afaceri

Ce este COP28, de ce evenimentul din acest an este controversat și de ce este important?

Liderii mondiali vor discuta despre combaterea schimbărilor climatice în cadrul unui important summit ONU care va avea loc în Dubai, începând cu finalul lunii noiembrie, în contextul unui 2023 marcat de fenomene meteorologice extreme în care au fost doborâte numeroase recorduri climatice.

COP28 este cea de a 28-a reuniune anuală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) pe tema climei, în cadrul căreia guvernele vor discuta despre cum să limiteze și să se pregătească pentru viitoarele schimbări climatice.

Reuniunea la nivel înalt se va desfășura în perioada 30 noiembrie – 12 decembrie 2023, în la Dubai, Emiratele Arabe Unite (EAU).

COP înseamnă „Conferința părților”, „părțile” fiind țările care au semnat acordul inițial al ONU privind clima în 1992.

De ce este controversată organizarea COP28 în Dubai?

Emiratele Arabe Unite sunt una dintre primele 10 națiuni producătoare de petrol din lume.

Sultan Al Jaber, directorul executiv al companiei petroliere de stat, va prezida discuțiile din cadrul COP28.

Materiile prime fosile, precum petrolul, gazul și cărbunele, sunt principalele cauze ale schimbărilor climatice, deoarece, atunci când sunt arse pentru energie, eliberează gaze cu efect de seră care încălzesc planeta, cum ar fi dioxidul de carbon.

Însă compania petrolieră a dlui Al Jaber intenționează să își extindă capacitatea de producție.

„Este echivalentul numirii directorului general al unei companii producătoare de țigări pentru a conduce o conferință privind tratamentele împotriva cancerului”, a declarat grupul de activiști climatici 350.org.

Sultan Al Jaber susține că se află într-o poziție unică pentru a face presiuni asupra industriei petroliere și a gazelor naturale și că, în calitate de președinte al firmei de energie regenerabilă Masdar, a supravegheat, de asemenea, extinderea tehnologiilor curate, cum ar fi energia eoliană și solară.

Citește mai mult

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Comunicate de Afaceri

Comentarii

Cauta

Categorii populare