Comunicate de Afaceri

Evenimente culturale de primavara la Plaza Romania: Nichita Stanescu

Sunt personalitati care ne-au invatat ca prin talent si arta poti deveni nemuritor – sunt acei oameni pe care trebuie sa ii descoperi si ale caror scrieri de exceptie, pe care le-au lasat mostenire, trebuie sa le cunosti. Acum ai ocazia sa faci cunostinta cu trecutul culturii noastre la Plaza Romania!


In luna martie, printre ghiocei si martisoare, ne reamintim de Nichita Stanescu. Nascut la 31 martie 1933, laureat al Premiului Herder si nominalizat la Premiul Nobel pentru Literatura (1980),  Nichita Stanescu este considerat de catre criticii sai un poet de o amplitudine, profunzime si intensitate remarcabile, parte din categoria foarte rara a inventatorilor lingvistici si poetici, influentand o mare parte a poeziei care i-a fost contemporana si a poeziei care s-a scris dupa el.

Incepand cu 17 martie si pana pe 4 aprilie, Muzeul National al Literaturii Romane vi-l aduce mai aproape pe Nichita Stanescu, in cadrul unei expozitii dedicate– “Nichita Stanescu, frumos ca umbra unei idei”- in exclusivitate, la Plaza Romania, intr-un proiect care face parte din suita de proiecte culturale la care mall-ul tau preferat a dat deja start-ul.


Expozitia cuprinde fotografii din copilaria poetului si pana la maturitate, versuri, citate si o cronologie a vietii acestuia. Ce alt inceput de primavara sa fie mai frumos decat acela in care descoperi si redescoperi istoria, arta si cultura care ne-a remarcat ca si popor?

Ne vedem in zona atrium, la etajul 1!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: MindShop

Comentarii

Cauta

Categorii populare